Pavle Bělobrádku!

Pokud by se po hlubokém propadu své strany Vojtěch Filip vzdal předsednictví, byl by to konec KSČM. Podobně pokud se vzdá své funkce Pavel Bělobrádek, bude to zbytečný krok zpátky a ohrožení KDU-ČSL!

Lehký propad KDU-ČSL nebyl zaviněn jejím předsedou! Příčina lehkého propadu je dána zklamáním voličů zrušením předvolební koalice se STAN. V důsledku toho řada voličů KDU-ČSL volila Babišovo ANO, ale hlavně volili STAN, aby dokázali Lidovcům, že sundavali gatě příliš daleko před brodem!

Když Miroslav Kalousek rozštěpil KDU-ČSL při založení TOP 09, nedostali se Lidovci do sněmovny. A díky tomu KDU-ČSL provedla generační výměnu, podstatně se omladila, za vedení Pavla Bělobrádka se konsolidovala a opět je v parlamentu.

Spojení KDU-ČSL se STAN bylo riskantní, ale potřebné pro budoucnost KDU a pro významné ovlivnění české politiky k větší kultuře. Voliči Lidovců tento riskantní počin mladých ocenili nadšením. Bohužel, díky starší gardě, díky Jiřímu Čunkovi, se Lidovci stali opatrní a se STAN se opět rozešli, čímž své voliče zklamali.

Proto vítám povolební úsilí mladých politiků po sjednocení KDU-ČSL, STAN a TOP 09. Tím je dána šance na vznik autentické pravicové strany s normálním vztahem k Evropské unii. Očekávám tím, že škodolibost politiků „pravicové“ strany, nulová tolerance, nedostatečná služba občanům, klientelismus a válcovávání počtem nad kvalitou by mohlo konečně skončit.

Pak už pro naši budoucnost bude příznivé opřít naši politiku o přirozené vztahy a občanskou svobodu. Jde o základní atributy skutečné pravicové politiky, kterou tu dosud postrádáme. A postavení strany na evropských, konzervativních židovsko-křesťanských základech by dalo této budoucí straně konzervativní pravicový program, po kterém tu tolik žízníme.

........................................................................................

Bude jen vhodné přijmout postmoderní logiku a vnímání společnosti v tomto duchu. Zatím se tím moc neřídí.

Autor: Bohumír Šimek | pátek 27.10.2017 12:52 | karma článku: 12,39 | přečteno: 1090x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,34

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04