Ještě pořád blogujeme?

Poslední dobou mám totiž pocit, že se to tu malinko zvrtlo. Někteří lidé zneužívají blog k propagaci svých rasistických názorů a jak jsem si všimnul, tak dokonce ke konkrétním urážkám ostatních autorů… Rasistické články, rasistické diskuze, obecně proti-romská nálada, podporovaná nenávistí některých pisatelů.

Nedá se na to koukat a nic neříkat. Momentálně mi ani tak nejde o to, že mne kdosi nazval debilem. Jsem už příliš otrkaný na to, abych se nechal vytočit jedním z mnoha.

Jde obecně o proti-romskou náladu, proti-romské články a proti-romskou diskuzi. Uvědomuji si, že nás větší část národa prostě nesnese a na každého Roma si najdou to svoje, jenom aby mohli ukojit svůj chtíč po nenávisti. Všem kolegům, kteří ony články píší a dalším přispívajícím však musím říci asi tak toto….

Ač to sami nechcete, jsme součástí tohoto světa, stejně jako jsme občané této republiky. Máme stejná práva a povinnosti, jako mají ostatní ne-romští (tedy Češi) obyvatelé této republiky. Kašlu na to, jestli Gejza z Ostravy kradl v sámošce, nebo Lojza z Brna okradl někoho v „šalině“. Stejně tak kašlu na to, jestli Pepa Novák z Vinohrad ukradl milion v bance, nebo někoho zabil kvůli parkování. Paušalizujete, ale o Romech samotných nevíte zhola nic, stejně jako většina z Vás ani nezná žádného Roma osobně, prostě jsou to pro Vás hovada, jenom proto, že to jsou Romové.

Prahnete po nenávisti a máte potřebu házet kolektivní vinu na všechny Romy, chodící po této zemi, ale neuvědomujete si, že urážíte spousty slušných lidí, kteří se Vám musí pokoušet dokázat, že jsou stejní jako Vy. Musí, protože je vidíte jako jiné, i když je vlastně neznáte. Musí, aby měli pokoj….

Pište dál, propagujte svoje proti-romské názory, já a kolegové, co mají podobné názory jako já, budeme psát o tom, jaké to je z druhé strany, kdo ví, jednou se třeba sejdeme někde uprostřed.

A onomu kolegovi, co mne tak pěkně označil, přeji nadále vysokou čtenost a karmu.

Patrik Banga

PS: Díky za podporu všem čtenářům a slušnému lidu Českému

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Patrik Banga | čtvrtek 31.1.2008 15:50 | karma článku: 27,35 | přečteno: 3236x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60