Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Francie zakazuje lékařské potvrzování panenství a ČR pořád nechce migranty

Prezident Macron ve své zemi překvapivě objevil "islámský separatismus", což se napraví zákazem potvrzování panenství. Xenofobní Češi nadále odmítají povinný příděl migrantů, a to mají jen pět tisíc nakažených koronavirem denně.

Všemožné praktiky ponižování dívek a žen známe i u nás, ve střední Evropě. Dosud jsme je ovšem znali jen z literatury popisující středověk, nebo z cestopisů ze zemí třetího světa. Avšak ve Francii, stejně jako ve zbytku západní Evropy, se řada z těchto praktik opět čile ujímá, jako by se vracely ze středověku dějinnou oklikou opět na začátek dvacátého prvního století.

Celkem hodně bylo napsáno o ženské obřízce, o žehlení prsou, o dětských sňatcích, o polygamii, o vraždách ze cti. Tyto středověké praktiky se do západní Evropy vracejí spolu s tím, jak se do ní vrací od středověku nezměněné praktiky Islámu. Ne vždy ty praktiky s Islámem souvisejí, avšak o tom, že nic s ničím nesouvisí, nás západoevropští politci přesvědčují marně už léta a jejich přesvědčování nabývá stále trapnějších a hysteričtějších poloh.

Jeden z těchto politiků, prezident Francie Emanuel Macron, si naprosté argumentační zoufalství této ideologické mantry začíná uvědomovat a proto v nedávném projevu naznačil novou strategii. Je pravděpodobné, že jeho vyjádření uspíšil nedávný teroristický útok před redakcí časopisu Charlie Hebdo, v této kauze je totiž téma radikálního islámu ústředním bodem.

Pan Macron v projevu /1/ nastínil jakýsi surreálný stav, podle kterého ve Francii dosud byl Islám klidnou součástí místního kulturního prostředí, avšak nyní se v něm projevují separatistické tendence a proto je třeba "zbavit Islám ve Francii cizích vlivů".

Pan Macron ke své hrůze taktéž zjistil, že "věřící ve Francii jsou ovlivňováni imámy, vyslanými do Francie ze zahraničí" a zatoužil "vybudovat Islám, který může být v míru s republikou". Jako odpověď na tyto hrozby bude například omezena domácí výuka dětí a zavedena povinná předškolní výuka již od tří let věku. Bude tak činěno v naději, že tím způsobem budou dítka uchráněna od islámského extremismu.

Aniž bych chtěl rozebírat, co mají znamenat nějaké "cizí vlivy na Islám ve Francii" a co je to tedy ten "domácí" francouzský Islám, rád bych se dozvěděl alespoň postup, jakým bude dětem zabráněno, aby jim extremismus předali jejich rodiče, příbuzní a celá jejich komunita. Pochopitelně, že takový postup v praxi buď neexistuje, nebo existuje, ale byl by mimo všechna měřítka humanity a svobody, která si Evropa stanovila.

Je evidentní, že křeč západní Evropy ve společenské krizi, kterou si na sebe sama přivolala, pokračuje se stále vzrůstající intenzitou, a že už ani politici nevěří svým dosavadním proklamacím a hledají proto nová rétorická východiska z neřešitelného stavu.

Příkladem nemožnosti řešit od stolu prezidenta či vlády problém, který do společnosti nechali laxní politici i občané proniknout jako rozšířený kulturní jev, jsou "úřední ověření panenství". Nevěstě, která neprokáže, že je pannou, hrozí totiž v řadě muslimských, ale i jiných náboženských a kulturních směrů, naprosté odsouzení, násilí, ba i smrt. Nejčastěji toto ověření od lékaře žádají před svatbou snoubenci či příbuzní nevěsty. Někteří francouzští zdravotníci tedy nebohé dívce raději nějaké potvrzení dají, protože ji nechtějí přivést do výše uvedených problémů. To se nyní má změnit: Vysokým sankcím mají čelit jak lékaři, kteří dívce lejstro na panenství vyhotoví, tak ti, kdo po ní toto ověření žádají.

Nové nařízení je pochopitelně zbytečné a bezzubé. Komunity, ve kterých se tyto středověké praktiky uchytily, si jistě najdou někoho, kdo bude vyhlášen za pověřenou autoritu ve zjišťování dané věci. Ve středověku to bylo stejné a ve zdrojových oblastech těchto kultur je tomu tak dodnes. Fakt žádný problém. Nebude se s tím chodit k lékaři, ale mladé ženy budou ponižovány dál. Ovšem neprojeví se to už ve statistikách a tudíž bude, alespoň pro politiky, problém skutečně řešen. A "xenofobové" budou mít o argument méně, protože kvůli uměle vytvořenému informačnímu vakuu prostě relevantní údaje o daném jevu nebudou k dispozici. Je to osvědčený postup všech režimů, které se bojí vlastních občanů. Aby nedošlo k omylu, že se jedná o nějakou výjimečnou věc týkající se nepatrného promile populace: Dle výzkumu televizní stanice France 3 bylo o dodání úředního potvrzení panenství požádáno 30% dotazovaných lékařů,  většina z nich odmítla /5/.

Ve stejné době, kdy západní Evropa čelí těmto až donedávna značně neevropským "kulturním" problémům, žádá Evropu východní o to, aby si tyto problémy nechala spolu s migranty přivést.

Jednoznačně to totiž vyplývá z návrhu nové migrační politiky EU, tak jak ho představila Evropská komise /4/. Pokud by se o to někdo chtěl hádat, odkazuji ho, mimo mnoha jiných, například na kapitolu "5.2.1 A new approach to solidarity", přeloženo "5.2.1 Nový přístup k solidaritě". Tam se natvrdo píše, že pokud nebude země, které bude přidělen určený počet migrantů, schopna daného migranta do osmi měsíců, v případě "krize" do čtyř měsíců vyexpedovat do země jeho předků, tak ho bude povinna přijmout tak říkajíc "na věčné časy a nikdy jinak". Je zřejmé, že by se to týkalo většiny migrantů, protože ta většina prostě nemá doklady a ikdyž je má, tak většina jejich zemí je zase odmítá přebírat zpět. Doufám tedy, že nyní už každý chápe, jak ta "nová solidarita" má vypadat.

A pokud by někdo chtěl tvrdit, že do Evropy míří lidé z kulturních okruhů, kde se popsané středověké praktiky nedějí, tak mu sděluji, že se mýlí, protože na prvním místě mezi migranty jsou lidé z Tuniska, Alžíru a Bangladéše /3/. Pochopitelně, že uvedené věci jsou přesně tam jako doma /5/.

Česká republika má zvláště při současném skokovém nárůstu nakažených koronavirem mnoho jiných, a to dost zásadních problémů, než aby si k nim přidávala ještě další. Epidemii dříve nebo později dostaneme pod kontrolu, ale problém sociálně patologických jevů z nekompatibilních kulturních okruhů prostě žádnou odbornou ani legislativní cestou řešit nejde. Jediným jeho řešením je nepřipustit, aby vůbec vznikl, a tedy nepřipustit import tohoto problému s jeho nositeli.

Novou migrační politiku navrženou Evropskou komisí nelze přijmout, a to ani v podobě nějakého kompromisu. Právě poslední dobou se opět objevují varování odborníků, že Evropa stojí na prahu další masívní migrační vlny /6/. Jednoznačné a naprosté odmítnutí této doktríny je tudíž strategickým a přímo životním zájmem České republiky.

 

 

 

 

 

Zdroje:

1) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/emmanuel-macron-prezident-francie-islam-islamsky-radikalismus.A201002_142431_zahranicni_bro

2) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/francie-brani-sve-sekularni-zrizeni-chce-trestat-overovani-panenstvi-40338536

3) https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/eu-migrace-azylova-a-migracni-dohoda.A201007_203651_zahranicni_cern

4) https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/1_en_autre_document_travail_service_part1_v3.pdf

5) https://www.bbc.com/news/world-europe-54434080

6) https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/evrope-hrozi-dalsi-vlna-masivni-migrace-varuji-experti-40338658#dop_ab_variant=429100&dop_req_id=XbxQhxz4V7p-202010081221&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=4&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Lukáš Burget | čtvrtek 8.10.2020 16:30 | karma článku: 39,50 | přečteno: 1474x
  • Další články autora

Lukáš Burget

Atentát na Roberta Fica

Ať je pan Fico jakýkoli, je to bojovník a já věřím, že svůj boj o život vyhraje. Přejme mu plné uzdravení, jeho blízkým mnoho sil a vyšetřovatelům všechny prostředky k usilovné a nezaujaté práci!

15.5.2024 v 16:56 | Karma: 38,23 | Přečteno: 2082x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Nemo je jen demo. Bude hůř!

Vítězem Eurovize je nebinární rapper Nemo v sukni, verdiktem Ústavního soudu je, že ke změně pohlaví není třeba změna pohlaví a přesto Česko obtěžuje LGBT+ komunitu nejvíce v Evropě. Co bude dál?

14.5.2024 v 15:30 | Karma: 33,68 | Přečteno: 836x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Fotoblog: Porta Bohemica v saharském prachu a Milešovka ve večerním slunci

Milí přátelé, neobvyklé meteorologické podmínky jsou pro fotografy vždy výzvou - a já jako fotograf ryze amatérský Vám nyní nabízím večerní procházku krajem důvěrně známým za počasí zvláštního a inspirativního.

2.5.2024 v 21:45 | Karma: 20,73 | Přečteno: 235x | Diskuse| Cestování

Lukáš Burget

Smí se už psát pravda o důsledcích migrace?

Fakta o problémech s osobami „s migračním pozadím“ se konečně dostávají do popředí - upravená a doplněná verze blogového příspěvku.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 6,57 | Přečteno: 54x | Diskuse| Společnost

Lukáš Burget

Muslimská migrace ničí Německo a zničí i Česko, dovolíme-li to!

Tvrdá fakta o průšvihu, do kterého nás současná vláda namočila migračním paktem, ukazují výzkumy z Německa. Jakékoli otevření naší země této migraci je zradou na našich lidech a celé České republice.

23.4.2024 v 15:45 | Karma: 9,84 | Přečteno: 113x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Milovicích se zřítilo malé letadlo, dva lidé se při nehodě lehce zranili

20. května 2024  12:27,  aktualizováno  12:44

V Milovicích na Nymbursku se v pondělí dopoledne zřítilo malé letadlo v prostoru letiště. „Dva lidé...

Stát do deseti let zakáže kotle na uhlí. Lidem výměnu zadotuje

20. května 2024  12:42

Máte doma kotel na uhlí? Pak máte problém – i když je nízkoemisní, moderní nebo nový. Ministerstvo...

Řidič dostal smyk, otočil auto přes střechu a skončil v řepném poli

20. května 2024  11:58

Jen s lehčím zraněním vyvázl z hrozivě vypadající nehody řidič, který v pondělí ráno dostal na...

Za Raísího truchlí Rusko i Hamás. My to nebyli, ujišťuje Izrael

20. května 2024  9:59,  aktualizováno  11:46

Do Íránu po smrti prezidenta Ebráhíma Raísího a ministra zahraničí Hosejna Amírabdolláhjána míří...

  • Počet článků 234
  • Celková karma 31,56
  • Průměrná čtenost 2710x
Přicházím za Vámi jako ten, kdo se rád dívá při procházkách po kopcích i ulicích, jako ten, kdo rád čte beletrii i zprávy a jako ten, kdo rád poslouchá hudbu, ač zahrát ji neumí.

O tom a třeba i lecčem jiném sem občas napíšu a bude mi potěšením přečíst si vzápětí i něco od Vás.

Seznam rubrik