Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Něco málo o překrucování, pro pana Streita

Tak panu Streitovi došla ráno chuť. Viděl mne totiž ve studiu šest, kde jsem se pokusil okomentovat situaci v Novém Boru. Tak o tom napsal blog, aby se mohli přidat další, kterým nechutnalo. No jo… ale pan Streit asi viděl jiný pořad, nacpal mi totiž do úst něco, co jsem nikdy neřekl a ani říct nechtěl.  Pan Streit neměl patrně rohlíčky dostatečně propečené, protože ve svém blogu lže, jako když tiskne.  A to si člověk nemusí nechat vždycky líbit.

Tolik prázdných, vzájemně neslučitelných žvástů totiž o událostech v Novém Boru na vlastní uši ještě neslyšel. Operoval jsem sice „politicky korektními“ frázemi, ale nedokázal jsem v sobě potlačit – vedle proklamativního odsudku – také snahu čin obhájit nebo alespoň zlehčit.

To je pro mne samého nová informace.  Nic jsem totiž nezhlehčoval… a obhajovat? To snad ani pan Streit nemůže myslet vážně. Já nejsem zaměstnanec nějaké neziskovky a neživím se tím, že bych za každou cenu musel obhajovat Romy.  Moje obhajoba spočívala patrně v tom, že jsem řekl, že pachatelům by se měl prokázat rasismus a dát nejtvrdší možný trest. Hned v úvodu jsem také jasně řekl, že za běžnou hospodskou rvačku rozhodně nepovažuji to, že se lidé posekají mačetou.

Ale kolega Streit viděl něco jiného.

Dále se neubránil tomu, aby se připojil ke snaze některých Cikánů svalit odpovědnost na barmanku

Celá moje snaha hodit všechno na barmanku spočívala v tom, že jsem interpretoval vyjádření pana Gorola z neděle. Osobně jsem totiž v Novém Boru nebyl, proto jsem mu telefonoval, aby mi celou věc vysvětlil.Když jsme se potom s moderátorem pořadu bavili o tom, že pachatelé byli v herně, pozastavil jsem se nad tím, co dělá patnáctiletý fracek v herně?

Kdyby přišel můj syn domů s tím, že dostal přez hubu v herně, dostal by ještě jednou ode mne, za to že do herny vlezl. Ale moje další kroky by směřovaly do herny, kde bych si s obsluhou dostatečně důrazně promluvil o tom, že český zákon nedovoluje hru hazardních her osobám mladším osmnácti let a do heren s automaty jim pak úplně zakazuje vstup.  Není snad za hernu odpovědný majitel a nemá snad obsluha dbát na to, že mladší osmnácti let tam prostě nemají co dělat?

Když mi moderátor položil otázku, zda se nejedná o hledání viníka tam, kde není odpověděl jsem:

Viník je jednoznačný, viníci jsou ti, kdo byli jako viníci označeni a já doufám, že budou dostatečně potrestaní. Nelze mluvit o tom, že viníkem je někdo jiný“.

Tak mi laskavě pane Streite řekněte, co už musím říct, abych dal dostatečně najevo, že kdo spáchá trestnou činnost, musí být dostatečně potrestán? Co už musím říct, aby se nenašel nějaký zatrpklý nevěřící Tomáš, který absolutně překroutí to, co jsem řekl a udělá ze mě debila, který obahuje šílence, co někoho posekají mačetou?

Není snad problémem to, že jsem neudělal něco podobného, jako Radek Horvát? Mám snad napsat, že se distancuji od Romů v Novém Boru, protože já jsem slušný? Potom už to bude ok?

Nesouhlasím dokonce ani s tím, co napsal Radek. Také ten čin odsuzuji. Ale spáchal ho někdo z mojí rodiny? Spáchal jsem ho já? Spáchal ho někdo z mých známých? Ne… Tak proč bych se měl od někoho distancovat? Čeká se ode mne, že ten čin odsoudím… a já ho odsuzuji. Nikdo po mne ale nemůže chtít, abych na svá bedra bral problém někoho jiného tak, jako to udělal Radek. Ostatně, bude mi to stejně houby platné.  Pro velikou část neblogové veřejnosti budu pořád ten samý „cikán“ co ti ostatní…

Aha.. ale protože jsem něco podobného neřekl ani nenapsal… tak vlastně obhajuji trestnou činnost a dokonce se snažím svalit vinu na někoho jiného. To je co? Mimochodem, jak se stavíte Vy k trestné činnosti občanů ČR? ZDE máte pár námětů, od koho se distancovat, protože v opačném případě pachatele nepřímo obhajujete.

Ne pane Streite… já nikoho neobahuji ani nesoudím, od toho je tu policie. Jen se snařím střízlivě podívat na věc. A snídaně mi chutná.

 

PS: Za tím, co jsem řekl v televizi si stojím. Pachatel je šílenec, co patří na psychatrii a doufám, že dostane pořádnou pálku. Patnáctileté děti však nemají v herně co dělat.

 

 

Autor: Patrik Banga | úterý 16.8.2011 8:44 | karma článku: 28,97 | přečteno: 5011x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

19.8.2021 v 13:16 | Karma: 42,53 | Přečteno: 12291x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem: Covid má i „výhody“!

Z jistého úhlu pohledu má Covid (fakt jen pro někoho) jednu nespornou výhodu. Člověk po něm nemá chuť jíst. (Ne) dobrovolně jsem se vrátil k jogurtům a polévkám. Cokoliv ostatního se stalo nemyslitelným.

24.3.2021 v 11:51 | Karma: 37,26 | Přečteno: 4856x | Diskuse| Osobní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

Covidu-19 se mi rok dařilo úspěšně vyhýbat. Za cenu drastických omezení jakýkoliv kontaktů a více než roční karantény doma, procházek po večerech a maximálního používání dezinfekce, roušek a později respirátorů. Jenže jednoho dne.

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60 | Přečteno: 6162x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Drogy jsou prostě všude

Uvažuju nad koupí pásky přes oči. Ne přes jedno oko, ale rovnou přes obě. Abych totiž nebyl pokoušen, musel bych být slepý. A taky hluchý. Asi si koupím špunty do uší a budu je nosit do práce.

27.7.2019 v 10:00 | Karma: 27,51 | Přečteno: 4720x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Jsem dietní Maradona

Nevydržel jsem to. Chtěl jsem prostě vidět, jak to pokračuje ve skutečnosti. Neodolal jsem a vstoupil do jámy lvové. Na váhu. Co jsem viděl, mě rozesmálo. Po necelých osmi dnech diety je sedm kilo pryč! Škoda, že většina je voda.

24.7.2019 v 9:00 | Karma: 19,12 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Estonsku roste sebevědomí. Hovoří o blokádě proti Rusku v Baltském moři

4. května 2024  18:08

Sledujeme online Velitel estonské armády Martin Herem navrhuje spojencům se připravit na možnou blokádu ruských...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30,  aktualizováno  18:03

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Sadiq Khan: první muslim jako starosta Londýna a první, kdo jím je už potřetí

4. května 2024  17:46

Starostou Londýna byl znovuzvolen labourista Sadiq Khan. Mandát obhájil potřetí v řadě, což se...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.