Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Ne, nebyl politikem. Ale strašně rád politikařil.

1 1
možnosti
PS

P67e32t67r 19S39k81á97c88e77l

6. 12. 2014 22:57

Jeden z jeho kousků byl, když na Václavském nám. řekl, že "nitky StB vedou do Slušovic". Potom tam nastoupilo 400 kontrolorů a pan Čuba znechuceně firmu rozpustil. Pokud by Slušovice dnes jeli, stát by měl 4 mld příjem do rozpočtu. Nebylo by to k zahození, což?

1 1
možnosti
PS

Václav Havel je především symbol a navíc byl slušný člověk. Jeho ideály lidskosti, obrany práva a svobody by měli být i pro nás důležité. Měli bychom si ho vážit ,v našich dějinách nemáme mnoho takových postav a pokud na něj dnes někdo plive, je problém především v těchto lidech a jejich postoji k minulému režimu. Je jasné, že komunisti , kteří teskní po éře sovětského bloku a diktatuře proletariátu nemají p.Havla rádi, ale lidé , kteří si cení pravdy a svobody na něj nikdy nezapomenou. Je těžké jít proti komunistickému režimu, čelit pronásledování , výslechům ,být uvězněn pro svoje názory když nemohl tušit , jak to dopadne. Za to má můj obdiv a jeho politická kariera na to navazovala. Byl společně s T.G.M. naším nejlepším prezidentem a osobně si ho vážím.

5 2
možnosti
SB

Václav Havel nebyl slušný člověk. Jako Gottwald nás zaprodal Sovětskému svazu po válce, Husák po okupaci v roce 1968, tak Havel národu lhal o Evropské unii, kterou líčil jako společenství prosperujících států. Tu prosperitu vidíme například na Řecku.

Havel nemůže za to, jak EU vypadá, ale může za to, že v tomto směru lhal.

Havel byl sprostý lhář.

1 2
možnosti
Foto

Revoluční propaganda od začátku tvrdila totéž, že Václav Havel není politik, že to dělá proti své  vůli, dokonce že nechce být prezidentem. On sám si vymínil, že svou funkci bude dělat jen do svobodných voleb ... No a pak kandidoval ještě asi 4x, pokaždé to dělat nechtěl, ale média ostře útočila na jeho protivníky, poslanec s imunitou Sládek byl dokonce protiústavně vězněn a Václav Havel zvolen o 1 hlas. To jsou fakta, která média prakticky nezmiňují, naštěstí si je pamatuje mnoho lidí a to je dobře R^

2 4
možnosti
JG

J72. 39G77r13o43h

6. 12. 2014 17:35

Pro mě pan Havel už žádná ikona není. Stačí si vzpomenout na jeho druhou volbu,tehdy aby mohl být zvolen zavřeli Sládka. Pak jeho osobní amnestie kamarádce Chadimové,(velký restituční podvod).. Nakonec to dovršil svým propagováním humanitárního bombardování býv. Jugoslávie.

4 4
možnosti
AS

A57d62a31m 17S62t29a62v50a

6. 12. 2014 17:13

"Nezneužívejme jména V. Havla k politickým hrátkám..." : Ale autore, Václav Havel se k tomu vystavil sám od sebe

5 2
možnosti
SB

Nesouhlasím s autorem. Václav Havel zcela se zcela o vlastní vůli nechal čtyřikrát zvolit prezidentem. Kdyby jednou, budiž. Dalo by se říci, že sehrál svou roli symbolu a potom přenechal moc skutečným politikům. Ale tím, že byl zvolen hned čtyřikrát (a ve všech případech samozřejmě s kandidaturou předem souhlasil), se z role symbolu dobrovolně přeřadil do kategorie běžných politiků. Proto je Václav Havel stejně kritizovatelný nebo stejně zbožňovatelný či stejně proklínatelný jako kterýkoli jiný politik.

Kritizovatelný, zbožňovatelný nebo proklínatelný v souladu s osobním názorem kteréhokoli občana, protože kterýkoli občan mýá právo na svůj vlastní názor.

13 2
možnosti
PH

To jedno kolikrát byl zvolen, politikem se stal. Nevidím nic pozitivníhi útočit na jednotlivé osoby s doměním, že se změní politika. Nevztahuje se to pouze k němu.

2 0
možnosti
JS

Havel byl symbolem roku 1989, stejně jako Dubček roku 1968. Oba dva nic méně, ale také nic víc.

5 0
možnosti
Foto

V.H. nebyl politikem, ale politická moc mu zcela zřejmě učarovala.

7 1
možnosti
  • Počet článků 273
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 814x
Píši příspěvky o liberální politice, počasí a globálním oteplování. Spravuji fb. stránku Počasí a klima.