Jak lžou ruští hodní mírotvorci

Občas si je stačí poslechnout, nebo si přečíst doslovnou citaci jejich projevu. To co pak vidíte mezi řádky dokazuje zrůdnost celého ruského oligarchiátu. Krátce, stručně, jasně ve třech bodech. 

Bod 1:

Naposled mě zaujalo vyjádření ruského plukovníka Vladimira Truchana. Na informaci ukrajinské strany, že bylo zabito 3500 ruských vojáků (na konci minulého týdne) uvedl: „O žádných 3500 zabitých ruských vojáků nemůže být ani řeči. Takové množství by bylo několikanásobně vyšší než množství raněných...“ Co z toho vyplývá? Byť Rusové tradičně lžou ve všem a nelze jim věřit ani nos mezi očima, tady nám gospodin plukovník sdělil, že raněných je několik stovek. On neříkal nic o tom, že to je naprosto fantasmagorické, nesmyslné číslo, on nám mezi řádky přiznal, že těch raněných bude tak 500-700, neboli několikanásobně méně než 3500. Neřekl ani 10x méně.

Bod 2:

Ale pojďme dál. Na zprávu o ruských zajatcích reagoval, že jde o jednotlivce, kteří opustili jednotku aby si sehnali samohonku. Doslova řekl: „Takové je možné zajmout, ale to nejsou vojáci, to jsou útěkáři. Kdo by mu dal v době boje opušťák?“

Cítíte ten podtext? Za 2. světové války Rusové zajatce neuznávali. Měli padnout. Kdo se nechal zajmout, ten byl prohlášen za zbabělce, nepřítele a nevím co ještě. A pokud německé zajetí přežil a vrátil se po válce domů, tak byl většinou za tyto činy odsouzen. A z toho vyjádření gospodina plukovníka vyplývá to temné, co ty zajaté vojáky jednou doma čeká. Přeci bez povolení opustili jednotku, aby si opatřili samohonku a jsou to útěkáři.

Bod 3:

A poslední jeho vyjádření je skutečně vrcholem. K celé operaci okupace Ukrajiny uvedl:

Případy vypálených kolon za postupu jsou možné, to je válka, může se stát cokoli. Někdo udělal chybu, nedržel se trasy a skončil s prázdnými nádržemi. Za to někdo zaplatí. Vojenské operace na této úrovni jsou připravovány minimálně několik měsíců napřed, vše je spočítáno a v předstihu naskladněno a pro všechny případy ve větším množství.

A jsme doma. Rusáci měli vpád na Ukrajinu naplánován již mnoho měsíců dopředu. Takovéto to slovíčkaření, že se NATO má vrátit do stavu před rokem 1997 (my bychom měli vystoupit), nebo něco o uznání samozvaných republik, závazek Ukrajiny nevstupovat do NATO ... to vše bylo zjevně jen a jen slovní cvičení. Nastolování nesmyslných požadavků, o kterých museli vědět, že je nikdo nesplní, ale oni měli záminku na Ukrajinu vlítnout.

A dodám bod 4: 

Tohle je Rusák takto jednající už 100 let.

Autor: Tomáš Flaška | úterý 1.3.2022 12:12 | karma článku: 33,61 | přečteno: 932x