Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Lidé smrdí. Co se současným českým fenoménem?

Nějak se hodně často v poslední době mluví o smradu. Ne o tom z továrních komínů a aut nebo o tom, jež se stále line ze zákulisí politické scény. Reálně o tom, který vychází z lidských těl.

Deodoranty, z nich obzvláště antiperspiranty, jsou produkty tlačené marketingem. Antiperspirant je přesně ten druh zbytečnosti, který vás utvrzuje o tom, že se bez něj neobejdete. Staví na neznalosti a přirozené lidské lenosti. Ve skutečnosti jej potřebuje málokdo.  

Žádná umělotina nenahradí naturální pach ženy. Dobře si pamatuji, jak příjemně páchly i před příchodem antiperspirantů. Byly doby, kdy jsem v tramvaji neucítil jedinou ženu s menses. Dnes je normální že dostanu ránu přes frňák od zápachu spolucestující, která má zrovna periodu. Je to jednoduché - následky nedokonalé osobní očisty není možné přebít žádným deodorantem, aniž byste nevypadali jako chodící drogerie.

Výrobci antiperspirantů se vám snaží namluvit, že příčinou vašeho zápachu je pot. Blbost! Pot je důsledek. Příčinou je vaše nečisté tělo. Očista těla musí přijít z větší hloubky. Namazání Rexonou má stejný efekt, jako když rezaté auto nastříkáte lakem bez předchozího ošetření rzi. Říká se tomu „Navrch huj a vespod hnuj".

Mám vyzkoušeno, že prvního dne po příletu do tropů ze mne jde nepříjemný lepkavý pot. Je to ten druh potu, který nikdo z nás nemá rád. Druhý den už je to lepší a většinou od třetího dne už z těla vychází čisťounký potík, který nelepí a nesmrdí, jen prostě projde trikem do ovzduší. Lidé v tropech, přestože konzumují někdy blevajzy a přestože se pořád potí, nesmrdí. To je důkaz toho, že antiperspiranty neřeší příčinu ale důsledek. Příčina milí lidé, tou je prostě nedokonalá hygiena těla,..... ne pokožky - TĚLA.

Což neznamená jen se namydlit pod sprchou. K osobní očistě také patří očistit se zevnitř. Kdo může u práce, někdo jiný při sportu a nejjednodušší je v sauně. Tu navštěvuje pravidelně většina Rusů, proto se ještě neutopili ve smradu. V sauně se uvolní to, co už v těle stejně zahnívá. Je faktem že i třeba v Rusku, kde se lidé mnohem méně častěji myjí, méně častěji perou, a kde se tradičně velmi málo větrá, není ten smrad až tak markantní jako v ČR. Někdy je větší,.... ale jen někdy.

Co jsou feromony, to ví dnes už každé dítě. Je to těkavá látka, která po vdechnutí není cítit, ale aktivuje sexuální touhy. Feromony mají vliv na výběr partnerů nevědomou cestou. Tím, že na sebe mažeme chemické kejdy, se vlastně připravujeme o možnost pocítit partnera tou naturální podvědomou. Chemie aktivuje vědomí, ale potlačuje podvědomí - naše nitro. To nitro, jež je ve vztazích tak potřebné. S feromony souvisí i známé pravidlo, „Konzumace celeru zvyšuje mužnost". Vědecké pokusy ukázaly, že kořenová zelenina podporuje tvorbu feromonů, a tak zvyšuje sexuální atraktivitu, u obou pohlaví. Takže dámy,.... celer není jenom pro muže.

Větrání je také součástí hygieny. Nevím jak to vypadá v domácnostech s plastovými okny ale jedno je jisté....Netěsnost oken dělá vzduch v bytech čistější a zdravější. Jednou z věcí, jíž si Slovan na západě všimne, je že mají chladněji v bytech, takže se třeba v Holandsku nebo Anglii chodí doma ve svetrech. Ovšem také je uvnitř jiný vzduch. Malý pocit chladu nebolí. Po krátkém, nestresovém přivyknutí se nakonec člověk cítí svěžeji i čistěji.

Jinou kapitolou jsou však české dopravní prostředky. Jedním slovem - dopraváci působí dojmem zahnilých čuňat nutících své cestující být také takovými. Běžným jevem je řidič v košilce, přetopený autobus, a chudáci cestující potící se ve svetrech a bundách. Autobusy Student Agency mají klimatizaci, ale není to nic platné, když smrad cirkuluje uvnitř. Navíc u jejich autobusů smrdí koženka ze sedadel. V jiných autobusech a tramvajích smrdí sedadla, až je protivné na ně sedat. Chtělo by to pánové dopraváci jediné, v době kdy dopravní prostředek není na trase, otevřít dveře se všemi okny a nechat ho provětrat.

Musím se přiznat, také někdy smrdím. Je mi to protivné protože se cítím. Tak jsem se zamýšlel a zkoušel pokusy, ze kterých vyšlo následující:

  • Smrdím podle toho co jím. Nejvíce po zelí, po jogurtech, po čerstvé kořenové zelenině a po hovězím masu.
  • Smrdím po nějaké době od momentu, kdy jsem se naposledy zpotil.
  • Smrdím po návštěvě veřejného dopravního prostředku.

Příjemný je mi jediný smrad - česnekový protože není kyselý a evidentně nesouvisí s bakteriálním procesem. Mám rád ten zápach česneku. Dokonce jsem potkal dívku, která také. Navrhla mi, že budeme smrdět spolu, takže jsme se díky zápachu česneku spřátelili. Česnekový polibek má určitě originální náboj.

Čím by měl vonět správný muž? Smolou, koněm, benzínem.

A žena? Vlastním jedinečným pachem.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Anderle | pondělí 9.11.2009 12:16 | karma článku: 29,62 | přečteno: 4397x
  • Další články autora

Jiří Anderle

Dělají z ČR terč. Setrvačností, nebo záměrně?

Sledováním Lipavského, Černochové a Řehky, se nemůžete zbavit dojmu, že jde o organizovanou skupinu šířící záměrně strach. Jak, a proč to dělají?

4.3.2024 v 9:54 | Karma: 16,09 | Přečteno: 372x | Diskuse| Hyde park

Jiří Anderle

Řehka s Pavlem a armádní klikou tak zoufale stojí o posilování armády

Snahy pana Řehky vyjadřují postoj armádní kliky ČR, snažící se hluboce zasahovat do dění státu a jeho ekonomiky. Víme, z dob studené války, kam vedou hluboká vměšování armády do politiky.

28.2.2024 v 10:06 | Karma: 26,34 | Přečteno: 753x | Diskuse| Politika

Jiří Anderle

Ve sporu o umělém vyvolávání války má Schillerová pravdu

Strašení Ruskem vychází primárně od armád, v ČR unikátně z diplomacie. Těžko se chápe, kde vzal pan Lipavský, že Ruská imperiální expanze si brousí zuby i na střední Evropu, a proč toto slova jako diplomat vypouští.

18.1.2024 v 11:36 | Karma: 33,79 | Přečteno: 1274x | Diskuse| Politika

Jiří Anderle

Než vám na dveře zaklepe ruský voják, projděte si základy ruštiny

Ne, my s Rusy nic nemáme... s barbary jedněmi. Slované jsme, my Češi, jen tak napůl. My na Der Wilde Osten nepatříme, i když jsme Němce vyhnali. Nicméně, úporná snaha Čechů zbavit se nálepky východní země má trhliny.

30.11.2023 v 11:21 | Karma: 18,71 | Přečteno: 641x | Diskuse| Kultura

Jiří Anderle

Straší, překrucuje a manipuluje… Toxická militantní klika v ČR.

Neschopná vláda a prezident tvořící kliku s kamarády z armády. Vražedné spojení, které nás táhne do propasti zvané „Balkán střední Evropy“.

29.11.2023 v 8:08 | Karma: 35,41 | Přečteno: 1170x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Bakterie z vody letos zabíjí častěji, zemřelo už 23 lidí. Řada nákaz uniká

17. května 2024

Premium Kromě jiných infekcí se v Česku letos více šíří i smrtelnější legionářská nemoc, která se...

Slovensko k tragédii směřovalo dlouho, tímhle prohráli všichni, míní expert

17. května 2024

Premium Bývalý slovenský novinář a bezpečnostní expert Milan Žitný je přesvědčen, že k tragické události,...

V Kladně hořel sklad olejů a autodílů, škoda je čtyřicet milionů korun

16. května 2024  12:31,  aktualizováno  22:59

V kladenské ulici Železničářů ve čtvrtek hořela průmyslová hala se skladem olejů a autodílů. U...

Soud v Haagu začal řešit Gazu. Genocida dosáhla strašlivé úrovně, zaznělo

16. května 2024  22:40

Genocida, kterou Izrael páchá v Pásmu Gazy, dosáhla strašlivé úrovně, prohlásil zástupce...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 53
  • Celková karma 21,22
  • Průměrná čtenost 2673x
Každoroční změna věku je únavná.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy