Jenom idiot nemění své názory

Strašně gumová věta. Prostě mohu tvrdit, že můj názor je pevný. A když se náhodou ukáže, že je špatný, tak ho změním a ještě z toho udělám ctnost, že vlastně idiot nejsem, viďte pane prezidente?

Tato věta Miloše Zemana se už stala v podstatě legendární. A teď ji nasaďme na dnešní události.

Podle našeho moudrého pana prezidenta nestačí vysokoškolský titul bakaláře na post ministra a proto Jana Lipavského (Piráti) ministrem nejmenuje. Připomeňme si, že například současného ministra vnitra v demisi Jana Hamáčka, který má vzdělání pouze středoškolské zakončené maturitou, Miloš Zeman jmenoval bez mrknutí oka.

Jenom idiot nemění své názory.

Připomeňme si slova Miloše Zemana z roku 1998 jako předsedy ČSSD:

Dotaz moderátora: „Má prezident právo prověřovat jednotlivé ministry?“

Odpověď Miloše Zemana: „Já vycházím z článku 68 Ústavy. Ústava platí pro každého. Tento článek jasně říká, že prezident jmenuje na návrh ministerského předsedy členy vlády. No když cituji tento článek Ústavy, tak z něho jednoznačně vyplývá, že tady se nemůžeme ptát kdo se komu líbí a kdo se komu nelíbí. Představte si, kdyby zde byla koalice a koaliční partneři se dohodli že ten a ten bude dělat toho a toho ministra, jak by se pak šéfové těchto koaličních stran tvářili na to, kdyby jim někdo tyto ministry kádroval. No a pokud jde o jakési personální veto, já se domnívám, že by bylo v rozporu s citovaným článkem 68.

Jenom idiot nemění své názory.

https://youtu.be/ueySfpdBvR0

O tom, kdo by se dal označit pojmem uvedeným v titulku blogu, nechť si udělá čtenář názor sám.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | neděle 12.12.2021 12:12 | karma článku: 31,94 | přečteno: 1129x