Ty ty ty!

Trocha šprochu k letošnímu TýTý. Ale opravdu jen trocha... protože hodnotit je v žádném případě nechci. Spíš chci vystřelit takový malý šíp poděkování...

Karel Šíp

Tak je to zase letos za námi. TýTý.

Klasicky nejspokojenější jsou asi ti diváci, jejichž favorit vyhrál a nejnespokojenější - u kterých je tomu naopak.

Milí diváci, nezáviďte ani jedněm ani druhým. Přejte to nejen vítězům, ale i všem nominovaným. Není to opravdu lehké se trefit do vkusu nás diváků... a je za tím hodně, hodně práce.

Absolutním vítězem byl Karel Gott.

Pro mne to ale dnes vyhrál především Karel Šíp.

Postavit se k mikrofonu a obstát se ctí po Marku Ebenovi, to chce nejen odvahu, ale i skutečně veškerý um. Proto mu přeji i to dvojnásobné vítězství - ta dvě zrcátka, která získal za svůj pořad "Všechnopárty". Musel bych se opravdu hodně ohlížet, kdybych měl vyjmenovat všechny velké hudebně-zábavné pořady, které moderoval... Hitšaráda... Horoskopičiny, Skopičiny... a samozřejmě Všechnopárty, kde skutečně vyzrál v osobnost schopnou dělat talk-show.

Jeho dnešní moderování TýTý předvedlo všechny jeho kvality.

Zvládl technickou závadu v úvodu. Moderoval s noblesou, ale i lidově. Jako jeden z mála si dokázal udělat improvizovaně i legraci ze sebe sama a ještě si vynadat. Odvážil se vystřelit pár ironických šípů po svých kolezích z branže... A nebál říci "Ty, ty, ty..." i divákovi, jako to dnes udělal na TýTý. Neopakovatelně. Jinými slovy, střílel dnes šípy směrem ke všem. Jak ve Vinohradském divadle, tak i u televizních obrazovek; ale vždy s určitou laskavostí, bez křeče a zloby - proto věřím, že potrefení je také tak přijímali. Rozhodila jej pouze jediná věc: dvojí vítězství pořadu Všechnopárty. Jako zkušený moderátor využil i této situace a prodal svoje rozhození, byl přirozený a na nic si nehrál.

Že ale dokáže Karel Šíp nejen moderovat, ale i "hrát" připomíná jeho dnes již klasická silvestrovská scénka s Jiřinou Bohdalovou. Tak si ji připomeňte rovněž.

A gratulujeme. Byť ne každému se musí jeho styl moderování líbit, absolutním vítězem dnešního živého přenosu TýTý 2010 byl podle mne právě Karel Šíp.

 

 

 

 

 Foto: © Česká televize.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Martin Faltýn | sobota 27.3.2010 22:23 | karma článku: 26,83 | přečteno: 5119x