Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kolik stojí svoboda? Půl klobásy s hořčicí.

Zdá se, že poplatky ve zdravotnictví neposloužily jako nejsilnější trumf v oranžovém rukávu v krajských volbách naposled. Pro ČSSD a zejména pro pana Ratha jsou pořád silnou devizou, neboť prostý lid na to slyší - a v dobách ekonomické recese  obzvláště citlivým uchem. Proto si Paroubek i Rath mohou dovolit provozovat svou hulvátskou politiku, aniž by museli mít strach, že jim to pošramotí jejich volební preference. Kampaň zla, nenávisti a urážek je dobrá kampaň – pokud jim vyhrává volby.

Cinkot třicetikorunového poplatku byl tak silný, že přehlušil aféru mafiánské přestřelky na Paroubkově soukromém večírku. Jinému by to hned srazilo politický vaz, jemu ovšem stačilo zachřestit měšcem třicetikaček a lid si narazil špunty do uší a spokojeně odvolil oranžově. Není tedy divu, že si nejvyšší představitelé ČSSD dovolují stále víc a nasazují si ostruhy proklatě ostré. Jsou již v prudkém cvalu a před vstupem do Strakovy akademie je prostě nezastaví nic. Ani nabádání k porušování zákonů, potírání svobody slova a v neposlední řadě výhružky šířící atmosféru strachu s takovou razantností, že i komunisté vedle nich vypadají jako hoši od bobří řeky.

S veřejným zastrašováním  začal sám cápo Paroubek, když vyhrožoval médiím, že pokud nebudou psát na oranžové vlně, nedostanou od něj inzerci. Stvořitelovo dítě Rath zase vyhrožuje ředitelům zdravotních pojišťoven, že pokud pokutují „jeho“ nemocnice, tak s nimi po volbách pěkně zatočí. Už aby si začali aktualizovat CV, neboť jejich židle se pod nimi stoprocentně zlomí. A že socdem plní své sliby a nezapomíná, o tom nás pan Rath ujišťuje neustále a se zdviženým prstem.

Co nám tedy už teď, ještě před volbami, ČSSD říká? Jak  bude vypadat náš život až začnou vládnout? Nemusíme pochybovat, že poplatky skutečně zruší. To bude snad první zákon, který projde sněmovnou a všechna média to budou muset pochválit, jinak nedostanou žádnou  inzerci ze státních ani polostátních firem. A pak to začne. Všichni, kteří kolaborovali s ODS, přijdou o místo. Na všechny důležité posty se dosadí kádři ne podle odbornosti, ale podle toho, jestli mávali mávátky s oranžovými pentlemi. A odborníci skončí v kotelnách. Jména všech soudců, kteří nebudou udělovat rozsudky podle oranžové vůle, budou veřejně vyvěšována i s kontakty na soudce, aby si to s nimi lid mohl vyříkat sám.

A co ten lid? Vláda pod oranžovou taktovkou pro něj bude jako život v ráji. Prostý lid bude spokojený, bude se mu žít skvěle a o tom jej neustále budou přesvědčovat pozitivní průzkumy veřejného mínění. Až jednoho dne tyto průzkumy lid ujistí, že není potřeba volit jinou stranu, než tu jedinou – vyvolenou, neboť ta zastupuje vůli lidu a jde jí tedy jen o jeho spokojenost. Neboť co chce lid, to je správné. Ať tedy vládne lid prostřednictvím jedné strany! A běda, jestli se někdo pokusí oranžovou revoluci podlomit. Všichni neoranžoví půjdou od válu. Nepohodlná média zkrachují z nedostatku inzerce. Nepohodlní soudci doplní řady kotelníků. Servery s kritickými blogy se zakážou.  Bude se nám vlastně žít o mnoho lépe, neboť o tom zlém nám nikdo nebude moct říkat a ještě navíc nebudeme muset platit ve zdravotnictví poplatky! Jaké štěstí…!!!


Ptám se, jak je to možné, že se nejhybnější politickou silou v této zemi staly tři hnědé desetikoruny? Suma, kvůli které jsou lidé ochotni vzdát se svých základních svobod. Pro které jsou ochotni volit stranu, která ostře vyhrožuje, co udělá, až vyhraje volby. Jak teprve bude vyhrožovat, až ty volby skutečně vyhraje? Prodáme naši svobodu za třicet korun? Za cenu deseti esemesek? Za cenu půlky klobásy s hořčicí u stánku. Za panáka rumu? Nebo za jeden půllitr piva? Nebo za čtyři role záchodového papíru?


blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | sobota 25.4.2009 11:09 | karma článku: 36,14 | přečteno: 2107x
  • Další články autora

Jan Boettinger

Big fat Greek divorce

Už je to přes deset let, co se slavila velká tlustá řecká svatba. Chlupatý jižan s charismatickým nosem se tehdy chytře vženil do bohaté rodiny platící eurem. Rodinka včele s francouzským tchánem a německou tchýní byla ale pěkně naivní, když se nechala obalamutit zfalšovaným výpisem z banky a báchorkami, jaký že je ten Řek dříč a jak moc že vydělává.

29.2.2012 v 9:00 | Karma: 18,01 | Přečteno: 864x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Potřebujeme novou válku pro Pandury!

Je zajímavé zjistit, že jsme za Pandury zaplatili trojnásobek, co Portugalci. Ale ještě zajímavější je zjistit, že jsme Pandury nakoupili do války v Afghánistánu, abychom se teď z médií dozvěděli, že pro tamní podmínky nejsou vůbec použitelné. Z Kosova se naopak pomalu stahujeme a další vhodnou válku zatím nemáme. Necháme tedy obrněnce za 14,4 miliard korun zrezivět na skládce?

2.3.2010 v 8:44 | Karma: 27,75 | Přečteno: 2522x | Diskuse| Politika

Jan Boettinger

Odboráři loutkáři

Zdá se, že se v tomto státě někdo úplně zbláznil. Nejenže nám stále hrozí stávka ve čtvrtek, ale jestli poslanci nebudou hlasovat podle představ odborářů, přijdou další a další stávky!

2.3.2010 v 7:11 | Karma: 29,75 | Přečteno: 1891x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Řekněte mi jediný důvod, proč by nezaměstnaní nemohli uklízet psí e

Tak se nám rozhořel dialog mezi rozhořčeným lidem a radnicemi Prahy o tom, kdy se odklidí exkrementy psů vystupující na světlo Boží v tajícím sněhu. Velebnosti, to je hnus, stěžuje si řadový občan a slalomuje přitom mezi polorozloženými výkaly. Volá, píše, apeluje za změnu na svých domovských radnicích. Odtamtud ale přichází rezolutní ne.

27.2.2010 v 16:53 | Karma: 43,63 | Přečteno: 7838x | Diskuse| Společnost

Jan Boettinger

Příliš drahá ajznboňácká réžíjka

Naše metropole a řada dalších velkým měst Česka jen o vlásek unikla totálnímu kolapsu běžného života v pondělí ráno. Ten hrozil ne kvůli tsunami, zemětřesení, prasečí či ptačí chřipce, ale kvůli škůdci jménem odborář. Hrozba kolapsu není ale odvrácena natrvalo, odboráři vyhrožují i nadále.

27.2.2010 v 9:15 | Karma: 32,81 | Přečteno: 2279x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Pokroková a proti válce. V Rusku končí poslední škola vyučující „podle Západu“

4. května 2024  8:39

V Novosibirsku končí soukromá škola Novokolledž, která si jako jedna z mála v Rusku ústy svých...

Zdanění bezdětných, výpovědi bez důvodu. Fiala chce širokou shodu a klid

4. května 2024  7:55

Z programových návrhů, se kterými přicházejí strany vládní koalice rok před volbami, mají podle...

Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu

4. května 2024  7:16

Rusko přechodně zakázalo vývoz cukru ze země. S odkazem na vládní nařízení o tom píší ruské tiskové...

Španělské ministerstvo se rozhodlo zrušit cenu býčích zápasů. Vyvolalo kritiku

4. května 2024  7:05

Španělské ministerstvo kultury se rozhodlo zrušit národní cenu býčích zápasů. Informoval o tom...

  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.