Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Sprej na odrosty – šediny

mně srazil v daný moment sebevědomí na nulu. Připadala jsem si jak spodina společnosti. Jsem snad jediná komu se toto stalo? 

Dobrá reklama dokáže udělat hodně. I totálně neprodejné zboží by dokázala vynést na vrchol prodeje. Opět jsem podlehla reklamě a také rčení, jedna paní povídala, jak je přípravek skvělý. Na barvení odrostů chodím ke své dvorní kadeřnici každých šest týdnů. Rozhodla jsem se, že si koupím jeden z nabízených sprejů na zakrytí odrostů. V mém případě sprej barvy, která odpovídá věku. Člověk zdědí vše. Na jednu stranu mám hřívu jak lev, ale už si ji musím barvit. Jinak bych byla svou barvou vlasů, jak se říká, za zenitem. Každému roky ubíhají stejně, jen na každém jsou jinak vidět.

Doufala jsem, že si barvou ve spreji prodloužím barvení u kadeřnice tak o týden až dva. Sprej stál necelých dvě stě korun, tak do toho půjdu. Takové samotné barvení u kadeřnice je o dost dražší. Za rok je to pěkná suma, za pokus a zkušenost to tedy stálo. V drogerii jsem zjistila, že můj zvláštní odstín barvy se zatím nevyrábí. No nic, tak se spokojím s barvou mého mládí, pomyslela jsem si. Světle hnědá barva vypadala jako by z oka vypadla mojí původní.

Odpoledne jsem sama nenašla odvahu na použití spreje. Poprosila jsem dceru, zda by mi sprej nestříkla. Souhlasila. Jak by ne, když se nejednalo o její hlavu na špalku. Pro jistotu jsme šly ven a tam  dcera nastříkala sprej na mou pěšinku odrostů. Mohu říci, že to bylo celkem nepříjemné, ale jak se říká, pro krásu se musí trpět. Možná mám i citlivou pokožku, co já vím. Nedočkavě se ji ptám, jak vše dopadlo. Nedůvěřivě se zadívám na dceru.  Ta uznale pokývala hlavou a hned mi ochotně mobilem vyfotila svou práci. Odrosty sice žádné nebyly vidět, ale místo toho se objevil černý pruh uprostřed hlavy. Asi to už lepší nebude, řekla jsem jí. Lepší toto než nevzhledné odrosty.

Odpoledne jsem jela na nákup. Oblékla jsem si dlouhé bílé květované šaty. Teploměr ukazoval přes třicet stupňů. Na rozpálených chodnících bylo mrtvo. Nikde ani noha. Než jsem došla do obchodu, byla jsem zpocená jako tažný valach. Pot z čela občas stekl po obličeji a já si ho utřela rukou. Sem tam jsem si načechrala svou hřívu, dala pramínek poletujících vlasů za ucho. Slunce svítilo, ba přímo pražilo. Větřík byl vítaným hostem, i když laškoval s mojí sukní. Dost často jsem si ji musela upravit, abych nešla s holým zadkem.

Sláva, jsem v obchodě. Zde je plno lidí. Však tu mají klimatizaci a chládek. Mezi regálama se zbožím jsem si povšimla, že si mě lidé nějak prohlíží. Nevěnovala jsem tomu žádnou pozornost, což byla chyba. Sama pro sebe jsem si řekla, že mi to dnes asi moc sluší. Však mám zakryté ošklivé odrosty vlasů. Zkrátka jsem byla kočka k pohledání.

Nákup probíhal v klidu do té doby, než jsem se podívala na své ruce. No co vám budu povídat, trapas na entou. Konečky prstů jsem měla úplně celé mastné a černé. Za nehty špínu, jak kdybych celý den plela záhony. Na sukni obtisklé černé konečky prstů. V první moment jsem nevěděla, kde jsem se takto strašně mohla umazat. Copak jsem prase? Očima jsem těkala po lidech kolem sebe a pot se mi řinul po čele. Kapesníčkem otírám orosené čelo a říkám si, to bude v pohodě. Nebylo. Kapesník byl černý jak uhlí. Rozpačitě jsem hrábla do vlasů a vše bylo jasné. Barva na vlasy nebyla tím, čím jsem očekávala. Byla špinavým prachem. Prachem ne hvězdným, ale uhelným.

Doma jsem drhla ruce, co to šlo. A jaký jsem měla obličej ani nebudu psát. 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Aulehlová | úterý 27.6.2017 10:59 | karma článku: 28,03 | přečteno: 2090x
  • Další články autora

Jana Aulehlová

Mejšle, avšak u nás jen bandory

To byla panečku chůze. Nabalené bláto ze dvorku a našlapané slepičince mi cestou domů vždy odpadávaly. Babička to pokaždé nerada viděla.

16.2.2024 v 17:58 | Karma: 17,62 | Přečteno: 348x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 13. díl - Další člen rodiny

Hrob se stal předmětem dědického řízení, jakož i starý budík, sluchátka do uší, seniorský mobil a nefunkční holicí strojek.

6.2.2024 v 20:50 | Karma: 21,61 | Přečteno: 538x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Značkování lidí i patníků

Některý pes čůrá úmyslně po lidech a jiný klidně po všem ve svém dosahu. Je mu jedno koho ocejchuje, hlavní je, že to udělal a hotovo.

28.1.2024 v 18:23 | Karma: 11,16 | Přečteno: 287x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 12. díl - Další člen rodiny

Milenka se na staříka prakticky vykašlala, neboť z něj už nic nemá. Žádné peníze, nákupy, ani popíjení vínka, natož braní věcí z jeho bytu. To my ho máme stejně rádi i po tom všem co nám udělal, neboť jsme rodina.

24.1.2024 v 11:15 | Karma: 19,49 | Přečteno: 612x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 11. díl - Další člen rodiny

Já jsem nebezpečný špion, který se bojí o svůj život. A z našeho staříka se stane na sklonku babího léta zámecký pán, kde mají potom přístup jen vyvolení.

19.1.2024 v 14:20 | Karma: 21,11 | Přečteno: 557x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Královna fetiše rozdráždila Ameriku. Její fotografce se klaní i feministky

22. května 2024

Seriál „Nejkrásnější fotografka“ či „nejlepší pin-up fotografka na světě“. Taková čestná přízviska si...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Turek: Z Nerudové mi bývá špatně, o hlasy komoušů a progresivistů nestojím

24. května 2024

Bývalý automobilový závodník a lídr Přísahy s Motoristy Filip Turek patří mezi černé koně...

Česko explodovalo zlatou hokejovou radostí, fanoušci v Praze kolabovali

26. května 2024  11:40,  aktualizováno  23:29

Česko v neděli zažilo hokejový svátek. Fanoušci vyrazili sledovat finále mistrovství světa na...

Pavel se zranil na motorce. V nemocnici na pozorování zůstane několik dní

23. května 2024  20:03,  aktualizováno  22:32

Prezident Petr Pavel se zranil při jízdě na motorce. Zranění nejsou vážná, ale vyžádají si...

Peníze pro českou muniční iniciativu poslala teprve čtvrtá země

28. května 2024  18:18

Litva se přidala k české muniční iniciativě, přispěje 35 milionů eur (862,6 milionu korun)....

Parlament v Gruzii přehlasoval veto, zákon o zahraničním vlivu projde

28. května 2024  18:12

Gruzínský parlament v úterý přehlasoval veto kontroverzního zákona o zahraničním vlivu. Prezidentka...

Silné bouřky udeřily hlavně na východě, řidiče v autě uvěznil strom

28. května 2024  15:59,  aktualizováno  17:37

V úterý odpoledne se od Svitavska po Náchodsko vytvořil pás velmi silných bouřek, ty se ještě...

Vrátíme věk odchodu do důchodu, přes 65 let nejede vlak, řekl Babiš

28. května 2024  5:59,  aktualizováno  17:27

Přímý přenos Důchodovou reformu podle představ současné vlády Petra Fialy začali na mimořádné schůzi schvalovat...

Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA
Rozdáváme ovocné pochoutky ZDARMA

Ovoce, nebo čokoláda? Zapojte se do testování a ochutnejte oboje najednou! Šnek BOB přichází s novinkou v podobě ovocných pochoutek v čokoládě....

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 956x
Cesta ke šťastnému životu vede přes vědomé prožívání. Stačí se dívat okolo, užívat si příjemné aktivity a ty špatné chvilky je nutné filtrovat ven. Jsem už babičkou, studuji na universitě, věnuji se své práci, také bylinkařím, píši do časopisů...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky