Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Komunismus je založený na humanismu

To není blábol. To jen vyplývá ze seriózní výpovědi sedmadvacetileté poslankyně za KSČM, Kateřiny Konečné. A není to jediné takto „seriózní“ tvrzení, které v rozhovoru pro časopis Reflex (46/08) řekla.

Například ještě to, že komunismus je sociální ideál. Nebo že komunismus si klade za cíl dodržování mezinárodního práva. Nebo že komunismus je jedna z nejstarších politických myšlenek a primárně to byla vždycky myšlenka humanismu.

Komunismus je tak sociálně ideální, že všichni, co ho kdy veřejně odmítli, skončili ve vězení nebo na popravišti, popřípadě v emigraci. Jak současný komunismus dodržuje mezinárodní právo, vidíme v Tibetu. Ale co naplat, o ideálu komunistické společnosti už snili faraóni, když házeli mrtvoly vzbouřenců do Nilu krokodýlům, jen to tehdy ještě nedokázali přesně pojmenovat. A že prvotní myšlenka byla postavena na humanismu? Možná v čase, když Marx spal a snil, tak ano. Když to ale Lenin se Stalinem uváděli do praxe, myšlenky humanity vyprchaly jak pára nad hrncem.

Párkrát jsem si říkal, co je to za lidi, co neotřele pořád sunou před sebou oprášené a znovu naleštěné ideály komunismu. Tradiční vůdcové rudé strany typu zabšklého břichatého papaláše, nenávidící demokracii a prahnoucí po návratu diktatury proletariátu a vládě jedné strany, se kamsi vytratili. Realita současné Strany je však ještě více tristní.

Ti papaláši se skrývají za mladými nevinnými dívenkami, s panenským úsměvem, romantickýma očima a plavými vlásky, kterým vypláchli mozek. A to tak, že si teď o Stalinovi myslí, že to byl dobrák od kosti a mužíky decimoval po statisících jen proto, abychom si dnes mohli užívat blahobyt bezplatného zdravotnictví.

Kateřina dále říká: „VŘSR byla obrovským mezníkem a v budoucnosti se ukázalo, že měla své opodstatnění. Nedovedu si představit, jak by bez ní a industrializace vypadal svět za druhé světové války.“ Možná by to vypadalo tak, že by nebylo zavražděno několik miliónů nevinných lidí a my jsme dnes byli asi tak o dvacet let dále.

Dlužno ovšem říci, že komunistická mauzolea možná inspirovala tvůrce muzeí voskovaných figurín. Takže nějaký přínos VŘSR by tu teoreticky byl.

Běhá mi mráz po zádech při představě, že tato naivní dáma spolurozhoduje o podobě zákonů naší republiky, a nechci ani pomyslet na to, jak by vypadala společnost, kdyby se její strana dostala zpět k moci. Pupkatí papaláši by se znovu vynořili z mlhy, a naivku Katku by obratem a bez caviků odsunuli do propadliště dějin dříve, než by stačila odhláskovat VŘSR. No a po vzoru Stalina, metodou tlaku holínky do rozkroku nekomunisty by pak všem vzpurným vnutili myšlenku, že dělník se základkou má řídit tento svět.

Milá Kateřino, díky vašich naivních obroditelských myšlenek jsem se zase jen utvrdil v názoru, že strana, kterou zastupujete v parlamentu, je pro tuto zemi zbytečná. A pokud vám jde o sociální spravedlnost, nebojte, Jirka Paroubek stejně vydá za dva. A navíc – jeho sexy mozek bere na mladé blondýny, tak na sobě nepřestávejte pracovat a třeba se za půl dekády stanete třetí královnou v pořadí, až mu Petra nebude připadat dost repre. Můžete si pak s Jirkou po večerech společně z nostalgie pročítat Komunistický manifest.

blogger #1195 © jan boettinger


Autor: Jan Boettinger | středa 3.12.2008 7:50 | karma článku: 43,11 | přečteno: 5074x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Brazílii po silných deštích zalilo bahno, obětí záplav je už přes 50

4. května 2024  16:12

Počet obětí záplav způsobených silnými dešti na jihu Brazílie se zvýšil na 56. Dalších 67 lidí se...

OBRAZEM: Zkáza ukrajinského Donbasu pohledem reportérů iDNES.cz

4. května 2024  16:04

Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Doněcká oblast byla se svými čtyřmi miliony obyvatel nejlidnatější částí Ukrajiny. To změnila...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.