Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ano, Džamila by odejít měla.

Tipy na odvolané ministry se v podstatě shodují. Zpívající ministryně Parkanová, nepopulární ministr Julínek a nakonec chaotická ministryně Stehlíková. Jsem sám celkem zvědavý, na koho vlastně přijde řada. U pí. Parkanové je mi to vlastně jedno, u pana ministra Julínka mám pocit, že se republika zbláznila a u pí. Stehlíkové oceňuji, že se balí sama…. ono jí také toho moc nezbývá.

Julínka národ prodal za 30 stříbrných. Fakt, že udělal něco, co zdravotnictví nutně potřebovalo, ho degradoval do pozice nepopulárního tahače peněz z našich kapes.  Jenom kroutím hlavou nad tím, co dokáže pitomých třicet korun udělat.  Mně osobně poplatky vyhovují, přijdu k lékaři, nikde ani noha, babičky si povídají doma. Sice musím zaplatit, ale mám alespoň pocit, že ty peníze jdou někam, kde je jich potřeba. Podmínky našich nemocnic bývají občas otřesné a každá injekce je asi dobrá.  Paralen si stejně koupím sám a s rýmou k doktorovi rozhodně nepůjdu, na to mám doma Petru.

Jiná kategorie je ministryně Stehlíková, která svůj úřad totálně nezvládla. Už před zahájením činnosti oné slavné agentury jsem tvrdil, že to bude jen plno keců a černá díra na penízky…. no a nemýlil jsem se. Už jsem dávno vystřízlivěl, pokud jde o podobné, masové projekty. Výsledky možná jsou, ale já, coby obyčejný občan je nikde nevidím. Jsem celkem zvědavý, jak to bude pí. ministryně vysvětlovat.

Další věc, kterou bych jí vyčetl je fakt, že totálně podcenila situaci v Janově. Kdyby zvedla svůj ctěný zadek už v době, kdy se na Janov upozornilo, nemuselo dojít k násilnostem, ke kterým tam došlo.

To by ale paní ministryně musela zvládat svojí práci jinak, než ústy. Moje tchýně má na podobné aktivity svůj názor, říká že „kdyby měli lidi převod z huby na ruce, postavili by za týden Karlštejn“.

O Janově se nějak přestalo mluvit, fašisti nikde, tak se vlastně nic neděje. Problém ovšem pokračuje dál, jenom tak nějak bez mediálního zájmu. Řešit se to asi začne až ve chvíli, kdy dorazí další fašisti a budou se snažit zase prorazit až na sídliště. Lidi se poperou, lidé to zaplatí… zase se bude mluvit, zase se bude řešit, ale nějak to nikam nepovede.

V diskusním pořadu kterého jsem se účastnil, jsem nedostal prostor k tomu, abych řekl, co si o věci myslím. Ono totiž….s dávkami je to složité, systém je nastaven tak, že je snadno zneužitelný. Kdyby měl nějaký ministr tu odvahu, jako má Julínek s reformou zdravotnictví, přišel by s něčím, co by zneužívání zamezilo. Už dávno se měl prosadit účinný zákon, který by umožnil sociální dávky sebrat, pokud se zjistí, že jsou zneužívány. Ono taky, pokud si někdo přijede pro dávky na sociálku Superbem, asi je nepotřebuje.  Na druhou stranu, měl by se prosadit zákon, který by tvrdě postihoval ty, kteří nezaměstnají Roma jenom proto, že to je Rom. Jedni by nemohli tvrdit, že jsou diskriminováni a ti druzí by pracovali, protože pracovat chtějí.  Ani jedno se tak nějak pořádně neděje, tedy měl přijít někdo, kdo podobné návrhy prosadí. Není to prvně, co podobné názory překládám, pokud si chcete přečíst víc, můžete ZDE.

Tohle všechno jsem si představoval od pí. Stehlíkové, ale tak nějak to nedopadlo. Řekla toho hodně…. to se jí musí nechat, ale co všechno je použitelné, to ať si čtenář domyslí sám..

Autor: Patrik Banga | sobota 3.1.2009 10:55 | karma článku: 31,06 | přečteno: 4396x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

19.8.2021 v 13:16 | Karma: 42,56 | Přečteno: 12300x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem: Covid má i „výhody“!

Z jistého úhlu pohledu má Covid (fakt jen pro někoho) jednu nespornou výhodu. Člověk po něm nemá chuť jíst. (Ne) dobrovolně jsem se vrátil k jogurtům a polévkám. Cokoliv ostatního se stalo nemyslitelným.

24.3.2021 v 11:51 | Karma: 37,33 | Přečteno: 4856x | Diskuse| Osobní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

Covidu-19 se mi rok dařilo úspěšně vyhýbat. Za cenu drastických omezení jakýkoliv kontaktů a více než roční karantény doma, procházek po večerech a maximálního používání dezinfekce, roušek a později respirátorů. Jenže jednoho dne.

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,62 | Přečteno: 6163x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Drogy jsou prostě všude

Uvažuju nad koupí pásky přes oči. Ne přes jedno oko, ale rovnou přes obě. Abych totiž nebyl pokoušen, musel bych být slepý. A taky hluchý. Asi si koupím špunty do uší a budu je nosit do práce.

27.7.2019 v 10:00 | Karma: 27,73 | Přečteno: 4720x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Jsem dietní Maradona

Nevydržel jsem to. Chtěl jsem prostě vidět, jak to pokračuje ve skutečnosti. Neodolal jsem a vstoupil do jámy lvové. Na váhu. Co jsem viděl, mě rozesmálo. Po necelých osmi dnech diety je sedm kilo pryč! Škoda, že většina je voda.

24.7.2019 v 9:00 | Karma: 19,52 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Policie v pohotovosti kvůli hrozbě terorismu. Zadržela podezřelého cizince

8. června 2024  23:01,  aktualizováno  9.6 12:41

Policie dopadla cizince podezřelého ze zvlášť závažného zločinu, po kterém vyhlásila pátrání v...

V Turecku zemřela česká zpěvačka Victoria. Zavraždil ji její vlastní manžel

14. června 2024  8:59,  aktualizováno  11:23

Česká zpěvačka Victoria byla zavražděna v Ankaře. Podle tureckého portálu Hürriyet ji zabil její...

„Ukrajinská sebevražda“. Intriky v Kyjevě čím dál víc frustrují Západ

11. června 2024  19:21

Kádrové změny nezmítají jen ruským ministerstvem obrany, rostoucí pozornost vzbuzují i rošády v...

Dar pro Ukrajinu prostřednictvím Čechů vyvolal na Tchaj-wanu bouři

10. června 2024

Premium Dar, který má pomoci Ukrajině s obnovou tamního zdravotnictví, způsobil na Tchaj-wanu politický...

Volby vyhrálo ANO před SPOLU. Stačilo! i Přísaha mají dvě křesla, propadli Piráti

9. června 2024  20:29,  aktualizováno  10.6

Volby do Evropského parlamentu vyhrálo v Česku hnutí ANO. Od voličů získalo 26,14 procenta hlasů,...

Televize zdraží, shodla se vládní koalice. Naopak opozice chce poplatky zrušit

15. června 2024

Premium Vláda chce od ledna zdražit koncesionářské poplatky. Za Českou televizi by lidé nově platili 150...

Zabalila příruční zavazadlo a odjela do Dubaje. Dnes tam prodává reality

15. června 2024

Premium Pořídit si byt v Dubaji? Tak to je lehčí, než si možná myslíte. Veronika Plichtová studovala v...

„Útěk před woke epidemií“. Do Ruska se vracejí lidé ze Západu, někteří zůstávají

15. června 2024

Premium Navzdory pokračující agresi vůči Ukrajině do Ruska stále cestují občané západních zemí. Někdy jsou...

Jednejme s Ruskem, zaznělo na summitu o Ukrajině. USA hlásí další finanční pomoc

15. června 2024  8:47,  aktualizováno  19:55

Sledujeme online Zástupci desítek zemí světa se v sobotu sešli v luxusním resortu nad Lucernským jezerem ve...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6102x
Jsem především novinář, trošku spisovatel a trošku muzikant. Držitel ceny Magnesia litera (2023) za knihu Skutečná cesta ven. Autor povídky (Žižkovák), která vyšla v antologii The Book of Prague (CommaPress UK) nebo povídky Erža, která vyšla v antologii Krev, monstra a cukroví (2023 - Epocha).