Konec demokracie. Je čas na novou revoluci....?....!

Včera, při jízdě hromadnou dopravou, jsem nechtěně vyslechl, jak si jedna starší paní stěžuje druhé, že ji opět nepřizpůsobiví skoro-sousedé okradli. Na dotaz, co na to policie, odpověděla, že tam ani nešla, že to stejně nemá cenu, protože s tím stejně nikdo nic neudělá a naopak, že má strach, aby se to potom náhodou neobrátilo proti ní.

Díky této situaci se mi vybavil projev jednoho známého, který asistuje u soudu a který popisoval nastavení systému. Mluvil o několikanásobně trestaných delikventech, kteří se pravidelně, několik měsíců po propuštění, opět vrací do nápravného zařízení a kteří prostě nedokážou žít na svobodě, a to díky mentalitě skupiny, ve které se vyskytují, ale především díky zákonům a bojovníkům pro „lidská" práva. Skutečné nápravné zařízení totiž v dnešní moderní společnosti neexistuje, jsou to spíše všechno jen čekárny, kde kriminálníci prostě čekají, až dostanou další příležitost projevit své ambice na svobodě.

 

Nezávislý pozorovatel by se asi hodně divil, jak zákon v demokratické společnosti "dobře" funguje. Jak se to tu hemží tolika populistickými figurkami. Zloději a obhájci nepřizpůsobivých, kteří jen pro to, aby se zviditelnili, hlásají naprosté nesmysly, které jsou proti zájmu většiny. Sobě však takto legálně zajistí kariéru, popularitu, moc a hlavně peníze.

 

Nepřipomíná však tento systém chování parazitů a virů? Neliší se snad Homo Sapiens právě tím, že má schopnost žít v souladu se svým prostředím? To vážně získává jen devastací a vysáváním svého okolí?

 

Pokud není respektována většina a někdo, se svěřenou mocí, hájí pouze své zájmy prostřednictvím jednotlivců a skupiny, jež nedbá pravidel, pak jednou může přijít extrém, kdy obyčejný zdravý, pracovitý a slušný člověk nebude smět ani vylézt na ulici, aby svým příkladným chováním někoho nepohoršoval. Dá se pak nazývat demokracií stav, kdy je většina ovládána a terorizována hordou chamtivosti, vulgarity a bezpohlavnosti? A jednotlivci si spokojeně mnou ruce.

 

Jak dlouho tedy ještě může fungovat systém, v kterém neplatiči dostávají luxusní bydlení za korunu, slušný člověk víza do Kanady, permanentní nepracující vysoké sociální dávky a pracující vysoké daně a státní dluh navrch, aby to vše bylo z čeho zaplatit? Jak vysoko je nastavena tolerance většiny a ochota tohle přehlížet?

Není na čase, aby současná ideologie skončila a změnil se kompletně celý řád?

Není možné vyhlásit spravedlivou soutěž, ať vládnou ti, kteří prokážou, že něco umí? Není čas na to zrušit senilní volby a místo nich pro každé období a pro každý obor zavést soutěž těch opravdu prokazatelně nejschopnějších, kteří doloží, že za předchozích několik let měli nejlepší výsledky, úmysly a hlavně čistý rejstřík? Tak jak by to mělo být ve sportu, tak jak by to mělo být v podnikání, ať vládnou jenom ti, kteří trénovali a kteří na to mají. A stejným způsobem ať tvoří zákon. Spravedlivý pro všechny, kteří se snaží. Ať jsou všichni hodnoceni podle své snahy a výkonů. Přece si nemůže vzít zlatou medaili někdo, kdo po startu závodu odejde na pivo. Nebo snad ano?

 

Kdo nechce respektovat slušná pravidla dané společnosti, tak v ní logicky nemá co dělat. Nebo tu logika nemá šanci? Řekněte, kdo by se dobrovolně nechal napadnout virem a neléčil se, jen proto, aby respektoval práva a nároky tohoto viru.

 

Tato doba, ostatně jako i ty předchozí, je opět napadena virem. A podle systému mají všichni své rovné právo - i viry. A pokud se nezrodí někdo, kdo bude schopen jít ostatním správným příkladem, tak je budeme nuceni hostit i nadále.

 

Autor: Roman Hanáček | čtvrtek 30.7.2009 8:05 | karma článku: 32,26 | přečteno: 1570x