Ten co kradl, byl zloděj… prostě hovado.

Asi se to ode mne čeká, článků o Romech se tady vyrojilo po celém Idnes.cz, tak bych na to asi měl reagovat… Ten člověk, co ukradl desky v Terezíně je zloděj. Je mi jedno, jaké byl národnosti, pro mne to je zloděj, navíc zřejmě bez zábran. Krást na pietním místě, to snad nemá obdoby.

Asi nejdůležitější fakt, který jsem pochytil z diskuzí a některých článků je ten, že pachatelem je rom. Někteří mají z tohoto faktu radost, určitě tipující kolega bloger. Je mi to líto, je mi líto že zrovna rom kradl na tomto místě, čímž nechci říct, že by měl krást jinde, ale že zrovna v Terezíně… každý rom by měl vědět, co se tam dělo a pro každého člověka by to měl být důvod si ani nedovolit tam krást.

Každopádně nikdo nenapíše „pan Miroslav Daňa ukradl desky“ napíše ROM Daňa ukradl desky. Ano ROM je ukradl, ROM je pachatel.. ale co ten člověk, který je vykoupil? Jistě, nevěděl, co to vlastně vykupuje, vlastně mu ani nedošlo, o jaké desky jde, protože neuměl číst…. jména obětí holocaustu mu nic neříkaly. Tak mne napadá, nebyl to náhodou Čech? Tedy jeden z těch, co tu na diskuzích tak strašně nadávají na všechny ty kofoly, kykány, černý huby, verbež a chátru?

Neomlouvám zloděje, pokud krade, zaslouží kriminál. Ale jedním dechem dodávám, kde není poptávka, tam není nabídka. Pokud někdo vykoupí zjevně kradené zboží, je podle mne spolupachatel a měl by se z toho zpovídat. Napíše potom někdo článek s nadpisem „bílý majitel sběrny spolupracoval se zloději z Terezína?“

Nakonec dodávám, že krást na tomto místě je hnus, vykupovat ony desky je taky hnus a do kriminálu bych nahnal všechny lidi, co na tomto hnusu spolupracovali, BEZ ROZDÍLU.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Banga | čtvrtek 24.4.2008 12:03 | karma článku: 40,54 | přečteno: 6972x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60