Podvolme se, poklekněme, polibme prsten Putinovi

SPD zahájilo kampaň do podzimních obecních a senátních voleb. A prvotní téma kampaně už stojí za to. Jak nám sdělil šéf nejvyšší, Tomio Okamura: "Jsme proti válce."

To zní samozřejmě vznešeně a pokrokově. Ale dále to rozvedl jeho stranický podržtaška Radim Fiala v souvislosti s agresí proti Ukrajině: "Jakákoliv špatná dohoda je lepší než tisíce nebo dokonce miliony dalších mrtvých."

Zjevně má na mysli dohodu, kdy tedy nebudou umírat lidi na frontě na obou stranách, ale pouze Ukrajinci v ruských lágrech nebo před popravčími četami krvelačných separatistů. Kdy ukrajinské obyvatelstvo bude poruštěno, děti odvezeny k příslušnému převychování a ruská říše se zase rozšíří. To je představa SPD. 

Připomeňme si, když byly první dny bojů a ještě docházelo k nějakým pokusům o vyjednávání mezi Ukrajinci a Rusy, jak z Moskvy zaznívalo (pod dojmem rychlého postupu) jen stále předválečné: denacifikace a demilitarizace Ukrajiny. Tohle mají asi pohlaváři SPD na mysli. Tomuhle se podle nich říká dohoda.

Připomeňme si požadavek Moskvy, že NATO by se mělo vrátit do hranic před rokem 1997. To mělo být východiskem předválečného vyjednávání. Místní moskevští pohůnci zjevně touží po tom, abychom nebyli členy NATO a tudíž bychom s největší pravděpodobností skončili jako Ukrajina. A ještě to veřejně vyhlašují a dokonce to zvolili jako téma své předvolební kampaně.

A co je nejhorší? To procento jejich voličů. A ještě mají drzost nazývat se největšími vlastenci. Možná ano. Ale tedy vlastenci ruskými.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | sobota 18.6.2022 20:24 | karma článku: 34,56 | přečteno: 1186x