Prymula nemá rád operu?

Navíc nemá peníze na slibované odměny zdravotníkům! Proč tedy leží 61 miliard korun zcela ladem na účtech zdravotních pojišťoven? Proč nám Prymula naše peníze na naše zdraví nechce vydat?

V Pyšné princezně Neumannův král má poradce, kteří zakázali lidu zpívat. Roman Prymula zakázal zpívat v divadle, v kostele a ve škole. Má údajně studie, které potvrzují snazší šíření koronaviru při zpěvu. Proč ne. Je to možné. Při hovoru se kapénky šíří na jeden metr, při zpěvu možná o půlmetr dál, ale při kýchání se kapénky šíří až na šest metrů. Když mají diváci roušky, tak mezi zpěvem a hovorem na podiu až tak velký rozdíl nebude. Ale zpívat nebudeme. A česká kultura půjde do háje zeleného...

Na jaře bylo hůř, to politici zastavili život v celé zemi, prošustrovali tak nejméně půl bilionu korun, pak se chlubili, jak jsou dobří, a usnuli na vavřínech. V létě, když si virové infekce berou dovolenou, jsme se mohli připravovat na jejich podzimní zvýšenou aktivitu. Král Andy vyhodil moudré rádce a rozhodoval se podle rádců z lidu. Díky tomu nejsme na zvýšenou aktivitu virů připraveni a nezvládáme trasování.

Sezona zvýšené aktivity virů začíná na přelomu září a října, stoupá do Vánoc, kdy se společnost zastaví v bohulibém slavení narození Ježíše Krista a aktivita virů poklesne, aby opět kolem Nového roku stoupala a vrcholila během ledna a února. Ta zvýšená aktivita trvá až do dubna.

Jsme na začátku virové sezony a nemocnice se začínají hltit zvýšeným úsilím o léčbu koronaviru a zdravotníků ubývá pro onemocnění a karanténu. Co s tím? Kromě krizového štábu Roman Primula otevírá nouzový stav s omezeními společnosti na čtrnáct dní. A co bude pak? Virová sezona končí až v dubnu! Reprodukční číslo musí klesnout pod 1,0. Jinak přitvrdíme.

Konec nouzového stavu v nedohlednu, zákaz zpěvu a omezení kultury od pondělí! Na jaře smělo do katedrály Sv. Víta na mši jen 10 lidí, nyní je to jen sto lidí pod podmínkou, že nebudou zpívat. Očekával jsem, že se Prymula k bohoslužebným obřadům bude chovat jako k jiné kultuře, že v rouškách může být při mši alespoň 500 lidí. Komunistům se nepodařilo za čtyřicet let, aby vyhnali věřící z kostelů. Postkomunistům se to na jaře podařilo během jedné hodiny. A dodnes o to usilují. Skrze koronavir mohou všechno. I vyhlásit zákaz shromažďování.

Na jaře lékaři a zdravotní sestry dostali ochranné pomůcky s velkým několikatýdenním zpožděním. Přesto se snažili udržet chod zdravotnictví. Král Andy za to slíbil zdravotníkům vysoké odměny. Rádce Prymula tvrdí, že na odměny nemá peníze. Jeho předchůdce rozhazoval peníze do nemocnic místo toho, aby je rozdával skrze úhradovou vyhlášku! A navíc je rozdával jen do „svých“ nemocnic, které je tolik nepotřebují a kde se k personálu prakticky nedostanou.

Pokud se podíváme na rezervy zdravotních pojišťoven, tak tam leží našich 61 miliard korun, které měly být vydány na naši zdravotní péči. Pro koho je Roman Prymula šetří?

Král Andy zavinil tuto situaci skrze špatné rádce, kterým šlo jen o záchranu jeho ANO. Roman Prymula omezuje společnost jen na dva týdny. Věříte jim ještě? Co bude potom?

Autor: Bohumír Šimek | pátek 2.10.2020 20:23 | karma článku: 17,03 | přečteno: 503x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Co volíš?

30.5.2024 v 13:02 | Karma: 13,92

Bohumír Šimek

Petrohradský trolling

25.5.2024 v 11:50 | Karma: 20,30

Bohumír Šimek

Politika a politikaření

17.5.2024 v 11:23 | Karma: 14,30

Bohumír Šimek

Ruská sekyra štěpí Česko

10.5.2024 v 21:13 | Karma: 31,06

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 21,46