Nezneužívejme jména V. Havla k politickým hrátkám

Václav Havel nebyl politikem a ani jim být nechtěl. Vše se vyvinulo podle tehdejší situace.

Symbol Václava Havla spočívá v občanském boji proti utlačování svobod komunisty jakož nepolitika, který se ze situace nakonec politikem stal. Jinou otázkou bylo, jakým směrem se u nás bude politika po revoluci ubírat. Revoluce v 89' byla zásadní, poněvadž svoboda lidu je součástí prostředí k utváření spravedlivějšího systému. Inviduální názory pana Havla se současnou politickou situací nemohou souviset. Nikdy nikomu nezakazoval samostatně uvažovat. Není proto dobré zneužívat jeho jméno jakož symbol revoluce a boje proti nesvobod k prosazování politických ideií, o kterých by se bez revoluce nemohlo ani hovořit, nebo, a to je také důležité, které naopak svobodu jednotlivců omezují. Václav Havel byl svobodomyslný pán a necítil se býti politikem v pravém slova smyslu, proto by bylo dobré ho nevtahovat, obzvláště po jeho smrti, do jakýchkoliv současných politických her.

Myslím si, že nemá v politické rovině moc velký smysl jmenovat jednotlivce a prosazovat tak tím svou politickou ideu. Politika není o jednom člověku. Proto také v mém blogu se snažím psát o jednotlivcích pokud možno minimálně.

Velkým hráčem této praktiky jsou média, která se soustřeďují na jednotlivá jména. Je to vše na občanech, jakým způsobem dokáží vzdorovat jednoduchým a jednostranným článkům a anketám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Petr Hlinomaz | sobota 6.12.2014 16:36 | karma článku: 12,22 | přečteno: 748x
  • Další články autora

Petr Hlinomaz

Hysterie kolem CO2...?

29.11.2019 v 9:40 | Karma: 10,05

Petr Hlinomaz

Nejlepší předpověď na světě

11.7.2019 v 8:35 | Karma: 15,02