Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZS

Nebinární Alžbětko by se možná mohlo brát vážně, kdyby v jednom rozhovoru neřeklo, že ono "to" vzniklo jako legrace a teprve při mediálním ohlasu se slečna Alžběta, ještě jako ona, rozhodla stylizovat se do onoho "to" programově a účelově. Takže jen šaškárna, nic víc.

1 0
možnosti
PT

drazí gayové, drahé lesbičky, drazí androgynové, drazí bigenderové, drazí ze žen-na- muže, a ctění z mužů-na-ženy, drazí genderově proměnlivý, drazí genderoví gueerové, drazí intersexuálové, drazí ani-tak-ani-tak, drazí neutrálové, drazí nebinární, drazí Pangenderové, drazí muži trans a chlapi trans, drahé ženy trans a dámy trans, drazí lidé trans, drazí striktně trans, drahé spíše-ženy trans a spíše-dámy trans, drazí spíše-muži trans a spíše-chlapi trans, drahé osoby trans, drazí femino trans, drazí transgenderové, drahé trans-gender ženy a trans-gender dámy, drazí transgender-muži a transgender-chlapi, drazí transgender- lidé, drazí maskulinní trans, drazí pánští transsexuálové a drazí dámští transsexuálové, drazí muži transsexuálové, drahé ženy transsexuálky, drahé transsexuální osoby, drahé intersexuální dámy, drazí intersexuální pánové, drazí intersexuální muži, drahé intersexuální ženy, drazí intersexuální lidé, drazí mezipohlavní lidé, drazí intervenálové, drazí oogamové a drazí androgynové, drazí hermafrodité, drazí dvouduševní třetipohlavní a drazí čtvrtopohlavní, drahé x/y ženy, drazí chlapi, drahé ženštiny, drazí performátoři, drazí transvestité, drazí cross-ganderové, drazí bezgenderové a ovšem z celého srdce drazí, vzácní ostatní genderové, drazí v celibátu, drahé božské bytosti, drahé éterické bytosti vězte že I u hříček přírody jsou lékaři po určité době schopni říci, které hormony převládly a určit jedno ze dvou reálně existujících pohlaví. Ostatní tzv. gendery nebo pohyb mezi nimi jsou jenom psychologicko-identitární poruchy. Čím více budeme jejich nositele utvrzovat v tom, že něco jako třetí, desáté, šedesáté čtvrté pohlaví existuje, tím více budeme škodit jim samotným, sami sobě a našim dětem i vnukům. Pohlaví, stejně jako rodičovství nebo genetická výbava nejsou otázkou volby, ale danosti. Všechno ostatní jsou pouze konstrukty a pocity.

7 0
možnosti
JR

Potíž je, že nebinární "osobo" často nelze na první pohled poznat, do hlavy jim člověk nevidí, že.

Ovšem na druhou stranu jistě není vhodné je urážet nevhodným oslovením.

Možná by ta "osoba" (to už je množné číslo) měla nosit na oblečení nějaké upozornění... duhovou hvězdu třeba...

1 1
možnosti
Foto

Ideální je oslovení "individuum".

3 0
možnosti
JS

Když mi moje dcerka v nástupu puberty namísto fotky nějakého pěkného kluka ukazovala fotku herečky s obdivem obšírně konstatujíc, že je fakt krásná a nebyla to žádná ikona modelka a měla trochu klukovské rysy, také mě napadlo, jestli se jí náhodou nebudou líbit holky. Jakožto matka jsem tomu nechala volný průběh a postupem času zjistila, že se v tomto období jen chtěla identifikovat s nějakým vzorem, který se jí zamlouval. Dneska je zamilovaná do kluka, kluci se jí líbí. Kdybych byla rodičem zpitomělým propagandou, začala bych jí vnucovat články o tom, s jakým pohlavím se vlastně chce identifikovat a udělala jí v hlavě guláš. Nutila bych jí věci, jimiž není, ať už by to bylo cokoli a znemožnila jí hledat, čím je doopravdy. Kdyby byla opravdu na holky nebo chtěla vypadat víc jako kluk, povzdechla bych si s vědomím, že to bude mít v životě o něco těžší a vymýšlela, jak ji podpořit, ale nestalo se to. A o tom to je. Nevadí kdovíkolik pohlavních diferenciací, ale o způsob, jakým k nim přistupujeme. Každý se musí se zrozením svého já vypořádat sám. Někdo to má jednoduché, někdo zjistí, že mu to tak jednoduše nevyšlo. Ani ve chvíli, kdy budeme mít identifikovaná všechna pohlaví a budeme je respektovat, to nebude znamenat lehkost bytí. Změna pohlaví bude vždycky velký zákrok. Na první pohled nikdy nebudeme stoprocentně vědět, jestli se náš soused cítí jako soused, sousedka nebo ono sousedo, pokud si to nenapíše na čelo nebo na dveře, čímž by se zcela nepříjemně označkoval/a/o. Tihle lidé nás mohou seznámit s tím, jak se cítí a chtít, abychom jim umožnili žít spokojený a šťastný život, ale nemohou nikoho nutit experimentovat ve výchově dětí a tlačit směs pohlavních nebo rasových prvků někomu do života násilím. Existují západní rodiče, kteří nechali své potomky ještě ve fázi jejich vývoje podstoupit změnu pohlaví a učinili je nešťastnými, zmrzačili je, protože si pod tíhou propagandy připadali osvícení. Tedy pravý opak pomoci. Takhle daleko by to zacházet nemělo.

0 0
možnosti
JD

J16a62n 72D28o98u50š62e51k

7. 7. 2021 13:54

Moc se mi nechce věřit tomu, že by nějaký rodič udělal takovou zhůvěřilost. Opravdu se to stalo? Každopádně souhlas. Cokoli je protlačováno silou se setká s odporem i kdyby to byla kdovíjak dobrá věc.

0 0
možnosti
PP

Jedna věc je to, že existují. To je v pořádku. Druhá věc je, že jim média dávají (mnoho) prostoru. To už je horší. A třetí věc je, že se kvůli nim ohybají zákony a to už je průšvih. Viz. Kanada a vaše povinnost označit nebinární osobu tím správným zájmenem, jinak vás čeká pokuta.

P.S.: Jordan Peterson na hrad!

5 0
možnosti
RK

Jak se pozná nebinární osoba? Jak se dokazuje že ten co osobu označuje ví že je nebinární?

0 0
možnosti
JD

J59a18n 27D28o60u76š69e25k

7. 7. 2021 9:31

Pohlaví jsou skutečně jenom dvě a mezitím leda vady jako třeba hermafroditismus. Co se týče genderu (jo, je to debilní název překrývající se s pohlavím), tak to je jen sociální konstrukt umožňující se člověku blíže specifikovat. Alespoň tak to chápu já. Upřímně je mi naprosto ukradené jak se kdo definuje, vadí mi ta šílená glorifikace.

13 0
možnosti
PP

Souhlasím s Vámi, jen musíme být fér a tudíž bych byl trochu opatrnější s tím vyjádřením o glorifikaci. Pochybuji, že Alžbětko přišel do redakce iDnes, někomu tam přiložil pistoli k hlavě a požadoval účast v Rozstřelu. Média jim dávají prostor sami a rádi (je to pro ně byznys, a to velký). Bez toho by o nich nikdo nevěděl... Aneb kdyby mě někdo pozval do televize, půjdu taky a taky budu plácat tu svou, která nikoho jiného nezajímá. Ale já nejsem defaultně provokativní, čili ze mě nebudou chechtáky...

0 0
možnosti
JK

J72a45n 12K86o47z69l11e69r

7. 7. 2021 9:05

Jen doufám že Vám všem co tady presentujete své názory stojí za to zabývat se nesmysly. Nevadí mi gayové nebo lesby ale pořád jsou to jen dvě pohlaví ať už v jakékoliv formě takže podle mého ostatní jsou jen lidé kteří se vyčleňují prostě proto že chtějí být zajímaví

3 0
možnosti
JD

J24a83n 63D51o28u14š73e48k

7. 7. 2021 9:49

Ano, kolik se najednou třeba vyrojilo mužských youtuberů kteří si začali malovat nehty, líčí se apod... Že by celou dobu potlačovali svou sexualitu nebo se jen vezou na vlně trendu?

0 0
možnosti
OU
JT

J67i57r31i 79T57i58c17h44y

6. 7. 2021 16:01

Ty zrudne vymysly o "genderu", kontinuite pohlavi, transexualite se k nam rapidne siri ze zapadu. Ono nejde o to, ze tito lide existuji - v dnesni demokraticke spolecnosti jsou tolerovani, ale oni nejen chteji byt oslavovani (pride parade), ale pomalu a jiste ovladaji spolecnost a meni zakony, Na zapade denne podstrukuji do naseho podvedomi "multikulturu, tezko se najde reklama. kde kdyz neni cernoch, je aspon nejaky barevny, to i v zemich, kde procentni zasopeni cernochu ve spolecnost je nejen male, ale mezirasova manzelstvi, cernoch s beloskou, jsou na urovni par procent. Jakakoli vyjadreni nesouhlasu s temito pocinanimi nejsou tolerovana, naopak odsuzovana jako rasisticka, nebo sirici nenavist.

23 2
možnosti
JD

Pockat, tady michate ze ONI nam neco podsouvaji (predpokladam ze transgender lide) a pak zminujete nejake cernochy ... ? Co to ma spolu spolecneho? Chtelo by to znovu nasadit alobal na hlavu.

Zadruhe, zkuste si rozebrat, co znamena slovo tolerovat. Souseduv pes neustale steka, desne mi to vadi, ale budu to tolerovat. Nebudu davat dolu prkynko na zachode. Manzelka mi to toleruje. A ted si to preneste na skupinu lidi, kteri nemohou za to, ze proste citi jinou sexualitu, nez vy. Vy je budete "tolerovat". Co to vubec znamena? Co kdyz je nebudete tolerovat? Vyvrazdite je? Zavrete je vsechny do vezeni? Jak muzete rict, ze nejakeho jineho sobe rovneho cloveka "tolerujete". Co kdyz on jenom toleruje vas? Pokud mate na mysli, ze "jste tolerantni", tak nejste. Tolerantni clovek neni odsud-pocud. Tolerantni clovek proste je tolerantni, ne ze neco "toleruje".

1 5
možnosti
Foto

Já osobně si myslím, že kdyby vám cpali šestimístné částky, tak byste nějakou tu lascivní pózu taky zaujal.

2 6
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
20 0
možnosti
  • Počet článků 233
  • Celková karma 29,71
  • Průměrná čtenost 2695x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik