Že by Rusové sami sebe považovali za zvěř?

Nic západního prý nepotřebují, beze všeho se obejdou. Ovšem, jako vždy, to musí napodobit, zkopírovat, nebo ukrást. Naposled o víkendu stvořili náhražku McDonalds.

Televizní reportáže byly oslnivé. V Moskvě se stály mnohasetmetrové fronty a lidi se dovnitř hrnuli, jak když právě v 90. letech McDonald začínal. Mlaskavé komentáře o tom, jak je to vynikající, jak to chutná a že není rozdílu proti výrobkům amerického řetězce, nebraly konce. Sice je to poněkud zvláštní, když jeden z manažerů v televizní reportáži připustil, že ingredience jsou rozdílné, ale asi Rusové umí kopírovat i tyto suroviny. Tisíce lidí byly nadšeny.

Logo ruského řetězce rychlého stravování Chutně a tečka. WWW.idnes.cz

 

Prostě to chutná. A mnoha lidem. Pak ale poněkud prekérně působí zjištění některých uživatelů Twitteru, že logo nového ruského řetězce připomíná logo portugalského výrobce žrádla pro zvířata.

Logo portugalského výrobce krmiv.

 

Při bližším zkoumání zjistíte, že jsou rozdílné barvy i tvary, přesto je podobnost velmi zjevná, byť ne stoprocentní. Ale řekněme si upřímně, že i když 80% Rusů schvaluje Putinovu politiku a agresi proti Ukrajině, tak také nelze říci, že 100% Rusů si je podobno se zvířaty. A nebo zde Rusové prostě nakupují ingredience. 

Ale majitel toho řetězce se zjevně trefil do černého. Tak i tak. 

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 13.6.2022 14:42 | karma článku: 31,05 | přečteno: 890x