Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Internetová modelka, nebinární Alžbětko a Pán prstenů: Meze normálu, hranice příčetnosti

Z případu internetové modelky, které vadí mužská pozornost, z Alžbětka, které je nebinární, z mediální propagace nesmyslů lze vysledovat i hlubší, než čistě bulvární poselství. Dojdeme totiž až k Pánovi prstenů...  

Příběh internetové modelky je přímočarý: Jakási Rakušanka /1/ se nechala všemi možnými způsoby plastické chirurgie předělat na karikaturu krásné ženy (kterou možná bývala) a založila tím svůj byznys, kdy se nechává fotit ve skromném odění a lascívních pózách, začež jí stejně vyšinutí jedinci pravidelně zasílají částky, jejichž součet pravidelně vychází na šesticiferná čísla.

Potud by z čistě formálního hlediska mohlo být vše v pořádku, je to jistým netypickým vyjádřením rčení, že "za hloupost se platí", ba dokonce to úchylným lidem může umožnit ventilovat své vášně bez ohrožení jiných.

Jenže dotyčná osoba si zároveň stěžuje na neustálé nadbíhání mužů, kteří ji poznávají na ulici, a tvrdí, že "už má dost mužů, kteří ji balí až dvacetkrát denně". Evidentně by byla šťastnější, kdyby jí oni neznámí jedinci anonymně platili ty horentní sumy, ale na veřejnosti drželi hubu. Snad dokonce předpokládá, že si jí budou vážit jako dámy (tím nepopírám, že skuteční gentlemani by tak měli činit i vůči této ženě) a považovat ji za normální osobu, se kterou není zapotřebí se nějak vzrušovat (pak se ovšem logicky nabízí ta otázka, proč by se o ni měli zajímat a platit jí za ty fotky....). Vždyť ona se může chovat jakkoli vyzývavě, prodávat své fotky roztouženým mimoňům, a přitom má zároveň nárok, aby ji ostatní vnímali jako z davu nevybočující, když se jí to právě hodí. A tím se už dostáváme k jádru pudla: 

Tato ženština prostě našla obchodní příležitost v chaotické a z kloubů vymknuté společnosti, která se zjevné rozpory v chování, které lidé jí podobní předvádí, snaží prezentovat jako normální, ba dokonce jako vítané. Jestliže je totiž lidem vsugerováno, že existuje zároveň černá a bílá v jednom okamžiku na jednom místě, skutečně se může najít dostatek zmatených jedinců, kteří tu osobu považují za krásnou a ještě jí za její fotky budou platit.

Dalším nevšedním individuem projevujícím tentýž druh rozporu je "nebinární Alžbětko", které neví, kým je, ale hlasitě to vykřikuje do světa /2/, tedy mimo svá rádoby ekologická poselství /3/. Jestliže lidé, jako "nebinární Alžbětko"  jsou ve svých bludech nejen tolerováni bez snahy je léčit, ale dokonce jsou zváni do médií, aby tam svůj stav prezentovali jako přijatelný, ba standardní, musí se nutně ve společnosti měnit i výklady pojmů "normálnost", "příčetnost", "duševní rovnováha", a pochopitelně i "vkus", včetně vkusu ohledně ženské krásy. 

Internetová modelka i nebinární Alžbětko se o své vůli rozhodli stát se exoty, zároveň s tím však chtějí, aby je lidé brali jako jedny z nich, ze středu, nikoli z periferie společnosti. Žádají, aby si jich lidé nevšímali více než jiných, přitom však právě po maximální pozornosti  evidentně touží. Modelka nemusela podstoupit ty zákroky a předvádět se na internetu, mohla zůstat normální, a přece jedinečnou, jako každá jiná žena. "Alžbětko" (to jméno totiž neexistuje, proto uvozovky) se mohlo rozhodnout k jednomu biologicky i společensky smysluplnému pohlaví a také žít normální život. Jenže ani jeden z nich to prostě nechtěl, a nyní se obelhávají sami a snaží se obelhávat i jiné, že ve svém současném stavu jsou právě ti normální, a že jim okolí tou svojí zvýšenou pozorností a často i oprávněnou kritikou nějak škodí. Neškodí, škodí si především oni sami. Aneb zkrátka a opět "za hloupost se platí".

Abych předešel nějakým srovnáváním mých názorů s jinými: Nijak nehodlám obhajovat třeba ty hloupé a nesnášenlivé výroky prezidenta o transsexuálech, obhajuji pouze antropologické konstanty, jako je ta, že pohlaví jsou dvě.

Nejde tu totiž jen o pojem "normální", který se časem prostě mění. Jde tu také o pojmy, které by změnu časem podstupovat neměly: Jsou jimi třeba racionalita, logika, popis světa dle objektivních faktů. Kde je však najdeme v propagaci nesmyslů a protimluvů, typickou pro poslední dobou všudypřítomnou propagaci LGBTQ+ (a tak dále, pojem se rozšiřuje stejně rychle, jako jeho rozšiřováním dostává ta racionalita na frak)?

Ne, není to zdaleka jen bulvární téma, o které se zajímají média kvůli své čtenosti. Jde tu totiž i o tak zásadní pojmy, jako je pravda. Mediální mainstream se totiž smyšleně a lživě snaží LGBTQ+ ideologii podsouvat i ve zcela vážně míněných statích, jako je třeba ta na The Guardian /4/. Autor článku totiž našel v Pánovi prstenů "Queer sklony" a žádá, aby je obsahovaly i budoucí filmové adaptace díla. Uvědomělý redaktůrek Guardianu našel "homoerotické podtóny" třeba ve scéně, kdy se Smíšek a Pipin ocitnou nazí na zemi poté, co spadnou z enta Stromovouse, a Smíšek řekne Pipinovi: "Je zima, že? Drž mě, Smíšku". Učinil tak ve snaze o erotické sblížení? Nebo jim, kruci už, byla prostě zima?

Ne, není v tom logika, racionalita, odkazy na objektivní fakta, je v tom pouze tupý aktivismus, nechutné podsouvání neexistujícího a tvrzení, že neexistující existuje, že je normální, a ti, kdo s tím nesouhlasí, jsou špatní, nejčastěji trpící nějakým druhem fobie. Což je mimochodem častá psychická porucha a často dobře léčitelná. Neexistující fobii však nelze léčit, lze se však úspěšně snažit ji někomu vsugerovat a potom ho o neexistujícím přesvědčit. A to už se ocitáme u paranoie a spirála šílenství se roztáčí...

 

Zdroje:

 

1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/plastika-zena-muzi-nadbihaji-influencerka.A210704_104808_zahranicni_remy

2) https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/alzbetko-vaclav-opatril-nebinarni-gender-rozstrel.A210526_103615_ona-vztahy_jup

3) https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/extinction-rebellion-alzbetko-a-veronika-holcnerova-aktiviste-zoufalstvi-migrace.A210531_101706_domaci_vov

4) https://www.theguardian.com/film/2021/jul/02/future-lord-of-the-rings-films-should-acknowledge-the-books-queer-leanings

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Lukáš Burget | pondělí 5.7.2021 17:00 | karma článku: 47,30 | přečteno: 14290x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Nemo je jen demo. Bude hůř!

Vítězem Eurovize je nebinární rapper Nemo v sukni, verdiktem Ústavního soudu je, že ke změně pohlaví není třeba změna pohlaví a přesto Česko obtěžuje LGBT+ komunitu nejvíce v Evropě. Co bude dál?

14.5.2024 v 15:30 | Karma: 31,64 | Přečteno: 675x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Fotoblog: Porta Bohemica v saharském prachu a Milešovka ve večerním slunci

Milí přátelé, neobvyklé meteorologické podmínky jsou pro fotografy vždy výzvou - a já jako fotograf ryze amatérský Vám nyní nabízím večerní procházku krajem důvěrně známým za počasí zvláštního a inspirativního.

2.5.2024 v 21:45 | Karma: 20,35 | Přečteno: 228x | Diskuse| Cestování

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 0 | Přečteno: 40x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 8,74 | Přečteno: 105x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Významný zákon o významném dni vstupu do EU schválen!

Den vstupu do EU bude v ČR oficiálně dnem významným, kterýmžto schválením příslušného zákona koalice SPOLU evidentně spustila tak říkajíc horkou fázi kampaně před volbami do Evropského parlamentu.

17.4.2024 v 15:30 | Karma: 22,66 | Přečteno: 388x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Publikace Nerudové jsou ostuda. Zesměšňuje všechny vědce, míní europoslanec

9. května 2024  12:08

Ekonomka a kandidátka do Evropského parlamentu za hnutí STAN Danuše Nerudová publikováním do...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Vláda jedná o programu návratu části uprchlíků před válkou na Ukrajinu

15. května 2024  5:45,  aktualizováno  12:29

Program pomoci při návratu uprchlíků na Ukrajinu má na programu vláda. Platná podoba lex Ukrajina...

Zelenskyj ruší všechny zahraniční cesty, situace na frontě mu neumožňuje odjet

15. května 2024  9:34,  aktualizováno  12:28

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odkládá všechny zahraniční návštěvy. Uvedl to jeho mluvčí...

Předstíral záchvat epilepsie a utekl z léčebny, nebezpečného muže hledá policie

15. května 2024  12:14

Policisté hledají nebezpečného muže podezřelého z loupežného přepadení, který po zadržení dnes ráno...

Dodávky munice Ukrajině nevylučují jednání o míru, koriguje Pavel rozhovor

15. května 2024  12:06

Dodávání vojenské munice na Ukrajinu je součástí její podpory, uvedl v úterý prezident Petr Pavel...

Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness
Vyhrajte balíček z řady sebamed Anti-Redness

Minulý týden jste soutěžili se sebamedem o kosmetiku pro nejmenší. Tento týden si pojďte zahrát o péči pro vás, a to konkrétně o řadu Anti-Redness,...

  • Počet článků 233
  • Celková karma 30,22
  • Průměrná čtenost 2695x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik