Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Chci přibrat pár kilo, cítím se jak dvacítka

Jídlo mi nechutná, jím abych přežila. Zato se cítím jak dvacítka. Kde je návod na chuť k jídlu? Na přibrání. Diet na hubnutí je habaděj, jakož i na zdravou stravu, na bio potraviny a plno dalších trendů dnešní doby.

Já mám už delší dobu opačný problém. Jednoduše hubnu, protože mně nechutná jídlo. Dalším problémem je, že nespím. Spím asi tři hodiny každý den. Zatím mi to stačí. Jen doufám, že jednoho dne nespadnu s velkým chrápáním na zem. Kolikrát si říkám, že přecházím asi do další části svého života. A už také vím, co je nával horka. Nastává asi další životní zlom. Už tomu tak bude, dle zkušenějších a moudřejších.

No, po pravdě se cítím na dvacet. Po třech dětech se stále dostanu do sukně, kterou jsem nosila ve čtrnácti letech. Do té, kterou mi maminka koupila na internát. Prý, abych nedělala ve světě ostudu. Myslela tím, až pojedeme do Prahy do divadla ABC. Stále jí mám ráda, střihem je do áčka. A o materiálu ani nemluvím, kvalita sama.

Za poslední dobu jsem také vyměnila celý svůj šatník. V původním oblečení jsem se přestala nějak cítit. Stejně by mě bylo poněkud větší. Nyní miluji sukně nad kolena, elastické rifle, kabelky. Zajdu si do kavárny, s dcerou třeba na kulečník. Nebojím se povídat s cizími lidmi, zapojovat se do diskuse, jsem hodně akční. Někdo by mohl říct, že mě chytá druhá míza. A jak tedy vypadala ta první?

V určitých věcech jsem na tom lépe, než v těch dvacíti. Patrné rozdíly ale určitě v mém věku jsou. Mám už děti, vrásky, častější migrény. Nemám zrak jako ostříž a mám už i více starostí. Také nějaké ty šediny. Díky nim nosím na hlavě barvu, kterou bych si v nějakých dvacíti neuměla ani představit. Natož v ní chodit a připadat si dobře. Ke kadeřnici chodím co šest týdnů, protože takovou barvu na vlasy bych si sama nenamíchala. Je to velká alchymie. Kadeřnice smíchá dohromady tři barvy a výsledek stojí za to. Já jsem hodně spokojená a připadám si i mladší. Od kadeřnice odcházím jako lev s velkou hřívou.

Manžel mi jednoho dne řekl, že můj mozek pracuje na dvě stě procent. Ať si už konečně někam zalezu a raději píšu ty své články. A dcera se na mě podívala a říká: „Mami, ty vypadáš líp než dřív. Ty stárneš s grácií.“ Oba mě ten den celkem svými výroky potěšili.

Nyní se vrátím ke svému  jídlu. To, co já sním za celý den, sní můj manžel k snídani. Mám asi pět oblíbených jídel. Těch se dokážu opravdu pořádně najíst. Další jídla nemám ráda, jednoduše mi přestaly chutnat. Doma musím vařit stejně všechna jídla. To nejde, abych kuchtila jen svá oblíbená. Jsme velká rodina a oběd vařím úplně každý den. Víte, jaké to je, když chystáte jídlo, které vám nechutná. No, je to hrůza. Každý druhý den peču ještě různé sladké tečky, které mám ráda. Jako jsou například koláče, bábovky a třeba i smažím koblížky.

Rad na přibrání kilo a chuť k jídlu jsem dostala plno. Od pobytu na čerstvém vzduchu, kde si dáte pořádně do těla. Tato rada ale vůbec nezabrala. Ještě více jsem nespala, bolelo mě vše. Přitom chodím každý den rychlou chůzí na procházky se psem. Na čerstvém vzduchu jsem tedy poměrně často. Domů se vracím celkem i dost utahaná. V létě chodím hodně pracovat na zahradu.

Další návod byl, abych si dala pivo. Já pivo nikdy nepila a pít ani nebudu. Nechutná mi, stačí mi už jeho vůně. Milovníci piva prominou, ale brrr. To není můj šálek kávy. Poslední rada byla, abych začala cvičit. Popravdě, to jsem nezkoušela, zkrátka se mi nechce.

Když to tak všechno shrnu, tak tato etapa života je celkem fajn. Pořád mládnu a jsem hubená. Co by jiní za to dali. Jisté je, že až nastane další nová etapa, budu už tak mladá, že budu nosit plínky.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jana Aulehlová | úterý 15.3.2016 20:17 | karma článku: 15,20 | přečteno: 605x
  • Další články autora

Jana Aulehlová

Mejšle, avšak u nás jen bandory

To byla panečku chůze. Nabalené bláto ze dvorku a našlapané slepičince mi cestou domů vždy odpadávaly. Babička to pokaždé nerada viděla.

16.2.2024 v 17:58 | Karma: 17,62 | Přečteno: 348x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 13. díl - Další člen rodiny

Hrob se stal předmětem dědického řízení, jakož i starý budík, sluchátka do uší, seniorský mobil a nefunkční holicí strojek.

6.2.2024 v 20:50 | Karma: 21,61 | Přečteno: 538x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Značkování lidí i patníků

Některý pes čůrá úmyslně po lidech a jiný klidně po všem ve svém dosahu. Je mu jedno koho ocejchuje, hlavní je, že to udělal a hotovo.

28.1.2024 v 18:23 | Karma: 11,16 | Přečteno: 286x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 12. díl - Další člen rodiny

Milenka se na staříka prakticky vykašlala, neboť z něj už nic nemá. Žádné peníze, nákupy, ani popíjení vínka, natož braní věcí z jeho bytu. To my ho máme stejně rádi i po tom všem co nám udělal, neboť jsme rodina.

24.1.2024 v 11:15 | Karma: 19,49 | Přečteno: 612x | Diskuse| Osobní

Jana Aulehlová

Alzheimer – 11. díl - Další člen rodiny

Já jsem nebezpečný špion, který se bojí o svůj život. A z našeho staříka se stane na sklonku babího léta zámecký pán, kde mají potom přístup jen vyvolení.

19.1.2024 v 14:20 | Karma: 21,11 | Přečteno: 557x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Mají rakovinu, metastázy a nic nezabírá. Léčba je, ale pacienty by stála miliony

22. května 2024

Premium Muži s metastazující rakovinou prostaty, na kterou už nezabírá jiná léčba, se upínají k poslední...

Zvedneme minimální mzdu o tisíce, drtí predikce Zaorálek

22. května 2024

Sociální demokracie, kdysi nejsilnější strana, vypadla ze Sněmovny a teď se snaží proniknout...

Proč se malým Němcům nedaří v matematice. Ve školství nefunguje integrace

22. května 2024

Premium Vypadá to, jako by němečtí žáci najednou ztratili schopnost počítat. Podle nové studie německé...

Vyhrajte vstupenky na finále MS v hokeji. Máte jedinečnou šanci s iDNES Premium

22. května 2024

Je tady ještě jedna šance, jak získat vstupenky na finále hokejového mistrovství světa! Dvě místa v...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 955x
Cesta ke šťastnému životu vede přes vědomé prožívání. Stačí se dívat okolo, užívat si příjemné aktivity a ty špatné chvilky je nutné filtrovat ven. Jsem už babičkou, studuji na universitě, věnuji se své práci, také bylinkařím, píši do časopisů...

Seznam rubrik

Oblíbené stránky