Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Milý diskutující, nechci, aby bylo svobodné podnikání o svátcích povinné, proto bych byl rád, kdyby jste mi nepsali, že nechci lidem dopřát volno. Já pouze chci, aby lidé mohli pracovat, když chtějí - pak se tomu lze nazývat svobodné podnikání, jinak ne.

1 0
možnosti
PH

Milí diskutující....nechci, aby bylo svobodné podnikání o svátcích povinné, proto bych byl rád, kdyby jste mi nepsali, že nechci lidem dopřát volno. Já pouze chci, aby lidé mohli pracovat, když chtějí - pak se tomu lze nazývat svobodné podnikání, jinak ne.

0 0
možnosti
KB

Takhle to dopadá, když má někdo v hlavě jenom peníze, peníze, peníze... A hodnoty žádné. Rv

0 1
možnosti
PH

Kdepak. Hodnoty se vytvářejí i v práci. Nechci, aby nikdo nutil pracovat, když nechce, ale nechci, aby někdo někoho nutil nepracovat, když chce pracovat.

1 0
možnosti
JK

Autore: na zápdadě to funguje a nikdo si nestěžuje. A proč třeba úředníci nepracují o svátcích??? To vám nevadí?? Máte problém si nakoupit dopředu? nebo budete trpět den o hladu?? nechte zaměstnance v obchodech si odpočinout. Práce není všechno a většina o svátcích pracovat nechce. ve zdravotnictví je běžné, že se pracuje o svátcích, ale tam jde o zdraví. Takže běžte si vy do obchodu prodávat o svátích, když je to tak podle vás skvělé.

0 0
možnosti
Foto

1) Funguje leccos. Fungovaly i plynové komory. To, že něco funguje, neznamená, že je to tak dobře.

2) Nikdo si nestěžuje? Opravdu nikdo? Opravdu to nikomu nevadí? Kde berete tu jistotu?

3) Úředníci nepracují o víkendech proto, že jin to zakázal Parlament? Je nějaký zákaz? A to zcela pomíjím fakt, že úřady patří ke státní správě, takže určovat pracovní dobu je zcela v kompetenci zaměstnavatele, státu.

4) Nechte zaměstnance odpočinout? Takže když dostanu pro nadbytečnost výpověď (přivydělávám si o víkendech jako pokladní), budete mi platit ušlý zisk, abych si mohl opravdu odpočinout?

5) „když je to tak podle vás skvělé“ On někdo tvrdí, že je to skvělé?

0 0
možnosti
MP

Navrhněte rovnou zrušit i zákoník práce ( v programu SSO to, tuším, je ). Nebuďte takový troškař ;-D Rv.

A k některým diskutujícím. Pan autor píše o zákazu prodeje ve svátcích ( zamlčuje, že jen v několika a prodejnách nad 200 m2 ). A někteří už plaší o zákazu prodávat o víkendech.

0 0
možnosti
PH

A teď k některému diskutujícímu zase já. Doložte, že Svobodní chtějí zrušit zákoník práce.

Kvůli Vám asi budou všichni podnikat ve stanech. Podle Vás lze lidi členit na kategorie? Já chci pro všechny podnikatele stejné podmínky, tj. aby všichni mohli svobodně podnikat i o svátcích. Navíc se opatření může časem třeba i rozšířit.

0 0
možnosti
JS

Vždy obdivuji když politik z desetimilionové země radí jak řídit stát, který má miliardu obyvatel a stejně kouzelné je když někdo ze země, kde 40 let nebyla svoboda, radí zemím se staletou tradicí svobody, co to je svoboda.

0 0
možnosti
Foto

1) Který politik? Myslíte autora článku? Je-li někdo členem politické strany, tak je politikem? 8-o

2) Komu ten politik radí – Číně nebo Indii (jediné státy s >miliardovou populací)? Mimochodem v článku jsem žádnou radu žádnému státu nenašel. Vy ano? Kterou?

3) Kterou zemi s 10letou tradicí svobody máte na mysli?

0 0
možnosti
EH

A co třeba být menší sobec a chápat, že pohodlí jednoho je zaplaceno nepohodlím jiného.

V Německu si prostě v neděli nenakoupíte. V Británii si nezakouříte v hospodě a nezapaříte po půlnoci. A žádné masivní migrace jinam se nekonají. :-)

2 0
možnosti
Foto

A být sobec je dobře nebo špatně?

0 0
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.