Kdo tu vlastně vládne? Aneb jak se řídí firma.

Ministr zdravotnictví Arenberger odvolal svůj poradní orgán MeSES a jeho šéf, předseda vlády Babiš, ten samý orgán povolal do služby k sobě. Představme si klasickou firmu, podle níž má být údajně řízen stát. 

Náměstek pro obchod má svou poradní skupinu odborníků na marketing, financování, trh a konkurenci. S jejich prací ale není spokojen, tak jim jednoho krásného dne sdělí, že jsou přebyteční, že děkuje a že sbohem. 

Jeho šéf, generální ředitel té firmy, si myslí, že naopak jsou dobří, a proto tu skupinu požádá, zda by dále nemohla fungovat přímo pod ním a radit jemu. 

A pak to přijde. V některém regionu se firmě prudce propadnou tržby (v kraji začne stoupat počet nakažených). Náměstek pro obchod má o příčině jasno a přijme příslušná opatření. Poradní orgán generálního ředitele si ale myslí něco jiného a navrhne také jiné řešení. A teď babo radˇ. Co chudák generální ředitel? Musí si sám vybrat jedno z řešení a rozhodnout. Což také udělá. 

Ono je to vůbec nějaké divné. Máme ministerstvo zdravotnictví se svým aparátem (který je placen ze státního rozpočtu). A máme tady Radu vlády pro zdravotní rizika. Určitě také placenou z našich daní. A kdo rozhoduje o čem? Jaké má kdo kompetence? Co když se na jedné otázce neshodnou? 

Pak nastupuje náš skvělý mikromanažer původem z Agrofertu a rozhodne. V září též ministru zdravotnictví hodil na hlavu nošení roušek. A všichni víme jak to dopadlo. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | středa 19.5.2021 15:14 | karma článku: 26,18 | přečteno: 574x