Nenechte umřít kuřácké pauzy

Všimli jste si někdy po cestě do práce, pokud vnímáte okolí a nejste příliš naštvaní kvůli cestě přelněnými prostředky doslova hromadné dopravy, hloučků u vchodů do kancelářských budov? Když je léto, jsou ty hloučky v pohodě, vesele diskutují, smějí se a necítí žádné ústrky. Když je zima, vidíte často jedince, tu mávající rukama, jindy zase poskakující na místě, kteří se snaží nějak zahřát. A co mají letní a zimní hloučky před branami kancelářských budov či úřadů společné? Společné mají oblaka dýmu a spořádaného nikotinu. Ano, řeč je totiž o kuřáckých hloučcích, které jsou stále více trpělivě vystrkávány z kanceláří a budov na okraj zájmu společnosti.

Marné jsou řeči o tom, že zvláště v zimě, právě kvůli chladu a mrazu, množící se přestávky na "jedno" cigárko, jsou pro firmu, ale i samotné konzumenty nikotinu zlem. Zdá se, že odstrašující nápisy na krabičkách cigaret, či pravidelné zvyšování všech možných daní, na spotřebu nemá nějak fatální vliv. A proč zlem?

Inu, zapřísáhlí odpůrci nikotinového kouře hned dodají řadu argumentů o tom, jak je viditelný oblak kouře škodlivý pro zdraví kuřáků i asistujících nekuřáků, či kolik stojí náprava škod z kouření. Vedoucí pracovníci zase přidají statistiky o tom, jak drahý je prostoj jedné "rauchen" pausy a jak je nutné u lidí, odbíhajících neustále od práce zvyšovat pozornost, jejíž ztráta způsobuje nemalé škody. Ale nechť, ať to stojí, co to stojí, kuřáci jsou zkrátka kuřáci a dělají dobrý byznys. Nevěříte? Tak schválně, víte, jaký je nejdražší cenný papír na Burze cenných papírů Praha? Je to akcie kutnohorského tabákového koncernu Philip Morris a v těchto dnech se cena akcie pohybuje okolo 11 200 korun za kus.

A i když i tato akcie dokládá, že vše v životě lidí má své pravidelné cykly, ekonomové a experti jí většinou doporučují jako dobrou investici. Lidi totiž budou kouřit pořád. A možná platí, že čím větší budou hrozny lidí u vchodových dveří kancelářských budov, tím vyšší bude cena akcií tabákových koncernů na burzách. Takže milí konzumenti nikotinu, ať vám chutná!

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Divinová | úterý 30.4.2013 12:59 | karma článku: 14,69 | přečteno: 1075x
  • Další články autora

Jana Divinová

Kdo si počká, ten se dočká

19.9.2013 v 14:25 | Karma: 14,26

Jana Divinová

Všechno bude prostě skvělé

19.7.2013 v 17:44 | Karma: 9,06

Jana Divinová

Klient snese všechno?

18.7.2013 v 16:07 | Karma: 8,68