Zákaz prodeje o svátcích by měl být trestný čin

Za komunismu byly tresty za zradu tamního režimu velmi tvrdé, protože záleželo na tom, aby socialismus nebyl narušován. Dnes však pravidla pro udržení svobody jsou opravdu směšná. Svoboda jednotlivce je v ohrožení.

Politici ustavičně omezují svobodu člověka a narušují přirozené tržní prostředí. V liberálním prostředí by se mělo v některých případech jednat o trestný čin.

Každý obchodník jakož majitel budovy a pozemku by měl mít umožněno obchodovat a prodávat 24 hodin denně.  Nikdo by neměl mít právo jeho činnost omezovat, neboť mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem je dobrovolná smlouva na základě svobodného rozhodnutí. Politici mají moc svobodu jednotlivce porušit ve jménu dobra některých vyvolených skupin, přičemž ale potrestají skupinu druhou. Ve svobodné společnosti by bylo takové opatření nemyslitelné. Jednalo by se totiž o trestný čin. Omezování pracovat o svátku je tedy trestuhodné a v liberální společnosti by nemělo takové opatření projít. O takové politiky, kteří chtějí zakázat prodávat např. o Vánocích, by se měla zajímat policie. Politik nemá mít právo narušovat svobodné podnikání.

Upřímně řečeno, nedovedu si představit liberály a socialisty v jedné vládě. Je správné sedět s kriminálníky na svobodě v jedné místnosti a dělat politiku?
 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hlinomaz | čtvrtek 3.3.2016 15:24 | karma článku: 22,50 | přečteno: 604x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02