Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Konec demokracie. Je čas na novou revoluci....?....!

Včera, při jízdě hromadnou dopravou, jsem nechtěně vyslechl, jak si jedna starší paní stěžuje druhé, že ji opět nepřizpůsobiví skoro-sousedé okradli. Na dotaz, co na to policie, odpověděla, že tam ani nešla, že to stejně nemá cenu, protože s tím stejně nikdo nic neudělá a naopak, že má strach, aby se to potom náhodou neobrátilo proti ní.

Díky této situaci se mi vybavil projev jednoho známého, který asistuje u soudu a který popisoval nastavení systému. Mluvil o několikanásobně trestaných delikventech, kteří se pravidelně, několik měsíců po propuštění, opět vrací do nápravného zařízení a kteří prostě nedokážou žít na svobodě, a to díky mentalitě skupiny, ve které se vyskytují, ale především díky zákonům a bojovníkům pro „lidská" práva. Skutečné nápravné zařízení totiž v dnešní moderní společnosti neexistuje, jsou to spíše všechno jen čekárny, kde kriminálníci prostě čekají, až dostanou další příležitost projevit své ambice na svobodě.

 

Nezávislý pozorovatel by se asi hodně divil, jak zákon v demokratické společnosti "dobře" funguje. Jak se to tu hemží tolika populistickými figurkami. Zloději a obhájci nepřizpůsobivých, kteří jen pro to, aby se zviditelnili, hlásají naprosté nesmysly, které jsou proti zájmu většiny. Sobě však takto legálně zajistí kariéru, popularitu, moc a hlavně peníze.

 

Nepřipomíná však tento systém chování parazitů a virů? Neliší se snad Homo Sapiens právě tím, že má schopnost žít v souladu se svým prostředím? To vážně získává jen devastací a vysáváním svého okolí?

 

Pokud není respektována většina a někdo, se svěřenou mocí, hájí pouze své zájmy prostřednictvím jednotlivců a skupiny, jež nedbá pravidel, pak jednou může přijít extrém, kdy obyčejný zdravý, pracovitý a slušný člověk nebude smět ani vylézt na ulici, aby svým příkladným chováním někoho nepohoršoval. Dá se pak nazývat demokracií stav, kdy je většina ovládána a terorizována hordou chamtivosti, vulgarity a bezpohlavnosti? A jednotlivci si spokojeně mnou ruce.

 

Jak dlouho tedy ještě může fungovat systém, v kterém neplatiči dostávají luxusní bydlení za korunu, slušný člověk víza do Kanady, permanentní nepracující vysoké sociální dávky a pracující vysoké daně a státní dluh navrch, aby to vše bylo z čeho zaplatit? Jak vysoko je nastavena tolerance většiny a ochota tohle přehlížet?

Není na čase, aby současná ideologie skončila a změnil se kompletně celý řád?

Není možné vyhlásit spravedlivou soutěž, ať vládnou ti, kteří prokážou, že něco umí? Není čas na to zrušit senilní volby a místo nich pro každé období a pro každý obor zavést soutěž těch opravdu prokazatelně nejschopnějších, kteří doloží, že za předchozích několik let měli nejlepší výsledky, úmysly a hlavně čistý rejstřík? Tak jak by to mělo být ve sportu, tak jak by to mělo být v podnikání, ať vládnou jenom ti, kteří trénovali a kteří na to mají. A stejným způsobem ať tvoří zákon. Spravedlivý pro všechny, kteří se snaží. Ať jsou všichni hodnoceni podle své snahy a výkonů. Přece si nemůže vzít zlatou medaili někdo, kdo po startu závodu odejde na pivo. Nebo snad ano?

 

Kdo nechce respektovat slušná pravidla dané společnosti, tak v ní logicky nemá co dělat. Nebo tu logika nemá šanci? Řekněte, kdo by se dobrovolně nechal napadnout virem a neléčil se, jen proto, aby respektoval práva a nároky tohoto viru.

 

Tato doba, ostatně jako i ty předchozí, je opět napadena virem. A podle systému mají všichni své rovné právo - i viry. A pokud se nezrodí někdo, kdo bude schopen jít ostatním správným příkladem, tak je budeme nuceni hostit i nadále.

 

Autor: Roman Hanáček | čtvrtek 30.7.2009 8:05 | karma článku: 32,26 | přečteno: 1570x
  • Další články autora

Roman Hanáček

V zajetí ráje - Francouzská Polynesie II. pokračování

...Ubytování je velmi skromné, ale pro nás dostačující; v malém, otevřeném domku, kousek od silnice, za kterou je pláž. Odhazujeme batohy na postele a běžíme se podívat k moři. Čeká nás nádherně průsvitná azurová voda, relativně klidná, neboť je v dálce obehnána korálovým útesem. Nad námi se sklání kokosové palmy. Pláž je z černého písku, v kterém jsou velké kusy rozlámaných kamenných vyvřelin. Skáčeme do vody a hned u břehu pod hladinou si prohlížíme různobarevné korály.

29.7.2009 v 8:16 | Karma: 14,53 | Přečteno: 750x | Diskuse| Cestování

Roman Hanáček

V zajetí ráje - Francouzská Polynesie

Přestože je to již spoustu let, co jsem s průvodcem Lonely planet v podpaždí podnikl cestu do samého středu Tichého oceánu, zanechaly ve mně ostrovy Francouzské Polynesie tak hluboký zážitek, že jej zatím žádná další místa neměla šanci vytlačit do pozadí.

28.7.2009 v 8:05 | Karma: 15,21 | Přečteno: 1051x | Diskuse| Cestování

Roman Hanáček

Výprava na Špicberky (8.část - Zpět do civilizace )

....Je 7.00 ráno předposledního dne pochodu. Celou noc pršelo a tím pádem nám nic neuschlo. Boty, ani ponožky, ale snad už nám to na cestu akorát vyjde. Už se všichni těšíme do civilizace. Na čerstvé pečivo, na suché oblečení, na pořádnou sprchu.... Za nehty mám takovou vrstvu špíny, že bych z toho mohl vysypat květináč. Z vlasů mám jen chuchvalec drdů, jak se pod čepicí již druhý týden neustále potí. O stokrát propoceném těle nemluvím a o otlačených zádech také ne. V žádném případě toho však vůbec nelituji.

22.7.2009 v 15:31 | Karma: 12,50 | Přečteno: 712x | Diskuse| Cestování

Roman Hanáček

Výprava na Špicberky (7.část - Přechod ledovce)

.....Je další den ráno. Sluníčko svítilo celou noc, ještě teď vykukuje z mraků, ale větší část oblohy se zatahuje. Tak si říkáme, že jsme v noci ani neměli chodit spát a raději se přes noc opalovat, když bylo tak hezky. Vychutnáváme si na boso snídani před stanem, je pořád kolem deseti stupňů. Koukám na vytažené vložky z bot, které se působením vody a našlapaných kilometrů pomalu rozpadají. Použiji tedy alobalová víčka od paštik a lepící pásku k jejich zpevnění. Dvoje tlusté ponožky pak mají částečně změkčit, aby mě tolik netlačily zespodu do noh.

16.7.2009 v 10:21 | Karma: 15,38 | Přečteno: 841x | Diskuse| Cestování

Roman Hanáček

Výprava na Špicberky (6.část - Sobí údolí)

.....Ráno svítí místy sluníčko a skoro třetina oblohy je krásně světle modrá. Teplota se drží mezi 7 až 8 stupni, vítr téměř nefouká a vlhkost klesla na 57%, což je velice příjemné. Balíme věci a chystáme se přes údolí Semmeldalen do největšího údolí naší cesty Reindalen. Verča má však hned po ránu problém pokrčit koleno. Mast, ani ibuprofen moc nepomáhají. Odebírám z jejího batohu všechny těžší věci a snažím se je nacpat k sobě. Když nás vidí ostatní, jak přerozdělujeme batohy, někteří se nabídnou s pomocí. Hned od startu jsme však nejpomalejší a držíme se na konci skupiny.

13.7.2009 v 11:02 | Karma: 13,34 | Přečteno: 655x | Diskuse| Cestování
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

V Berlíně hoří výrobní hala firmy produkující zbraně poskytnuté Ukrajině

3. května 2024  15:44,  aktualizováno  20:58

Hasiči na jihozápadě Berlína likvidují rozsáhlý požár výrobní haly, ve které jsou uskladněny...

Názor, že Paroubek parazituje, nestačil. Podle soudu může iniciály ČSSD použít

3. května 2024  19:44

Volební senát Nejvyššího správního soudu (NSS) zamítl návrh Sociální demokracie (SOCDEM) na zrušení...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1424x