Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ano, Džamila by odejít měla.

Tipy na odvolané ministry se v podstatě shodují. Zpívající ministryně Parkanová, nepopulární ministr Julínek a nakonec chaotická ministryně Stehlíková. Jsem sám celkem zvědavý, na koho vlastně přijde řada. U pí. Parkanové je mi to vlastně jedno, u pana ministra Julínka mám pocit, že se republika zbláznila a u pí. Stehlíkové oceňuji, že se balí sama…. ono jí také toho moc nezbývá.

Julínka národ prodal za 30 stříbrných. Fakt, že udělal něco, co zdravotnictví nutně potřebovalo, ho degradoval do pozice nepopulárního tahače peněz z našich kapes.  Jenom kroutím hlavou nad tím, co dokáže pitomých třicet korun udělat.  Mně osobně poplatky vyhovují, přijdu k lékaři, nikde ani noha, babičky si povídají doma. Sice musím zaplatit, ale mám alespoň pocit, že ty peníze jdou někam, kde je jich potřeba. Podmínky našich nemocnic bývají občas otřesné a každá injekce je asi dobrá.  Paralen si stejně koupím sám a s rýmou k doktorovi rozhodně nepůjdu, na to mám doma Petru.

Jiná kategorie je ministryně Stehlíková, která svůj úřad totálně nezvládla. Už před zahájením činnosti oné slavné agentury jsem tvrdil, že to bude jen plno keců a černá díra na penízky…. no a nemýlil jsem se. Už jsem dávno vystřízlivěl, pokud jde o podobné, masové projekty. Výsledky možná jsou, ale já, coby obyčejný občan je nikde nevidím. Jsem celkem zvědavý, jak to bude pí. ministryně vysvětlovat.

Další věc, kterou bych jí vyčetl je fakt, že totálně podcenila situaci v Janově. Kdyby zvedla svůj ctěný zadek už v době, kdy se na Janov upozornilo, nemuselo dojít k násilnostem, ke kterým tam došlo.

To by ale paní ministryně musela zvládat svojí práci jinak, než ústy. Moje tchýně má na podobné aktivity svůj názor, říká že „kdyby měli lidi převod z huby na ruce, postavili by za týden Karlštejn“.

O Janově se nějak přestalo mluvit, fašisti nikde, tak se vlastně nic neděje. Problém ovšem pokračuje dál, jenom tak nějak bez mediálního zájmu. Řešit se to asi začne až ve chvíli, kdy dorazí další fašisti a budou se snažit zase prorazit až na sídliště. Lidi se poperou, lidé to zaplatí… zase se bude mluvit, zase se bude řešit, ale nějak to nikam nepovede.

V diskusním pořadu kterého jsem se účastnil, jsem nedostal prostor k tomu, abych řekl, co si o věci myslím. Ono totiž….s dávkami je to složité, systém je nastaven tak, že je snadno zneužitelný. Kdyby měl nějaký ministr tu odvahu, jako má Julínek s reformou zdravotnictví, přišel by s něčím, co by zneužívání zamezilo. Už dávno se měl prosadit účinný zákon, který by umožnil sociální dávky sebrat, pokud se zjistí, že jsou zneužívány. Ono taky, pokud si někdo přijede pro dávky na sociálku Superbem, asi je nepotřebuje.  Na druhou stranu, měl by se prosadit zákon, který by tvrdě postihoval ty, kteří nezaměstnají Roma jenom proto, že to je Rom. Jedni by nemohli tvrdit, že jsou diskriminováni a ti druzí by pracovali, protože pracovat chtějí.  Ani jedno se tak nějak pořádně neděje, tedy měl přijít někdo, kdo podobné návrhy prosadí. Není to prvně, co podobné názory překládám, pokud si chcete přečíst víc, můžete ZDE.

Tohle všechno jsem si představoval od pí. Stehlíkové, ale tak nějak to nedopadlo. Řekla toho hodně…. to se jí musí nechat, ale co všechno je použitelné, to ať si čtenář domyslí sám..

Autor: Patrik Banga | sobota 3.1.2009 10:55 | karma článku: 31,06 | přečteno: 4396x
  • Další články autora

Patrik Banga

Jak mě zneužil brněnský motorkář

Znáte tu situaci, kdy si přejete být současně na dvou místech najednou a ono to nejde? Mě se to povedlo. Ležel jsem doma s Covidem a přesto jsem páchal přestupky v Brně. Jak je to možné? Čtěte dál, může se to stát i vám!

19.8.2021 v 13:16 | Karma: 42,53 | Přečteno: 12291x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem: Covid má i „výhody“!

Z jistého úhlu pohledu má Covid (fakt jen pro někoho) jednu nespornou výhodu. Člověk po něm nemá chuť jíst. (Ne) dobrovolně jsem se vrátil k jogurtům a polévkám. Cokoliv ostatního se stalo nemyslitelným.

24.3.2021 v 11:51 | Karma: 37,26 | Přečteno: 4856x | Diskuse| Osobní

Patrik Banga

Jak jsem se stal coviďákem

Covidu-19 se mi rok dařilo úspěšně vyhýbat. Za cenu drastických omezení jakýkoliv kontaktů a více než roční karantény doma, procházek po večerech a maximálního používání dezinfekce, roušek a později respirátorů. Jenže jednoho dne.

16.3.2021 v 14:40 | Karma: 39,60 | Přečteno: 6162x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Drogy jsou prostě všude

Uvažuju nad koupí pásky přes oči. Ne přes jedno oko, ale rovnou přes obě. Abych totiž nebyl pokoušen, musel bych být slepý. A taky hluchý. Asi si koupím špunty do uší a budu je nosit do práce.

27.7.2019 v 10:00 | Karma: 27,51 | Přečteno: 4720x | Diskuse| Ostatní

Patrik Banga

Jak přežít dietu: Jsem dietní Maradona

Nevydržel jsem to. Chtěl jsem prostě vidět, jak to pokračuje ve skutečnosti. Neodolal jsem a vstoupil do jámy lvové. Na váhu. Co jsem viděl, mě rozesmálo. Po necelých osmi dnech diety je sedm kilo pryč! Škoda, že většina je voda.

24.7.2019 v 9:00 | Karma: 19,12 | Přečteno: 950x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  15:56

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Na synagogu ve Varšavě kdosi hodil Molotov, čin odsoudil Duda i ambasáda USA

1. května 2024  14:10,  aktualizováno  15:48

Neznámý útočník v noci na středu hodil tři zápalné lahve na synagogu v centru Varšavy. Případ...

Zatýkáme migranty pro první vlnu deportací do Rwandy, oznámil Londýn

1. května 2024  15:45

Britská policie ve středu začala se zadržováním migrantů, kteří do Británie přišli nelegálně a byli...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 140
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 6189x
Těžko říct. Jsem trošku muzikant, víc novinář, komentátor a vedoucí tohoto blogu. V roce 2023 jsem dostal Magnesii literu za knihu Skutečná cesta ven, jejíž audioverzi jsem namluvil a s kapelou Trio Romano k nahrál soundtrack. Vysloužila si třetí místo v kategorii absolutní vítěz v soutěži audiokniha roku.