Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Může lidmi zvolený president vyčistit politický chlév?

Je vůbec možné v našich zakalených politických vodách dosáhnout nějaké pozitivní změny, třeba dobrou volbou presidenta? Nebo budeme pořád jen koukat, jako telata vedená na porážku, až nás věčné experimenty našich vládních diletantů přivedou ke kolapsu? Kolapsu ekonomického,politického a sociálního, v mravním už několik let jsme.

Obávám se, že se k volbě presidenta upíráme až s moc velkými nadějemi, protože dle mého názoru takto zahnojený chlév, jakým dnes naše politická scéna je, nelze deratizovat s hora, ale jen volbou nových stran, třeba i jen na regionální úrovni nedat šanci všem těm, které máte denně na očích, a kteří jdou proti vůli voličů.

Na regionální úrovni je doufám všechny znáte, hlavně ty, kteří všechny občanské podněty smetávají ze stolu a "kopou za jinej mančaft", proto se divím, že se ještě neobjevili na komunální úrovni noví politici, kteří by už konečně vyměnili ty "kluky z plakátu", kteří na nás čuměj s bilboardů rok co rok a tuhle zem,  rozkradli a rozprodali za 20 let,i naší vinou, aniž bychom jim v tom jako voliči zabránili.

Ačkoliv se velmi ztotožňuji s názory pana Okamury, ikdyby kandidoval a nějakým zázrakem v naší zkorumpované politické žumpě usednul na Hrad, tak se obávám, že by měl v podhradí těžkou pozici s tou bandou lumpů napříč politickými stranami něco zásadního změnit.

Proto si myslím, že tento "deratizační" proces musí proběhnout zespodu. Třeba to bude chvíli trvat, ale pokud budeme volit pořád stejné strany, nikdy se z tohoto marasmu nedostaneme, ani s 50-ti Okamury,seč by se snažili.

Kolikrát jste si ,buď doma, nebo veřejně za ta léta zanadávali na naše politiky, kolikrát jste je, nebo jim podobné zvolili, nebo pro jistotu ani k volbám nešli. Jak je možné, že se ve vrcholné politice objevují některé "ksichty" i více jak 20 let, loupeží ,tunelů, odklonů, malých domů a jiných přesunů státních peněz se aktivně účastnící  (a nikdy nevyřešeni) a přesto jsou oni, nebo jejich strany, které je nominují znovu a znovu voleni?!

Jak je možné, že naše dnešní  a budoucí životy ovlivňuje hrstka několika koaličních partajníků, jejíž členská základna, v celkovém součtu všech stran (ODS, TOP09,VV) nepřesahuje ani 33 000 členů, kteří dnes obrazně i ve skutečnosti tahají jak loutky za provázky 10 milión Čechů, Moravanů a Slezanů  a my jen přihlížíme a čekáme, že to za nás změní TOMIO.

Cca 27 700 členů ODS, 4 400 členů TOP09 a necelých 900 členů VV rozhoduje o budoucnosti a našich životech a někteří volí stále ty obludné strany ODS, ČSSD, TO09, VV, KDU-ČSL, Stranu zelených, které za ta léta, co se vyhřívaly na výsluní volitelnosti, potažmo vládnutí v naší zemi měly tísíce možností a příležitostí s touto zemí pohnout směrem k prosperitě a ne k astronomickému zadlužení a chmurným vyhlídkám mnoha lidí směrem k budoucnosti.

Máme dnes v ČR registrováno 83 stran a 44 hnutí, které můžeme volit, ale to né, my budeme volit raději VV, které čítají dnes okolo 900 členů ( a stále jim ubývají) a jejichž politické praktiky a styl práce pro blaho občana dnes živě vidíme v přímém přenosu!

Nedělám si iluze, proto se domnívám, že tyto praktiky, jaké nám ukazuje mladá nezkušená strana VV vládnou i v těch ostatních velkých vládnoucíh stranách (opoziční nevyjímaje) a jen jejich vrozená plachost, obezřetnost a dlouhodobé zkušenosti nám zcela neotevřou celý poklop od této "žumpy", jaká se jen tak nevidí.

Tahle špička ledovce, která  na nás teď ze soudní politické síně udavačů, špiclů, nahrávačů a korupčníků vykoukla je doufám dostatečným varováním a otevřením očí všem nevěřícím Tomášům, že takhle se skutečně politika nedělá a že to už konečně musíme při volbách dát politikům-zločincům najevo.

Slušní, vzdělaní, pracovití a pokorní lidé to měli vždy těžké proti gaunerům, je už na čase, aby se proti nim spojili, mafiáni a gauneři vedoucí tento stát už to proti nám udělali.

Ještě jsem se nezmínil o KSČM, která "díky" těmto politickým diletantům na všech pozicích sbírá body, aniž by něco vůbec udělala. Neměli bychom ale zapomínat, že otevřená kondolence do Severní Koree a oslavy Gottwalda jako lidumila a neočištění se od praktik KSČ před rokem 1989 (hlavně 50.léta) je pořád mementem a i po letech distancuje tuto stranu považovat se za demokratickou a ani bych nechtěl se podívat pod jejich poklop od "žumpy".

Takže lidé co s tím? Jednoduché. Volte lidi, které osobně znáte a máte k nim důvěru. Zakroužkujte je, dávejte jim preferenční hlasy, ty kteří Vás někdy podvedli, již NIKDY nevolte.

Je to jednoduché, dá to možná víc času a přemýšlení, ale vyplatí se to. Volbami svěřujete osudy svoje a svých dětí do rukou lidí , které musíte aspoň trochu znát, nebo je Vám to jedno?

Dali byste svoje dítě na hlídání na jednu jedinou noc někomu cizímu? Musíte ho znát a mít k němu přeci důvěru. Při volbách tady svěřujeme osudy svoje a svých dětí do rukou neznámých gaunerů na několik let a nikoho to nepálí!

Je paradoxem, že tímto naším liknavým přístupem při volbách a po nich, tu defacto dnes rozhoduje o našem státě koaliční pidistrana VV, která má k dnešnímu dni méně než 900 členů a která je po show v soudní síni na tom hůř než ti dinosauři, proti kterým chtěla bojovat!

Mimochodem je asi něco špatně v naší zemi, když tu může vládnout banda novodobých estébáků (vznešeně -bezpečtnostní agentura ABL) která není nic jiného než soukromá nová STB v čele s lidumilem, který na potkání rozdává všem okolo dary jak Ježíšek a půjčky jak Provident (ale bez smlouvy).

Představte si, že máte ve svém telefonu a počítači několik stovek, až tisíců kontaktů, stovky až tisíce známých na Facebooku. Máte možnost 800 jich zlákat, založit si svoji stranu, nejbohatší kámoš to bude sponzorovat, nejhezčí vést stranu do voleb. Při troše štestí můžete jako dravci "vlastnit" celou zemi do roka po volbách. I to je u nás v Kocourkově teoreticky možné!

Na závěr. Jsou prakticky jen 3 možnosti, jak se z tohoto českého politického a morálního bahna vymanit.

1. volit tak, abychom loupežníky a mafiány už nepustili k lizu. (obtížné, ale ne nemožné, dlouhodobé)

2. občanské protesty na náměstích v celé republice, masové protesty na ulici (nejrychlejší, možné hned)

3. emigrovat do "normální" země (snadné, nemožné, chci žít v normální zemi tady!)

Po zážitcích ze soudní síně a rozšifrování způsobů, jak se v Čechách dělá politika se snad lidi už nějakým směrem pohneme!

Tenhle status quo, mě ubíjí. Pojďme pro začátek zkusit zvolit aspoň Okamuru na Hrad, i když ho neznáme osobně, ti co tam byli a jsou, se (krom Havla v začátcích) moc pro stát a poddané nepřetrhli.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Zuch | čtvrtek 8.3.2012 18:51 | karma článku: 9,82 | přečteno: 613x
  • Další články autora

Jiří Zuch

Otravy z chlastu i politiky

Znovu sklízíme plody dřívějšího nicnedělání politické garnitury v účinném boji proti nelegálnímu dovozu a distribuci alkoholu. Nynější "bojovníci" za očistu trhu s pančovaným alkoholem už jen řeší příčiny liknavosti dřívějích politiků, kteří ani omylem neměli snahu tento organizovaný zločin zarazit.

16.9.2012 v 13:52 | Karma: 16,61 | Přečteno: 822x | Diskuse| Ostatní

Jiří Zuch

Holešovská výzva? Díky aspoň za ní!

Můžeme mít k deklarovaným požadavkům z Holešovské výzvy výtek kolik chceme, ale buďme rádi aspoň za to, že někdo měl odvahu, vytrvalost a odhodlání uvést tuto občanskou aktivitu na světlo boží.

26.3.2012 v 12:46 | Karma: 21,36 | Přečteno: 877x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Kdo vlastně protěžuje cikány?

Ať to vezmu z jaké strany chci, je mi záhadou, kde je ústavou , nebo zákonem ukotvena ochrana, nebo dokonce privilegia pro jedno jediné etnikum v ČR.

8.1.2012 v 13:52 | Karma: 41,06 | Přečteno: 2849x | Diskuse| Společnost

Jiří Zuch

Práce Kim Čong-ila jsme si vážili, kondolovala KSČM do KLDR

Symbolicky, v den státního pohřbu prvního a zároveň posledního "lidového" presidenta Václava Havla, se ukazuje, že jeho celoživotní boj s touto zločineckou ideologií musí mít své následovníky. Schvalování, či dokonce glorifikace korejského vraha vlastního národa českými komunisty je něco, z čeho jde hrůza!

23.12.2011 v 18:16 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1731x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Drulák úd má, "reprezentanti" mozek ne !

Konečně je to tady! Naši kluci jsou na EURU 2012. Sláva, kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop. Já, a myslím si,že i mnoho fanoušků jsou určitě Češi, ale neskáčou. Protože rozumí fotbalu, a ten, v současné době, hrajeme neuvěřitelně nudný, až tragický.

18.11.2011 v 7:22 | Karma: 47,17 | Přečteno: 13073x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Přispěli straníci i známí miliardáři. Kdo dává politikům peníze na kampaň

16. května 2024

Premium Eurovolby se blíží a na sítích, v ulicích i debatách právě vrcholí boj o hlasy voličů. MF DNES se...

Honzu jsem neschovával, říká o partnerovi ředitel ČT Jan Souček

16. května 2024

Je brněnský patriot, ale když se stal generálním ředitelem České televize, musel se Jan Souček (49)...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik