Máro, tohle jsi nezvládl. Tady budou padat hlavy!

Dokážu si představit řev prezidentského kandidáta Andreje Babiše na své poddané, ale co to plácám, volební štáb, jak nedobře připravili jeho školní vystoupení.

„Otázky maly byť dopredu zkonzultované! To je účelovka a kampáááň. Ale měli jstě to lepšej pripraviť. Za takúto zpackanú prácu vás přeca neplatím,“ vyčiňuje Andrej Babiš svému týmu.

Připomeňme, že nepřipravený Andrej Babiš na dotazy osmáků jaké je nejznámější dílo Jaroslava Haška, či jaká jsou nějaká díla Karla Čapka, nebo co je napsáno na oponě v Národním divadle, odpověď neměl. Akorát jsme se dozvěděli, že on (použil výraz my) opravoval Státní operu a Národní muzeum (jako by tam chodil zedničit) a tudíž se nemohl podívat co je v Národním divadle.

Pokud by byl jednou pan Babiš prezidentem České republiky, mohl by naopak zaznít argument od zkoušeného školáka ze stejné tématiky, kdyby neznal odpovědi: „Ale pan prezident to přeci také neví!“

Vzhledem k tomu, že podle Andreje Babiše slouží žaludek krávy k výrobě mléka, mohlo by se brzy v prodejní síti Agrofertu vedle klasického, nebo kefírového mléka, objevit nové: žaludeční.

Zkoprnělý štáb před ním stojí zcela zticha. Nikdo nemá odvahu svému šéfovi říci tu banální větu: „Když my jsme netušili pane předsedo, že nevíte ani tohle.“

Jeho naprosto věrný souputník, bývalý ministr Karel Havlíček, ale pro svého šéfa pochopení: „To jsou takové chytáky, asi na každého se bude něco zkoušet.“

Tím chytákem asi pan Havlíček myslel dotaz: „Jaké jsou planety sluneční soustavy?“ Chyták to byl tak záludný, že pan Andrej Babiš jmenoval Měsíc (předpokládám, že myslel zemský, tedy pokud vůbec myslel) a samotné Slunce.

Možná měla být připravena nezáludná otázka. Napadá mě třeba: „Jaké je hlavní město České republiky?“

Obávám se ale, že bychom se od Andreje Babiše v takovém případě mohli též dozvědět, že je to pražský Chodov, sídlo jeho Agrofertu.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 19.12.2022 15:27 | karma článku: 36,34 | přečteno: 1194x