Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Další protest před ministerstvem spravedlnosti

Dovolím si doplnit jednu ze včerejších událostí, o které média vesměs neinformovala. Včera se před ministerstvem spravedlnosti opět konal protest několika desítek lidí. Z mého úhlu pohledu (jediné informace , které jsem v tuto chvíli dohledal) se jednalo o protest proti postupu ministryně spravedlnosti, která si do úřadu přivedla nové spolupracovníky. Především se pak zřejmě jednalo o náměstkyni Marvanovou.

Video z improvizované tiskové konference (bohužel z jiného data - viz dole pod článkem) najdete na webu ČT24 - na tomto odkaze.

Protestující vyjádřili svou podporu a souhlas s trestním oznámením na paní doktorku Marvanovou (které podal Jiří Čunek). Velmi komická mi přišla situace, kdy byla doktorka Marvanová donucena svým vlastním konfrontačním stylem, přiznat alespoň jednu malou pravdu.

V hruď se bijící žena práva, která se ráda prezentuje jako jediná spravedlivá, přiznala, že vlastně zastupuje pouze 10% poškozených v kauze H-Systému (nikoliv všechny, jak je s oblibou prezentováno médii a paní Marvanovou).

Další dotaz jednoho z prostestujících směřoval na další kauzu, která se doktorky Marvanové týká (info např. zde). Dotaz zněl jak vysvětluje doktorka Marvanová to, že prodala svůj podíl v advokátní kanceláři, ve které dříve pracovala. Zvláštní je, že utržené peníze doktorka Marvanová dostala přímo z účtu AK Veverka, která následně skončila v insolvenci. V praxi je jistě běžnější, že by platbu za takovýto obchodní podíl převedl kupující ze svého osobního účtu. Odpověď na tento dotaz paní doktorka vyřešila typicky Marvan-style...

Nejprve se zeptala na jméno s nevinným a nechápajícím výrazem v obličeji a následně sarkasticky konstatovala, že se jedná o člověka, který přivedl své družstvo do konkurzu..

Skutečné pozadí celé kauzy se zřejmě nikdy nedozvíme, ale je zvláštní že náměstkyní ministryně spravedlnosti je člověk, který čelí tak závažným kauzám. Já osobně bych si na tak důležitém resortu raději vybral spolupracovníka, který budí o něco méně kontroverzních reakcí.

Paní ministryně zřejmě pochopila, že nemá příliš mnoho argumentů na obhajobu doktorky Marvanové (snad kromě její morální stability), a tak sama konferenci opustila zhruba v polovině.

Doplněk: Jeden z čtenářů mne upozornil, že včera se vlastně vůbec žádný protest před ministerstvem spravedlnosti nekonal a video, že je z jiné akce (nicméně se stejným obsahem). Omlouvám se tedy onomu čtenáři a kladu si otázku, proč jen nelze o tomto včerejším protestu dohleda vůbec nic. Můj omyl, kdy jsem video z archivu ČT24 pokládal za "to správné" zavinila trochu nepřehledná grafika webu ČT, kde nelze dohledat k jakému datu se video vztahuje...

Autor: Pavel Bláha | úterý 4.3.2014 14:20 | karma článku: 17,26 | přečteno: 731x
  • Další články autora

Pavel Bláha

Když už prezident lustruje

koho mu pan skoroprimátor S. za ministra předložil, chtěl bych ctěnému čtenářstvu připomenout že se nějak pozapomnělo na jeho spolupracovníka pana Mynáře. Pan prezident s oblibou hledá kde by co mohl komu vytknout nebo čím by koho urazil. To už všichni víme a nikoho to nejspíš ani nepřekvapuje.

12.1.2014 v 1:18 | Karma: 22,10 | Přečteno: 703x | Diskuse| Politika

Pavel Bláha

Happy já :)

tak jsem po půl roce a téměř tříleté přestávce našel "klíče" od blogu. Hurá, hračka není rozbitá!

6.7.2013 v 2:53 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Miniblogy

Pavel Bláha

Je mi nevolno ze sociálních demokratů (a nejen z nich)

Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím. Už zase se mi udělalo špatně. Konkrétně po přečtení titulku: Sociální demokraté našli kličku, jak nevyplatit větší důchody. Ústavní soud svým rozsudkem zrušil redukční hranice pro výpočet důchodu. Můžeme s rozsudkem soudu nesouhlasit, nicméně to je tak jediné, co s tím můžeme dělat. Já osobně s ním souhlasím.

19.4.2010 v 10:55 | Karma: 30,42 | Přečteno: 1803x | Diskuse| Ostatní

Pavel Bláha

Půjdou důchodci stávkovat?

Teď jsem se konečně přesvědčil na vlastní selský rozum, že je něco shnilého v našem důchodovém systému. Ne, že bych o tom neslýchal často a zřetelně.. - ale nikdy mi to tak nějak... nedocvaklo. Důchodce, který si za aktivního pracovního nasazení vydělával téměř 70 tisíc korun najednou spadl na "pouhých" 13,5 tisíce korun. (Částky neuvádím zcela přesně, ale to není důležité) Je to spravedlivé? Konec konců, když vydělával platil také patřičně vysoké sociální pojištění. A tady, myslím si, je kámen úrazu. Pokud se pojistím, dostávám plnění za daných podmínek. Pojistím-li se vyšší částkou - logicky mám nárok na úměrně vyšší plnění. Nicméně u důchodů to (tradičně) neplatí tak docela.

16.4.2010 v 19:01 | Karma: 21,25 | Přečteno: 1729x | Diskuse| Ostatní

Pavel Bláha

Kecy kecy kecy... zprava nebo zleva

Já už vážně nevím, co se tady děje. Socdem, která už z nedostatku fantazie fotí na billboardy předsedovu choť i se slečnou dcerou vytáhla na chudáka Nečase to, že před lety někde řekl "a" a teď říká "b". Pokusil jsem se to sdělit ostatním návštěvníkům jejich webu modranemoc.cz ale nebylo mi to povoleno. Dodnes čeká příspěvek na schválení administrátorem. Že sami dělají totéž... už asi zapomněli. Po vzoru předsedy udrží paměť maximálně 12 hodin.

13.4.2010 v 10:39 | Karma: 16,97 | Přečteno: 1086x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Řidič na Nymbursku vyjel ze silnice na chodník a srazil čtyři chodce

5. května 2024  19:10

V Kostelní Lhotě na Nymbursku vjel v neděli odpoledne řidič osobního auta na chodník, kde srazil...

Ukrajina je na ruskou letní ofenzívu připravená, zaútočí příští rok, míní USA

5. května 2024  19:05

Sledujeme online Ukrajinská armáda je připravena zahájit v příštím roce další ofenzívu proti ruským okupačním silám....

Příměří v nedohlednu. Jednání Izraele s Hamásem v Káhiře ztroskotala

5. května 2024  18:31

V Káhiře v neděli skončila jednání o příměří mezi radikálním palestinským hnutím Hamás a Izraelem,...

Kdo vlastní české firmy. Zahraniční kapitál roste, počet Rusů v čele klesá

5. května 2024  18:22

Ruský kapitál v českých firmách od invaze na Ukrajinu a s ní spojenými sankcemi klesá, některé...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1613x
Těším se na diskuzi s Vámi. Někdy, asi jako každý z nás, mám pocit, že některé věci prostě potřebuju okomentovat :) a idnes mi dal šanci. Už dávno