Komedie v poslanecké sněmovně o nedůvěře vládě

Pozorovali jste také lítý boj našich poslanců proti Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO v přímém přenosu?

Všichni věděli předem, že je to jen taková hra, komedie. Směšná komedie, ale i k pláči. To má být česká elita? Možná, že bylo cílem zaujmout diváky. Ale zde mezi blogery žádná odezva? Díval se vůbec někdo? Nebo jsme našimi politiky tak zhnuseni?

 

O potenciálním střetu Andreje Babiše víme všichni. Věděli to i voliči, kteří jej a jeho hnutí ANO volili. Andrej Babiš přiznal, že byl voličem ODS, ale právě tato strana stvořila Andreje Babiše politika a díky této straně lidé volili jeho hnutí ANO. Pro nepředstavitelné selhání politiků ODS.

 

A je to Petr Fiala se svojí vzkříšenou ODS, do jejíhož čela se postavil jako znalec politiky, který spolu s Miroslavem Kalouskem si připravovali munici na velké klání, jehož termín určil Hamáček na úterý 26/5-2015.

 

Chtějí zlikvidovat vládu za to, že Andrej Babiš vstoupil do politiky jako podnikatel, který má dost peněz, že ani nepřijímá směšný plat ministra financí, který pro svoji politickou epizodu se odmítá vzdát podnikání a tak je v potenciálním střetu zájmů.

 

Prý je ve skutečném střetu zájmů podle zákona prosazeného v době panování ODS a TOP 09, který po nás požadovala Evropská unie. Ve střetu těchto tří kohoutů slyšíme na jedné straně závist a nenávist, jak moc peněz si Babiš přihrává ze státní kasy, a na druhé straně pohrdání, o jak směšnou sumičku se přou.

 

Miroslav Kalousek nenávistně nadává Andreji Babišovi, který jím vyprovokován vyhlašuje jednu kauzu za druhou, na kterých se Kalousek podílel, o kterých jsme spíše jen šeptali a které tady Babiš veřejně vypaluje až nám tuhne krev v žilách a vzpomeneme si na mrtvoly vytahované z Orlické přehrady. Blogeři zjevně ztuhli a nemají slov.

 

Pravda, byly ve sněmovně i chvíle humorné, když se Fiala s Jandákem přeli o tom, kdo byl lepší herec. Ale převážně šlo o souboj prázdných ideologických floskulí a nenávistných nadávek.

 

A ještě jedna drobnost byla zajímavá. Ti, o kterých víme, že měli máslo na hlavě, svorně ze všech stran, mlčeli a k řečništi nešli. Zřejmě neměli potřebu, aby někdo propíral jejich osobní hříchy.

 

Nakonec vláda opět dostala od sněmovny důvěru a může v klidu vládnout dál. Plácnutí do vody, krátkodobé rozčeření hladiny a hladina se opět uklidní.

Autor: Bohumír Šimek | středa 27.5.2015 4:00 | karma článku: 28,25 | přečteno: 1091x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,34

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04