Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejsem si jist, že většina voličů Babiše vůbec o existenci něčeho, co se nazývá střetem zájmů tušila. A mnoho z nich nechápe dosud. Navíc většina naivně uvěřila v nepolitickou politiku  (pan Babiš přece do vlády vůbec, ale vůbec nechtěl).

   Ano, formální důvod schůze sněmovny nebyl reálný. Ale argumenty, které padaly (alespoň mnoho z nich) bylo reálných. Jediné nereálné byly řeči vytočeného ministra Babiše.  V letech 2007 ÷ 2009 a 2011 ÷ 2013 (což považuji za roky, za které je odpovědná vláda Topolánkova a Nečasova) byla suma schodků státního rozpočtu 603 mld. (tedy ne 650, jak tvrdil Babiš).  Za šest let. Tedy průměr 100,5 mld. za jeden rok - převážně  v   d o b á c h   celosvětové ekonomické  k r i z e .   Prý to bylo od pana Kalouska nesvědomité a neprofesionální!!!   Jak diletantský je v tom případě 100miliardový schodek Babišův v době hospodářského (nemalého) růstu!!!  Jak diletantský a nesvědomitý je ministr Babiš (podle jeho vlastního hodnocení výše schodků v předchozím období).

   Konstatování pana Kalouska (ať se to komu líbí, nebo ne) jsou reálná. Pan Babiš proti nim nemá žádnou obranu - jen Rathovskou pomluvu o alkoholizmu.  Pokud je to pravda, je opravdu smutné, že alkoholik Kalousek byl mnohem schopnějším ministem financí, než Babiš  (hodnotím podle výsledků - já vím, že musí za podporu svých cílů zaplatit koaličním /tj. obchodním/ parnerům dírou v rozpočtu).

4 4
možnosti

... nejsem si jist, že většina voličů Babiše vůbec o existenci něčeho, co se nazývá střetem zájmů tušila ... Tak to já si jsem v téhle věci jist stoprocentně. Stejně, jako když ti samí chtěli upálit Klause, když lelkoval s pospisem Lisabonské smlouvy. A teď se diví, že nám chce někdo přidělovat imigranty a opět "bojují". A že Kalousek byl lepší ministr financí? Rozhodně! Například dokázal zvýšit daně jako nikdo před ním, proklatě zvýšit státní dluh (konečně, on byl u všech největších dluhových skoků za celou dobu existence ČR). Jen se mu trochu nepovedlo nastartovat ekonomický růst. Zatímco okolní země už byly dva roky v plusu (a Polsko se do mínusu ani nedostalo), tak Kalousek nás udržoval pod vodou. Ale musím uznat, že o struktrurálním dluhu mluví pěkně, zapáleně a posluchače má.

2 2
možnosti

Je hezké pozorovat jak vyznavače nové víry (tzv. ANOnanisté) neochvějně věří ve slova svého mesiáše sv. Andreje. CO řekne On jest pravdou. Co řekne kdokoliv jiný je lež, pomluva a je potřeba jí pranýřovat  a ideálně ukamenovat.

 Proboha lidi tak si prosím na chvíli sedněte k internetu a místo psaní oslavných komentářů na Babiše  věnujte čas vyhledání faktických informací (tím ovšem nemyslím novinářské články na idnes :-))

6 4
možnosti
Foto

Pane Balvíne, podle mého laického názoru se jedná o lidi, kteří dříve byli opilí komunismem a dnes jsou opilí koblihami.;-D

7 2
možnosti
Foto

Jsem rád , že ve sněmovně proběhla diskuze o nedůvěře  vládě a kdo chtěl a není slepý a hluchý si mohl na vlastní oči a uši ověřit, že    ministr financí se svými nejbližšími spolupracovníky několik let několikrát lhal a dopouští se jednoznačného obohacování na úkor veřejných rozpočtů ve prospěch Agrofertu.

6 4
možnosti

To chtělo mít trpělivost a vyslechnout si Andreje Babiše kolem páté hodiny odpolední! To bylo šťavnaté!

5 0
možnosti

:-)  Jsem moc rád, že jste toto téma otevřel! Díval jsem se na podstatnou část, by i na večerní komentovaný, zřejmě záznam. Dnes brzy ráno, ještě v posteli jsem to také pustil, utkvěla mi v paměti madam Němcová.

     Je to pro mně k neuvěření, že vysoce akademicky vzdělaní lidé melou pořád dokola Kalouskovu mantru, teď už o 9 mlrd. pro Babiše, což je hrubá nepravda. Navíc......přimíchávání bio je nařízeno EU pod hrozbou sankcí. Když to nebudou dělat naši zemědělci doveze se to za zahraničí, samozřejmě za peníze, i tak se třetina dováží, protože domácí výroba nepokryje nařízenou spotřebu !   R^R^R^

4 3
možnosti

:-)   JEště k té dani : Opravdu to není pro Babiše, jak všichni ti, zřejmě na rozumu omezení tvrdí, ale je to výhoda pro spotřebitele. Já jezdím na bio naftu za 25 kč, v současné době se cena nafty pohybuje na 32 kč/ lt. JSem státu vděčný, jako důchodce si to ježdění užívám a vesele cestuji po světě !  Ještě jednou díky Vám - bylo to divadlo. Ale.......v plné nahotě a naplno tam Babiš ometl Kalouska, z výčtů jeho sviňáren, které jsou vlastně všeobecně  známé, se dělalo zle. Co vytvořil Kalousek za hodnoty za svého 25 roků pobytu z parlamentu? JE to srovnatelné s Babišem, který zaměstnává 35 000 lidí a že lobbuje? Proč by ne ! Lobistů je tam více, žádná výroba, žádné výkony, ale ve Švajcu na účtu 2 mlrd.  To se Kalouskovi líbí. R^R^R^

3 4
možnosti

Viděl jsem toho asi deset minut. Víc se vydržet nedalo. Ovšem perla z Kalouskových úst několikrát opakovaná stála za to. Prý se lhát a krást nemá. Proč se tím právě on neřídí už ovšem neřekl. Tihle šašci o nás rozhodují a my si je ze svých daní musíme platit.

5 0
možnosti

Kalousek dobře ví, že nejlepší obranou je útok. Však mu to řekli: Zloděj křičí, chyťte zloděje! To jsme věděli, ale jen šeptali. Babiš to řekl nahlas a veřejně.

4 0
možnosti

J42a67r10a 28R54a64n15k

27. 5. 2015 4:39

Spokojenost na vsech stranach, Vy jste dostali koblihu, nabo pozdeji na Vaclavaku banan s muzikou......v te same dobe (podzim 2013) celym svetem probehla fotografie fialove rukyR^ s prostrednickem ukazujicim na.....:-(

2 2
možnosti

Nemám Vaše zkušenosti. Koblihu jsem neochutnal, ani banán jsem nedostal, ani fialový prostředníček jsem neviděl. Myslím, že jsem přesto o nic nepřišel!

4 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,88
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!