Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Nejsem rasista, ani terorista pane ministře...

Ale s cikánem, nověji Romem bych bydlet nechtěl. Není to projev žádného rasismu a už vůbec ne terorismu, prostě chci mít klid. Pocházím ze severu Čech, takže vím o čem píši. S cikány mám větší zkušenosti než celá vláda dohromady. Pár cikánů, tehdy se jim tak říkalo, jsem znal osobně a stýkal se s nimi, jejich děti chodili do školy, rodiče dokonce pracovali, ale to bylo ještě v době, kdy byla práce povinná. Byli přátelští a dalo se s nimi celkem dobře vycházet, ale občas, vlastně často se bavili. Sjelo se jich do bytu dvacet, třicet a bavili se, popíjeli, hráli na harmoniku.   

Veselé děti, asi dvacet, nebo třicet, nevím jak se tam mohly vejít, vesele běhaly po paneláku. Také byly celkem slušné a skoro vždycky pozdravily. Jenže dohromady to byl bugr při kterém by ani exministr Kocáb nezůstal v klidu, ostatně když měl s nimi bydlet v Litvínově, tak za sebe poslal svou asistentku a to ještě jen na půl dne... 

Sousedé v jiném paneláku měli smůlu protože tam bydlely dvě rodiny cikánů a to už je síla. Čím je víc cikánů pohromadě, tím jsou agresivnější. Asi si tím kompenzují mindráky, je to možná pochopitelné, ale když malá cikáňata házejí z okna na lidi výkaly a staří jsou líní dojít s odpadky do popelnice (stejně ji neplatí) a všechno co nepotřebují vyhodí před dům, tak vás určitě naštvou a budete si rychle hledat jiné bydlení. Ani v Chanově dřív nebydleli jen cikáni, jen jich tam zpočátku bylo víc. Jak to tam vypadá dnes vědí jistě i ti největší humanisté u nás. Ústecká Matiční ulice byla ještě před třiceti lety celkem normální část města, podobně jako Předlice, kde si dnes podávají ruce občanští aktivisté s televizními štáby a bojovníky proti rasismu. Ano vypadá to tam jako vybombardované Drážďany, ale to jim nezničili Češi, Němci, ani Američané. Prostě to z nudy rozbili, rozkradli, dnes se tomu eufemisticky říká vybydleli. To ani nemluvím o tom, že ve vybydlených domech až na vzácné vyjímky neplatili nájem, platili jsme to za ně my neustálou solidaritou a přerozdělováním.

Cikánský aktivista pan Veselý je jako kolovrátek. Jeho moudra poslouchám už skoro dvacet let: Romové potřebují začlenit do společnosti, potřebují vzdělání, potřebují práci, potřebují jiný přístup (nevím jaký), potřebují zvýhodnění, potřebují, potřebují, potřebují... My také potřebujeme, ale ochránit před cikány, abychom mohli v klidu pracovat a vydělávat na jejich nespoutaný život. Říká se to dvacet let, nejen pan Veselý, kolik grantů se na pomoc cikánům zaplatilo, ale stejně do škol nechodí, přece je tam nebudeme hnát násilím. Že jsou pak nepoužitelní pro zaměstnavatele je jasné. Nenamlouvejme si, že za to oni nemohou, že je to naše vina. Je to jejich vina.

Romové jsou přitom pracovití, jen neradi makají pravidelně. Když vidím co jim dá práce vytrhat koleje, nebo měděné kabely, navíc je ještě musí na ohni opálit, tak si říkám jestli by za tu námahu nevydělali víc kdyby pracovali třeba jako popeláři, ti jsou rovněž sběrači. Asi ne, protože by už nebrali sociální dávky. Já bych jim dovolil, být ministrem práce, brát sociální dávky i když řádně pracují. Vyšlo by nás to levněji protože v daních by alespoň něco vrátili a další generace by se třeba naučila pracovat.

Je známo, že Romové se množí mnohem rychleji než my. Sociologové vypočítali, že za padesát let jich bude tolik, že už na ně nebudeme stačit vydělávat, to bude větší problém, než dnešní důchodová reforma. Budou chtít bezplatné zdravotnictví na nejvyšší úrovni a když ne, tak nás manželka pana Veselého Klára požene před soud pro porušení lidských práv.

Nenahlávejme si nic, teroristé jsou oni a bude hůř. My chceme vaše prachy křičí každý den a nemusí to být ani na náměstích. Pan Zavadil jim může jen závidět. Nemusí demonstrovat, stačí jen nechodit do školy, užívat si život a jednou měsičně natáhnout ručku. Když chtějí cestovat, našetří z dávek na letenku a pár měsíců se o ně postarají jinde a když se vrátí dostanou "našetřené" dávky pěkně zpětně. Vlastně si žijí jako v ráji, tedy v tom romském, ale v takovém já žít nechci. Platím si úředníky, policisty i ministry, tak ať mě ochrání a nepřehání to s tou solidaritou. Kdo chce žít v naší kotlině musí přijmout náše pravidla a musí přizpůsobit své chování našim standartům, ať již se jedná o Romy, černochy, nebo muslimy.   

 

 

  

 

 

Autor: Petr Horálek | pátek 10.12.2010 11:04 | karma článku: 39,70 | přečteno: 2301x
  • Další články autora

Petr Horálek

ANO Babiš lže, byl spolupracovníkem StB, udával a má už nakradeno.

Vím, že je to marná snaha, ale neodpustil bych si, kdybych se o to alespoň nepokusil, protože naše kdysi objektivní média v rukou Babiše-Bureše dostala náhubek z peněz tohoto slovenského mesiáše českého národa.

25.10.2013 v 12:11 | Karma: 31,48 | Přečteno: 1551x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Bureši, Falmere, soudruzi, hlavu vzhůru, jsme s vámi!

Chlapi, nestyďte se za to, že jste byli agenti StB, Andreji nestyďte se za své členství v KSČ. Konečně nastala doba, která ocení vaše bývalé zásluhy.

12.10.2013 v 13:48 | Karma: 16,94 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Může za to president Klaus, Bůh ho ochraňuj.

Gang soudce Berky je beztrestný díky amnestii Václava Klause. Soudce Berka navíc dostane zpětně vyplacen zadržený soudcovský plat ve výši asi pěti milionů a další miliony dostal již vyplacené, aniž by chodil do práce. Jeho kumpáni by měli na státu požadovat odstupné za to, že po dobu vyšetřování nemohli vydělávat na konkurzech.

12.1.2013 v 11:23 | Karma: 29,65 | Přečteno: 1345x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Jana Fišera určitě volit nebudu

Kolaborant, který schvaloval přítomnost okupačních vojsk v naší zemi a ještě ji nazýval přátelskou pomocí nemůže kandidovat na presidenta, pokud je tak slušný, jak o sobě sám prohlašuje.

25.10.2012 v 19:06 | Karma: 35,18 | Přečteno: 1519x | Diskuse| Ostatní

Petr Horálek

Josef Škvorecký kontra trilobit Kohout

Smrt jednoho z našich nejlepších spisovatelů využil trilobit Kohout k přihřátí vlastní polívčičky. Bylo to nevkusné sebeobhajování po padesáti letech na hrobu člověka kterého svého času Pavka Kohout odsuzoval za jeho nepokrokovou tvorbu.

5.1.2012 v 13:49 | Karma: 24,71 | Přečteno: 1078x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Vláda se bude zabývat budoucnosti zóny Plzeň-Líně. Letecká záchranka zůstává

18. května 2024  7:23

Ministři se po stažení plánu na budování továrny na výrobu baterií do aut v loňském roce znovu...

Máš jiný názor? Tak tohle je výsledek. Kaliňák o zákulisí atentátu na Fica

18. května 2024

Premium Je jedním z nejbližších lidí premiéra Roberta Fica ve straně Smer-SD. Byl ve všech Ficových vládách...

Se samopalníky šli svrhnout komunisty. Proč největší Prokešův puč nevyšel

18. května 2024

Premium Před 75 lety, v polovině května 1949, se měl odehrát vůbec nejvážnější ozbrojený pokus o svržení...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 25
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1941x
Jsem člověk, který nemění často názory, ale nechá se argumenty přesvědčit. Nedůvěřuji novinářům více než politikům.

Seznam rubrik