Můj drahý ministře! (Pecino)

Náš drahý (myšleno opravdu drahý formou vysokých nákladů) ministr vnitra pan Pecina včera podvečer prohlásil, že náklady na volby dosud spotřebovaly 120 milionů korun. Netuší někdo za co?

1.) Tisk a ani příprava volebních lístků dosud nemohli proběhnout. Nejsou rozlosována čísla jednotlivých stran. 

2.) Co dalšího se připravuje před volbami (kromě reklamních, pardon - volebních kampaní)? CO stálo v době "krize" 120 000 000,- ?

Nejsem úředník a ani politik. Ani na jednu z těchto skoroprofesí nemám dost silný žaludek. A tak opravdu nevím, co všechno předchází volbám - tedy jaká příprava jim předchází. Jenom si myslím, že tyhle náklady jsou opět trochu příliš vysoké. Nepodezírám pana Pecinu že lže. Podezírám spíš ministerstvo vnitra, že neskutečné plýtvá. Na skutečnost, že jakékoliv zboží či služby, které se prodávají státu běžně stojí několikanásobek běžné tržní ceny, už jsme si zvykli. 

Třeba mi poradíte v diskuzi, kde se doberu alespoň náznaku vysvětlení, za co platíme tuhle částku!?
Za co se má zaplatit cca PŮL MILIARDY (což je jeden z běžně zveřejňovaných odhadů) za volby? OK - doměny volebním komisím (nejsou to náhodou taky úředníci a zaměstnanci státu? To by jinak odměnu za práci nedostali? - možná ne, opravdu nevím, pokdu se ale na tuhle kašparkiádu najímají "brigádníci" tak to už snad ani nechci vědět) - podle mně náklady nula, nebo nízké

Tisk? Nechce snad někdo říct, že v komerční tiskárně by tisk a obálkování lístků stálo tolika  tolik. Stát vlastní dostatek tiskáren (ano např. Armáda ČR má vlastní tiskařský provoz, ale i jejich vlastní brožury tiskne komreční tiskárna; naše firma sama používá tiskárnu kterou provozují ve věznici na pražském Pankráci - tak jaképak copak) Řekněme obálka + řekněme 30 lístků na mizerném papíře * 8,5 mil. voličů = 80 mil. (k tisku zatím také nedošlo)

Distribuce? Distribuci volebních lístků provádí Česká Pošta, cena za podobnou zásilku je běžně 10-12 korun (při větším množství je jistě možná sleva). Nemluvě o tom, že ČP je podnikem Pecinova ministerstva. Takže taky nemůžeme mluvi o běžné ceně za komerční službu, ale i kdyby... 8,5 mil. voličů x 12 = 102 mil. (ale k distribuci taky nedošlo)

tak zaco - pomožte mi to prosím pochopit.

Autor: Pavel Bláha | čtvrtek 3.9.2009 7:43 | karma článku: 26,35 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10

Pavel Bláha

Happy já :)

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25