Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Potřebuji bonbóny!

Kamarádka se před časem přestěhovala s manželem na vesnici. Krásné a klidné místo, kde lišky dávají dobrou noc, okolní hluboké lesy lákají milovníky přírody a také houbaře. Tou byla i její neteř a tak jí pozvala na návštěvu.

Chalupa, kterou s manželem zakoupili, vyžadovala úpravy a tak bylo celkem běžné, že se celý den pohybovali v pracovním, neřešíc různé fleky a záplaty na oblečení.

Natěšená neteř je navštívila brzy. Obě houbařky po práci na zvelebování chalupy nadšeně vyrazily do lesa. Manžel kamarádky s díky odmítl, že má ještě práci, bude hlídat chalupu, ale hlavně kontrolovat teplotu piva ve studni a přitom sledovat důležité mezinárodní utkání. Však práce nemá nožičky, neuteče.

Nadšené houbařky, neznajíce ještě ta pravá místa, nosily prázdné košíky. Touha po úlovku je vedla dál, aniž si všimly, že se poněkud odchýlily z trasy. Po čase se rozhodly raději vrátit, ale místo toho zapadaly hlouběji a hlouběji. Jak z lesa ven? Orientační smysl nula.

Kamarádka začala být mírně a později více nervózní. Ne z toho, že se motají několik hodin v lese jako dvě bludičky, ale z toho, že neteř je diabetička závislá na inzulínu! Původně to měl být malý průzkumný výlet a nakonec se z něho stal lesní maraton.

Moje kamarádka měla jasno. Cukr a rychlá cesta k domovu. Zapojila všechny smysly a rozhodla se najít cestu z lesa ven stůj co stůj. V zoufalství se rozběhla ke každému mraveništi v naději, že tam bude zbytek bonbónu, zvyk dětí dávat je na mraveniště a pozorovat, jak si s ním rychle poradí. Nikde nic. Po nějakém čase a vnitřním boji, aby nepropadla hysterii, protože neteř už začala mít projevy nedostatku cukru, uviděla a ucítila kouř!

To skupinka skautů se utábořila na palouku u lesa. Kamarádka sebrala poslední zbytek sil a jako šílená se rozběhla k poklidným táborníkům. Ve špinavých montérkách, roztřepané košili po manželovi a pološíleným výrazem ze stresu, nedostatku tekutin a několikakilometrové chůzi, vyhrkla na skupinu táborníků jediné: „Potřebujeme bonbóny, cukr, jídlo!“

To už se dobelhala i neteř, která pod vlivem nedostatku cukru vypadala jako po užití nějaké omamné látky. Dvě podezřelé, zoufale vypadající ženy a chtějí bonbóny.

Kamarádka sebrala poslední síly k vysvětlení celé situace. Skauti začali nosit svoje zásoby tatranek a jiných sladkostí. Jak byla v tu chvíli vděčná, že nenarazila na skupinu konzervativních veganů.

Nakonec to dopadlo dobře, jako v pohádce. Skauti je vybavili sladkostmi a hlavně radou, jak z lesa ven. Ve zdraví se vrátily obě domů, aby tam našly vynervovaného manžela. Neteř přežila, to bylo hlavní! Kamarádka, uvolněná a opět ve svojí formě řekla: “Potřebuješ něco na nervy? Vezmi si bonbón, těch máme dost.“

Můj "mikroblog"

Proč tloustneme

Dokonalé dílo přírody

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Veronika Bujoková | čtvrtek 22.8.2013 8:36 | karma článku: 13,15 | přečteno: 800x
  • Další články autora

Veronika Bujoková

Migréna a kofein – je skutečným pomocníkem?

Jak se to vezme. Většina migreniků si ráno s chutí vypije kávu a většina má představu, že silná káva může migrenózní záchvat zadržet. Najdou se i argumenty proti. Kofein skutečně může migréně docela rychle zabránit. Avšak reaguje prostřednictvím závislosti. Mnoho pacientů trpících migrénou pije kávu kvůli nízkému krevnímu tlaku. Na chvíli káva pomůže, ale po dvou až třech hodinách účinek odezní a člověk se cítí ještě hůř než předtím. Blížící se únava vyžaduje další kávu a ta může vést k migréně.

12.2.2014 v 8:36 | Karma: 11,37 | Přečteno: 3170x | Společnost

Veronika Bujoková

Pohřebiště lidských vztahů

Tak jsem se dřív trápila. Co mi kdo řekl a neřekl, co mi kdo vyčetl, kdo mi vynadal, kdo mě ignoroval a jak jsem se měla chovat já. Míša mi řekla, že se přetvařuju, Eva zase, že jsem moc vážná a Vlasta dokonce, že jsem nafoukaná. Mirka se urazila, že jsem si s ní málo povídala.

7.2.2014 v 8:36 | Karma: 13,18 | Přečteno: 514x | Společnost

Veronika Bujoková

Susan na to vyzrála

Od doby, kdy téměř padesátiletá žena vstoupila na jeviště soutěže Britain ́s Got Talent, uplynulo už pár let. Mezitím se tam vystřídalo mnoho dalších. Všichni zažili dlouhé čekání, únavu a stres, někteří se setkali s úšklebky, nesouhlasným mručením či pobavenými pohledy. Jen pár vyvolených zažije pocit slávy. Takové už soutěže jsou.

31.1.2014 v 8:36 | Karma: 14,91 | Přečteno: 574x | Společnost

Veronika Bujoková

Red Bull že dává křídla?

Po staletí se vypráví příběh o jednom vládci, který často zval hosty do svého paláce. Dostalo se jim královského zacházení. Brzy však měli poznat, jak je vládce krutý. Byl pro ně připraven velký pokoj s krásnou postelí. Každý z hostů se však musel přesně vejít do jejích rozměrů. Pokud se nestalo, byly mu nemilosrdně useknuty nohy nebo byl bolestivě natahován. Mnoho jich přišlo o život.

9.1.2014 v 8:36 | Karma: 10,75 | Přečteno: 536x | Společnost

Veronika Bujoková

„Malá Praha“, které slunce přeje

Klikatí se v hustém porostu stromů, pomalu a jistě stoupá. Kdo vytrvá, naskytne se mu pohled z dávných dob. Čas se tu opravdu tak trochu zastavil.

19.12.2013 v 8:36 | Karma: 13,30 | Přečteno: 405x | Fotoblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 96
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 959x
Mám ráda dobré knihy, dobrou muziku, dobré jídlo, lidi, zvířata, les a řeku. Miluji především rodnou Šumavu. Ráda se učím, ráda pomáhám druhým. Bez zdraví však nic není.
Redaktorka webu www.diety-recepty.cz