Kdo vylije a kdo přelije ?

Ministerstvo zdravotnictví má vážné obavy, že restauratéři, majitelé barů a jiných náleven, neuposlechnou nařízení o vylití lihovin, ať už otevřených nebo vyrobených v letošním roce, a tak bych se nedivila, kdyby vláda vyslala do ulic zvláštní kontrolory vylévání a rozšířila toto nařízení i na domácí zásoby.

Ze studijních důvodů jsme vytáhli z baru skotskou, bourbon, z lednice fernet a kubánský rum, ale ani na jedné nebyl nalezen datum výroby.
Prekérní situace! Zvlášť pro ty hospodské.
Schválně, kolik z nich podlehne nekalému pokušení?

Vláda svým moudrým a uváženým rozhodnutím to jistě myslí jen dobře a pro blaho a bezpečnost všech.
Jako kontrolory by mohla najmout dobrovolníky z řad nezaměstnaných, kteří by se tohoto úkolu jistě rádi zhostili, zvlášť při kontrole vylévání, není-li obsah lahve nahrazen vodou či čajem. Na ulicích by mohly být rozestavěny sběrné barely a každý občan by se musel zaregistrovat a podepsat prohlášení co obvykle pije, kolik toho doma má a co právě vylévá.
Po hospodách by jezdily cisterny s vícečlennými komisemi, které by pracovaly na krátké směny, aby tak náročnou práci zvládly.
V platnost by vstoupila vyhláška, že kdo udá spoluobčana za pití nově neokolkovaného chlastu bez data výroby, může si zabavit část jeho majetku, pod dohledem příslušného komisaře.

.............a ještě by se dala vymyslet spousta a spousta jiných lidumilných opatření....

A protože jeden nikdy neví, kdy se stane, že se prosadí i ta největší blbost neslučitelná se zdravým rozumem.......... jediná rada jak nepřijít o lahodný domácí mok bez data výroby je : Vypijte to ještě dnes a oslavte tak řádně svátek české státnosti.

 

Autor: Štěpánka Bergerová | pátek 28.9.2012 10:52 | karma článku: 19,22 | přečteno: 1223x
  • Další články autora

Štěpánka Bergerová

... pryč od lidí

7.6.2024 v 22:40 | Karma: 14,38

Štěpánka Bergerová

Víčkotrhači ...

5.5.2024 v 17:00 | Karma: 40,84