Je těch 70000 z Václaváku přesvědčených, nebo jen naivních?

Asi je to jedno. V obou dvou případech jde v lepším případě o sobectví, v tom horším o vlastizradu. Nemám omluvy ani pochopení. 

Účastí na sobotním shromáždění na Václavském náměstí dali účastníci jasně najevo souhlas s pořadateli, organizátory a řečníky. A to nijak neokecají, nebo se z toho nevymluví.

Figurky, které to shromáždění svolaly, mají svou historii danou. Například Žarko Jovanovič z TV Raptor, která vesele spolupracuje s televizí ruské armády Zvězda a také hlavním propagandistickým pořadem ruské státní televize Rossija.

Nebo vezměme nějakého Vladislava Vrbela: „Bylo by dobře poslouchat, co Vladimir říká. Říká, že je ohrožena bezpečnost Ruska, potažmo světová bezpečnost, a že NATO je příliš blízko Ruska. Rusko nemůže dovolit mít jaderné zbraně 300 km od Moskvy. Když raketu odpálí a Rusové ji hned sestřelí, stejně bude Moskva zasažena. Ukrajina v NATO je pro Rusko nepřípustná. Pokud to soudruzi z EU nechápou a budou nadále vyzývat k napadení Ruska, dodávat zbraně a vojáky na frontu a volat po jaderných zbraních, konflikt se opravdu může rozrůst do Evropy.

Všimněte si jak o válečném zločinci Putinovi mluví důvěrně jako o Vladimirovi. A moc by mě zajímalo který „soudruh“ z EU vyzývá k napadení Ruska, dodává vojáky na frontu a volá po jaderných zbraních. Pan Vrbela si to buď popletl s jaderným vyhrožováním Moskvy, nebo jen lže, a nebo je to už prostě normální dement.

Rusko má prý strach, že NATO se přiblíží až 300 km k Moskvě. Považte, a mohlo by tam umístit jaderné rakety. V době satelitní špionáže by to týdny dopředu věděl i domorodec v Austrálii. Co tedy, kdyby, v podobném duchu, USA vyhlásily 300 km pobřežní pásmo jako sféru zájmu své národní bezpečnosti a každá ponorka, která by se tam objevila, by byla mimořádnou námořní operací okamžitě potopena?

Připočtěme k tomu skalního stalinistického komunistického bafuňáře Skálu, předsedkyni Trikolory Majerovou, jednoho z ideologických gigantů SPD Kobzu, spolupracovníka Václava Klause Petra Hájka, bývalého poslance „flákanec“ Volného, který na demonstraci v sobotu řečnil aby byl v pondělí nemocný a nemusel k soudu, a ruské panoptikum na naší české scéně máme skoro kompletní.

A co tedy oněch 70000 účastníků oné demonstrace podpořilo?

Tak například vystoupení z NATO a volání po neutralitě. Podotknu, že Bělorusko i Ukrajina jsou také neutrální. Víc k tomu snad dodávat netřeba.

Nechtějí dodávat zbraně na Ukrajinu. Co si takhle vzít k srdci slova ruského velvyslance v Rakousku: "Žádné slitování s ukrajinským obyvatelstvem." Masakr v Buče má být asi též zapomenut.

Západ by měl s Ruskem o Ukrajině jednat. Proč? To Ukrajina nesmí mít svou vlastní hlavu? Ostatně známe to i z naší nedávné minulosti, nemusíme chodit daleko. Spojenci obětovali Sudety, protože chtěli mír. Jak to dopadlo ti naši flastenci asi nenápadně přehlíží.

Jde jim o levné energie. Na Ukrajině ale jaksi taky. A kromě toho jim tam jde ještě o krk. Ale podle našeho výkvětu by ukrajinští uprchlíci měli hned odjet domů, protože rozřeďují české obyvatelstvo, jak zněl jeden z motivů oné demonstrace. Nechutné.

Tak tohle všechno svou přítomností těch 70000 našich spoluobčanů podpořilo. Pokud jim šlo o strach z drahých energií a nespokojenost s vládou, měli spíše demonstrovat dnes s odbory. Zvolili něco jiného.

Organizátoři se hrdě hlásí k češství a národní barvy jsou pro ně svaté. Jestli tohle má být symbol Čecha, tak to radši Čechem nebudu a zůstanu jen člověkem.

Nemohu zastánce těchto myšlenek a teorií nazvat jinak než národními zrádci, obzvláště s ohledem na naši zkušenost z roku 1939 a 1968. A těch 70000 demonstrujících buď jako podporovatele, nebo v lepším případě užitečné idioty.

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 5.9.2022 18:47 | karma článku: 44,66 | přečteno: 7269x