Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

V náručí i v prsním svěráku

Tento příběh bude o tom, jak majitel u svého psa zůstává v salonu s tím, že vám bude nápomocen, takzvaně k ruce. Snaží se vám práci usnadnit, jak to jen jde. Jedna zákaznice použila na držení psa svůj speciální držák, zkrátka každý dokáže vymyslet své originální nápady. Zde jsou dva příklady této neuvěřitelné originality.

Pokud je pejsek neposedný, tak jsou někdy opravdu další ruce k nezaplacení, práce jde rychleji, a i lépe se pracuje. Majitel pejska natáčí a zvedá, jak právě potřebuji. Společně jsme sehraný tým.  Jindy je ale taková pomoc pouze jen v jeho představách. Někdy se tam opravdu majitel plete, úplně překáží, což nikdy nedokáže pochopit. Občas takové pomocníky poprosím, ať si sednou na židli a jen se dívají. Někteří poslechnou a jiní si dál trvají na svém, tak nezbývá než se s jejich pomocí nějak vypořádat, nebo úplně smířit.

Jedna starší paní držela svého maličkého psa v náručí u stolu s tím, že ho nemůže dát na stůl, že by se bál. Ať ho ostříhám, zatímco ho bude držet v náručí a že bude mít na oblečení chlupy, tak na to ať nehledím. Koukám na paní, zda to myslí opravdu vážně, myslela. Byla o tom velmi přesvědčená a stále se divila, proč by to takto nešlo ostříhat. Nakonec povídá: „Vždy, když budete chtít stříhat chlupy, tak mi nejdříve řeknete.  Já dám ruce stranou, abyste mě náhodou také nestříhla  a pak už Vám tam nebude vůbec nic překážet.“ Poté se usmála a čekala, až začnu stříhat. „Ale takto by to opravdu nešlo, takto se pracovat nedá,“ povídám na to. Položila tedy dost neochotně psa na stůl, kde jsem ho celého upravila. Paní byla nakonec ráda, že nemá na oblečení žádné chlupy. Byla ráda také z toho, jak byl její pes statečný. Vůbec se nebál, jak si dopředu myslela. Nyní chodí do salonu pravidelně každé tři měsíce. Zatímco já stříhám, paní si vybírá ze sortimentu zboží v obchodě. Sem tam zamává pejskovi, občas ho přijde pohladit a všichni jsme spokojení. Musela uznat, že se psem v náručí to opravdu nepůjde.

Odpoledne přišla na úpravu paní s maličkou čivavou. Byla dlouhosrstá bílé barvy, jen tlapičky a ouška měla černé. Paní si přála psa celkově ostříhat, že prý má doma po celém bytě chlupy, i postel je jich plná. Majitelka měla plnoštíhlou postavu menšího vzrůstu. Prsa jí sahala akorát na střihačský stůl, neboť naopak já jsem velká a mám ho daný výš pro svou práci. Začala jsem stříhat záda a Timíček, jak se čivava jmenovala, stál jako socha. Vše probíhalo klidně, až do té doby, než se začalo stříhat bříško a takzvaný podvozek, jak tomu říkala paní majitelka. Tato oblast na těle se mu na stříhání vůbec nelíbila. Odmítal v klidu stát, pobíhal po stole, hopsal, takový malý neposeda se z něj stal. Tu paní přišla s podivným nápadem, který by nikdo nečekal. „ A tento je vyzkoušený“, povídá se zvednutým ukazováčkem. Zvedla  Timíčka za přední tlapky tak, že zůstal stát na zadních otočený bříškem na mě a zády k ní. Přistoupila za jeho záda a z každé strany přiložila jedno své prso, takový prsní svěrák na záda, který ho držel. Nastalo nenadálé zklidnění. Pes stál ve svěráku úplně bez hnutí, já se také ani nepohnula. Kdyby mi zákaznice neřekla „můžete klidně stříhat, už nebude pobíhat po stole, já Vám ho takto podržím,“ tak tam snad koukám pořád. Beru do ruky strojek a ještě celá udivená ostříhám celé bříško.

Taková pomoc při držení psa v klidu se opravdu nedala odmítnout. Ba naopak byla vítaná, splnila svůj účel. Při domácím česání prsní svěrák prý používá také, jinak by Tima neučesala. Poté se svěřila, že takto doma i společně usínají v ložnici. Co na to její manžel, tak to už se nezmínila. Asi věděla proč.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Aulehlová | sobota 18.10.2014 20:13 | karma článku: 9,11 | přečteno: 606x
  • Další články autora

Jana Aulehlová

Mejšle, avšak u nás jen bandory

To byla panečku chůze. Nabalené bláto ze dvorku a našlapané slepičince mi cestou domů vždy odpadávaly. Babička to pokaždé nerada viděla.

16.2.2024 v 17:58 | Karma: 17,62 | Přečteno: 348x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 13. díl - Další člen rodiny

Hrob se stal předmětem dědického řízení, jakož i starý budík, sluchátka do uší, seniorský mobil a nefunkční holicí strojek.

6.2.2024 v 20:50 | Karma: 21,61 | Přečteno: 538x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Značkování lidí i patníků

Některý pes čůrá úmyslně po lidech a jiný klidně po všem ve svém dosahu. Je mu jedno koho ocejchuje, hlavní je, že to udělal a hotovo.

28.1.2024 v 18:23 | Karma: 11,16 | Přečteno: 286x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 12. díl - Další člen rodiny

Milenka se na staříka prakticky vykašlala, neboť z něj už nic nemá. Žádné peníze, nákupy, ani popíjení vínka, natož braní věcí z jeho bytu. To my ho máme stejně rádi i po tom všem co nám udělal, neboť jsme rodina.

24.1.2024 v 11:15 | Karma: 19,49 | Přečteno: 612x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 11. díl - Další člen rodiny

Já jsem nebezpečný špion, který se bojí o svůj život. A z našeho staříka se stane na sklonku babího léta zámecký pán, kde mají potom přístup jen vyvolení.

19.1.2024 v 14:20 | Karma: 21,11 | Přečteno: 557x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

V Tatrách zemřel český turista. Plánoval sám vystoupit na Gerlachovský štít

21. května 2024  22:37

Při pádu zemřel ve Vysokých Tatrách na Slovensku 43letý český turista. Podle horské služby plánoval...

V Rusku zatkli kvůli podvodu bývalého generála. V minulosti kritizoval vedení

21. května 2024  21:50

V Rusku zatkli a umístili do vazby bývalého velitele 58. armády Ivana Popova, který je podezřelý z...

Přívalové lijáky zvedají hladiny řek na západě. Déšť zalil železniční přejezdy

21. května 2024  21:17

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vydal protipovodňovou výstrahu. Týká se vodních toků, které...

Pavel si vyzkoušel letecký simulátor, hokejistům s posilami předpovídá úspěch

21. května 2024  7:30,  aktualizováno  20:54

Za přísnějších bezpečnostních opatření začal v úterý prezident Petr Pavel se svou chotí Evou...

Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku
Vyhrajte rodinné vstupné do BRuNO family parku

Jestliže vás trápí proměnlivé jarní počasí, máme pro vás tip, kam vyrazit, když počasí zrovna nepřeje. BRuNO Family Park v Brně se postará o zábavu...

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Cesta ke šťastnému životu vede přes vědomé prožívání. Stačí se dívat okolo, užívat si příjemné aktivity a ty špatné chvilky je nutné filtrovat ven. Jsem už babičkou, studuji na universitě, věnuji se své práci, také bylinkařím, píši do časopisů...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky