Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Reeve

28. 2. 2010 16:39
Je krize?

"Krizi na výplatní pásce pocítil snad úplně každý..." píšete.

Ano, podle posledních údajů ČSÚ vzrostla ve II. čtvrtletí roku 2009 nominální mzda o 4,8 % (data za IV. čtvrtletí budou publikována 9. 3. 2010 a číslo bude nepochybně ještě vyšší).

Tož, tohle je to "utahování opasků".

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 2. 2010 17:44
Re: Je krize?

Otázkou je, co je do toho započítaný. Pokud vím, tak se statisticky evidují jen vypočítané hrubé mzdy a přepočtené počty zaměstnanců. Pokud firma zahrne do výpočtu i odtupné z hromadného propouštění ( což musí dát alespoň 2 měsíční platy ), tak mzda teoreticky stoupne. Druhá věc je, jestli firma tyto mzdy skutečně vyplatí. Tož takhle se to vypočítává ;-) !! Znám bezpočet firem, kde mzdy klesly v průměru o 20 % ( z titulu zrušení pohyblivé složky mzdy )    !!

0 0
možnosti
MS

BingoXX

27. 2. 2010 12:31
autore vy jste poznamený závistí

ještě více než váš guru Binko. Jestli tady někdo škodí této společnost, tak jsou to exponenti pravicových stran na všech úrovních a proti nim je stávka namířená. Danění benefitů je jen jedna z ukázek jejich zvůle. Jestli se nevzpamatují, bude trvat týden i více. Chci vás pak vidět, jak budete říkat s úsměvem, že to nikdo ani nepozná.....ale pozná nebojte se.

0 0
možnosti
KV

valissen

27. 2. 2010 13:05
Re: autore vy jste poznamený závistí

Neustále mně překvapuje jací blbci tady můžou psát. ;-€

0 0
možnosti
PS

Balů

27. 2. 2010 12:20
Za co vlastě stávkují?

A vůbec nejlepší na té patálii je že zatím žádný zaměstnavatel neodmítl benefity po zvýšení DPH poskytovat. Z toho je naprosto jasně vidět  že se jedná o předvolební agitaci KSČSSD.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

27. 2. 2010 11:34
Máte

R^Jen mám dotaz,která politická strana v parlamentu či senátu má morální kredit kázat o úsporách?Která jde příkladem.Od nového roku snížili nemocenskou pro déle nemocné,mateřskou o 20 %,chtějí zdanit benefity,zvýši daně...

Teď se podíváme na náš parlament a senát:

Plný plat v nemoci,dotované dovolené,dovolené v zahraničí - pardon důležité stranické cesty(Peru,Mongolsko...),plat se snížením 4 %,nedaněné náhrady,které mohou použít na cokoliv(poslanec ODS si pronajímá kancelář ve vlastním domě od manželky za strop,co by si nepřividělal,poslanec CSSD šetřil na byt ....)bezbřehá imunita,...

Pak se divte,že stávkují.

0 0
možnosti
F

Fumu

27. 2. 2010 12:36
Re: Máte

Tak nějak to je;-D

0 0
možnosti
PS

Pavel Skeptik

27. 2. 2010 9:58
Už podle

vyjádření odborářů je tato stávka zřejmě nezákonná! Je totiž politická a to proto, že si na parlamentu dopředu vynucuje rozhodnutí podle přání těch, co ji vyhlásili! Takže, pokud vláda nesplní svou povinnost a nepodá na odboráře trestní oznámení a žalobu o náhradu škody, je pravděpodobný spolupachatel trestného činu! Vzhledem k tomu, že názory vedení odborů a předsedy vlády byly dostatečně prezentovány v médiích tak se ptám: Co dělá státní zastupitelstvo příslušné pro Prahu? Paní Vesecká zkuste plnit své povinnosti! Pane policejní presidente, už  Vaše týmy zahájily vyšetřování! Pane Pecino, DS neohrozila státní zřízení a vy jste byl aktivní! Odbory právě napadly strukturu demokratického státu a vyhlásily POLITICKOU  stávku! Nebo to se Vám do kampaně za Vaše místo v parlamentu nehodí?

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.