Čím jsem multikulti obohacen?

Denně je nám vtloukáno do hlavy, jak jsou „noví obyvatelé“ Evropě prospěšní, jak obohatí naši kulturu, rozhledy, vzdělání. Já se ptám čím?

Nechci tu teď lacině a ironicky vyjmenovávat problémy s ghetty, atentátníky, sociálními dávkami apod. Chci se skutečně věnovat tomu, co by pro nás mělo být přínosem.

            Určitě padá argument o tom, že nové pracovní síly zachrání stárnoucí Evropu. Proč je tedy v jižních státech Evropy až 50% nezaměstnanost mezi mladými lidmi? Nemyslím si, že nově příchozí by byli nějak vzdělanější, schopnější nebo šikovnější než mladí obyvatelé Evropy.

            Kultura? Dobré romány, hudba, případně divadelní kousky přeci mohou na evropské kulturní stánky pronikat i bez podpory přistěhovalců. Festivalů, kam má přístup každý umělec, je dost. A pokud se nějaké dílo prosadí, tak mu nic nebrání v jeho dalším šíření po celé Evropě.

            Věda? To je přeci také nesmysl. Dobří vědci dostanou nabídku grantů od předních evropských (a nejen evropských) ústavů, ať jsou odkudkoliv. Nemyslím si, že by mezi tisícovkami připlouvajících byli nějací významní vědci. A i kdyby byli, tak tím, že jim umožníme se u nás usadit, se jenom postaráme o to, že v zemi jejich původu budou jen chybět. To přeci není žádná pomoc.

            Náboženství? Pro mě v boha nevěřícího to asi bude těžko nějaké obohacení. A nemyslím si, že např. katolíci v Německu jsou nadšeni z toho, že v rámci zrovnopravňování náboženství se již ve školách nesmí vyvěšovat kříže, které tam ale před tím byly po staletí.

            A tak jediné co mě napadá je kebab. Mám ho rád, běžně si ho dávám. Ale ten by snad přeci pronikl do naší stravy i bez přistěhovalců.

            Poučte mě v diskusi. Rád si přečtu, čím jsem díky multikulti obohacen. Já kromě toho kebabu zatím fakt nepřišel na nic. Pokud mě nikdo na nic jiného neupozorní, tak bych si snad možná i mohl myslet, no a to by bylo přeci strašné, že tu ty přistěhovalce z Afriky nepotřebujeme. A pak bych nebyl daleko toho říci i že je tu nechceme. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Tomáš Flaška | pondělí 6.7.2015 12:06 | karma článku: 40,73 | přečteno: 2029x