Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsme premianti!

Na jaře jsme byli premianty, když jsme lockdownem zastavili šíření koronavirové pandemie. Nyní jsme premianty v rychlosti exponenciálního nárůstu počtu infikovaných, hospitalizovaných a umírajících. Proč?

Jarní lock down přinesl totální ochromení šíření koronaviru, takže jsme se vyhnuli zahlcení zdravotní péče. Tím jsme však na rozdíl od ostatních států zabránili přirozené imunizaci společnosti.

Všechny virové infekce přes léto mají nižší aktivitu než v zimních, chladných a vlhčích měsících. Jejich reaktivace začíná na přelomu září a října. Šíření začíná mezi dětmi ve školkách a na prvním stupni školy. Odtud se teprve šíří do společnosti a mezi dospělými.

To vše jsme věděli na jaře, ale nechali jsme se ukolébat snížením aktivity koronaviru v letních měsících. Když v srpnu Adam Vojtěch rozhodoval o nošení roušek ve vnitřních prostorách od počátku září, Babišova vláda to nepřijala. Dnes všichni víme, že by se tímto mohl zpomalit podzimní nástup koronavirové infekce. Věděli jsme to všichni již od poloviny září, že jsme udělali chybu, a vláda začala zmatkovat. Čekaly nás volby.

Lock down ve školkách a základních školách byl nezbytný nejméně od prvního října na dva až tři týdny. Jenže Babišova vláda odmítla omezování společnosti před volbami. Od září měl být zastaven také noční život. Divadla a koncerty nemusely být zastaveny pod podmínkou, že diváci budou v rouškách. Jenže diváci roušky nenosili. A tak to byli samotní diváci, kteří se přímo podíleli na zastavení kultury v Česku!

Dnes už není pochyb, že počty infikovaných rostou exponenciálním tempem, s dvoutýdenním zpožděním rostou počty hospitalizovaných a se zpožděním čtyřtýdenním roste úmrtnost. Infekční lůžka již dávno nestačí, reprofilizují se lůžka ostatních oborů na lůžka koronavirová a začínají se stavět ošetřovatelská koronavirová lůžka i mimo nemocnice.

Nedovedl jsem pochopit, proč se vůbec nemluví o vojenské, nejmodernější nemocnici utajené uprostřed lesů v Orlických horách postavené po Listopadu za desítky miliard korun a určené pro obtížně zvládnutelné, zhoubné infekce. Vždyť se v ní dělají pravidelná cvičení, jak se chovat při smrtelných infekcích! Nyní se mohla provést zkouška naostro.

 Ale nikdo ji neaktivoval! Proč? Přístroje nefungují? Není personál? Proč jsme nemocnici postavili? Abychom nasytili betonovou loby? Zdá se, že nikdy fungovat nebude! Nedávno bylo v plánu tyto pavilony za desítky miliard korun definitivně uzavřít a zakonzervovat. Pak to armáda částečně používala ke karanténě vojáků navracejících se z vojenských misí.

Konečně na tuto nemocnici v Těchonínských lesích padla otázka v České televizi, proč nefunguje. Nemocnice není vybavena potřebnými přístroji a není personál. Snad by mohla fungovat jako izolace pro seniory z domovů důchodců.

Při selhání zdravotní péče v USA došlo k osminásobnému nárůstu úmrtnosti. Hrozí nám to? Nikdo nechce odpovědět. Jen prezident České lékařské komory říká, že hrozí. Ale všichni říkají, že se budou snažit, aby k tomu nedošlo.

Babišova vláda se na podzimní revitalizaci koronaviru vůbec nepřipravila. Již v dubnu jsme věděli, že hygienické stanice jsou personálně poddimenzované, že se jejich zaměstnanci musí navýšit o deset tisíc zaměstnanců, pokud mají stihnout trasování nemocných. A tak dnes trasování nestíháme, což může být také jednou z příčin exponenciálního růstu infikovaných.

Přežijeme? Samozřejmě! Pokud senioři zůstanou doma a nebudou zbytečně vystrkovat nos do společnosti, budou jen chodit do parků a do přírody, budou doma hodně větrat, budou si opakovaně mýt ruce mýdlem a v teplé vodě, pokud si budou opakovaně desinfikovat ruce. Pokud se uchráníme větší dávce, pak přežijeme! Přeji hodně zdraví! Přeji nám, abychom lékaře nepotřebovali.

Potenciální selhání zdravotní péče s nárůstem mrtvých je první bolestivé riziko. Ale následuje selhání ekonomiky, které bude hluboké i přes veškeré rozhazování peněz Babišem do všech stran. Stovky miliard korun se blíží a budou blížit k bilionu. To představuje enormní zadlužení naší země pro naše potomky. Naše ekonomika má dobrý základ. A tak věřím, že náraz na zdravotní péči i náraz na naši ekonomiku ve zdraví přežijeme, pokud se o to budeme všichni snažit!

.............................................................

Ministerstvo zdravotnictví nás ubezpečuje, že k selhání zdravotní péče nedojde. Snažím se tomu věřit. Budou se navyšovat počty akutních lůžek o 5000 ks, ale onemocnění personálu roste vysoce exponenciálním způsobem. Dne 16/10-2020 je onemocnělých zdravotníků přes 6200 a dále narůstá. Proto doporučuji přijmout současnou výzvou politiků i mnohých prostých občanů, abychom se rozhodli dobrovolně pro osobní lock down, pokud je to možné!

Pokud si někdo myslíte, že jde o poplašnou zprávu, počkejte s udáním dva týdny!

https://www.aazdravi.cz/profesor-jaroslav-flegr-sestavil-dvanactero-rad-pro-vsechny-kdo-berou-koronavirus-vazne/

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 15.10.2020 17:17 | karma článku: 16,86 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Volby jako lakmusový papírek

Volby do EP byly testem, jaká část z nás usiluje o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát, a jaké části je budoucnost našeho státu lhostejná.

13.6.2024 v 14:00 | Karma: 15,22 | Přečteno: 319x | Politika

Bohumír Šimek

Strany demokratické a nedemokratické

Takto můžeme naše strany rozdělit podle jejich směřování a podle vnitřního fungování. V zájmu naší budoucnosti se nad tímto zamysleme.

5.6.2024 v 23:51 | Karma: 12,50 | Přečteno: 314x | Politika

Bohumír Šimek

Právo veta v EU

Jde o současný vážný politický problém v Evropské unii, který rozděluje politiky po celé Evropě. Pojďme si vysvětlit, o co jde.

2.6.2024 v 0:13 | Karma: 20,66 | Přečteno: 1550x | Politika

Bohumír Šimek

Co volíš?

Naši státní svrchovanost zajištěnou soustátím Evropské unie a obranným společenstvím Severoatlantické aliance? Nebo autoritativní demokracii směřující k totalitě potenciálně pod ruským jhem?

30.5.2024 v 13:02 | Karma: 14,81 | Přečteno: 354x | Politika

Bohumír Šimek

Petrohradský trolling

Co to je? Jde o moderní, efektivní metodu vymývání mozků proměnou pravdy v lež a lži v pravdu, která se stala efektivním nástrojem ruské hybridní války.

25.5.2024 v 11:50 | Karma: 20,69 | Přečteno: 396x | Politika
  • Nejčtenější

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Brusel zveřejnil 10 kroků pro přijímání migrantů, z nichž se Česko nevyzuje

12. června 2024  18:34

Evropská komise zveřejnila harmonogram, který má zajistit, aby v jednotlivých členských státech EU...

Pravda o střelbě na fakultě. Unikátní rekonstrukce, vrah přišel ve 13:23

17. června 2024

Premium Pravda o střelbě na filozofické fakultě se vynořuje postupně a některé detaily jdou proti tvrzením,...

Bude von der Leyenová ve funkci pokračovat? Lídři EU se na první schůzce neshodli

18. června 2024,  aktualizováno 

Lídři zemí Evropské unie se na neformálním summitu v Bruselu napoprvé neshodli na pokračování...

Jinudy prchat nelze. Kde je poslední otevřená brána do svobodné Ukrajiny

18. června 2024

Premium Na více než tisíc kilometrů dlouhé frontové linii mezi Ruskem a Ukrajinou se nachází poslední...

„Tak dlouho tam ta zrůda byla...“ Zjištění o střelbě na fakultě rozlítila pozůstalé

18. června 2024

Premium Univerzita Karlova i pozůstalí podali stížnosti proti policejním závěrům prosincové střelby na...

Česko vyzývá EU, aby omezilo ruské diplomaty. Špionománie, hrozí Kreml odvetou

17. června 2024  22:20

Pokud EU omezí pohyb ruských diplomatů, přijme Moskva odvetná opatření. Vyplývá to z vyjádření...

Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?
Opalovací krém pro miminka: Jaký vybrat?

Pokožka novorozenců a kojenců je tenká, zranitelná a má méně melaninu, což je pigment, který chrání pokožku před slunečním zářením. Kůže miminka je...

  • Počet článků 644
  • Celková karma 19,51
  • Průměrná čtenost 1076x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!