Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Holešovská výzva? Díky aspoň za ní!

Můžeme mít k deklarovaným požadavkům z Holešovské výzvy výtek kolik chceme, ale buďme rádi aspoň za to, že někdo měl odvahu, vytrvalost a odhodlání uvést tuto občanskou aktivitu na světlo boží.

Že jsou tam věci ihned nerealizovatelné, spousta věcí neřešených, syrový dokument odpovídající tomu, že ho vytvořila skupina skutečně obyčejných lidí, kteří nemají žádné politické ambice je jasné.

Že tuto výzvu budou hanit lidé, kterým  situace v naší zemi naprosto vyhovuje je také jasné, ale v kontextu s tím, jak vylézají na povrch skoro denně vagóny močůvky naší tzv. politiky je jen dobře, že něco takového jako je tato výzva vzniklo.

Divím se jen, že to trvalo tak dlouho, než se pár odvážných odhodlalo po několika zrůdných kausách naší demokratické politiky k takovému kroku a přestalo jen planě tlachat, žvanit a psát na všechny strany a založilo tuto iniciativu.

Všem, co tuto aktivitu dehonestují bych rád připoměl, že po revolučních dnech v r.1989 taky nikdo nevěděl koho a jak nahradit na uvolněné posty komunistických papalášů, ale tak nějak se den po dni lidé našli a na tu dobu docela kvalitní.

Nezapoměl snad dnešní president, jak ho porevoluční dny vytáhly do politické kariéry v těch hektických dnech, kdy ještě 17.listopadu 1989 žužlal v ruce stranickou legitimaci KSČ na teplé židli v Prognostickém ústavu, aby za několik dní poté už figuroval v OF na kandidátce, dokonce na post ministra financí?

Že by už starý pán na Hradě senilněl, nebo má sklerózu? Ani jedno, ani druhé nepřichází v úvahu v kontextu s tím, jaký je všeználek a montuje se i do složitých odvětví a problémů specializovaných věd a oborů jakoby je snad všechny vystudoval a celý život bádal.

Takový sečtělý a inteligentní člověk (kterým bezesporu je) přece musí mít aspoň základní paměť, z čehož lze odvodit, že si na tu dobu moc dobře vzpomíná a že nynější, zcela podobnou iniciativu účelově dehonestuje, protože ví, že tato generace politiků, kterým lidé po roce 1989 naivně svěřili správu této země do rukou je prakticky odvařená a tento hradní pán, který víceméně škodí této zemi již celých 22 let, s ní.

Je pravdou, že za tuto tristní situaci si můžeme jako voliči tak trochu sami, ne však z důvodů špatné volby našich zástupců, ale jejich nedostatečnou kontrolou a skládáním účtů za svoji práci odvedenou pro své voliče. Nemyslím si, že bychom jako voliči byli apriori všichni blbci, ale ruku na srdce, jste spokojeni se stranou,kterou jste volili, plní strana kterou jste volili svůj volební program? Ne?! Tak jak jim to dáváte najevo, že Vám před volbami lhali a udělali z Vás kašpary?

Tato zpětná vazba neexistuje, protože jsme malé a menší prohřešky našich vyvolených od roku 1990 omluvně velkoryse přehlíželi a připisovali to mladé nezkušené demokracii a našim politikům nelimitovaly hranice, co ještě smí a co už je nepřijatelné. S jídlem roste chuť a v tomto případě se české přísloví přeměnilo v realitu a s většiny politiků se dle tohoto přísloví stali úplní Otesánci.

Naší liknavostí jsme si přivodili tento stav, kdy jsme rádi za Holešovské výzvy a za Okamury a hledíme k nějakému vůdci, který to za nás změní.

Ano, může změnit, ale v dnešní situaci, bez naší JAKÉKOLIV pomoci se zase nic nezmění.

Když už tady zmiňuji pana Okamuru, tak ještě ani neoznámil kandidaturu a už ho vidím na všech žebříčcích průzkumů na čelní příčce. Uvidíme jestli je tento muž schopen tento voličský potenciál využít, ale jako možný president by toho moc z Hradu s okleštěnými pravomocemi nedokázal.

Tak mě tak napadlo, že pokud chce tento muž něco skutečně změnit tak, ať založí novou stranu, nazve ji třeba SONY a lidi za ním půjdou a budou ho volit, obzvlášť ti, kteří nechtějí volit komunisty a ti, kteří 20 let volí strany (třeba i pokaždé jiné) a vždy je zklamou, nebo podvedou a ještě nakonec prostřednictvím státních (našich) peněz okradou. Pak už chybí jen ta smrt.

Je sice pravda, že lidé všech věkových a sociálních kategorií jsou nyní tak zhnusení ( nabízí se vulgárnější výraz, ale po zkušenostech s cenzorem...) touto sortou politiků, že by možná šli i s Faustem, aby bylo lépe, ale vězte, že tisíckrát lepší "samuraj" z Moravy, než Vandasové a jiní fanatici, kteří sice jsou vzdělaní a dobře se poslouchají, ale ty jejich "idee" jsou trochu "ujeté".

Je tu ještě jedna možnost, počkat do až voleb, až "naši kluci protikorupční" ještě stihnou zamést všechny své průsery, rozkrást ještě nerozkradené, odklonit ještě neodkloněné a blít na nás ty svoje politické fráze.

V tomto kontextu máme na výběr. Holešovská výzva, ikdyž nedokonalá, nebo čekat na volby.

Rozhodněme sami, co za pár let řekneme svým dětěm, když nezvolíme správně.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Zuch | pondělí 26.3.2012 12:46 | karma článku: 21,36 | přečteno: 877x
  • Další články autora

Jiří Zuch

Otravy z chlastu i politiky

Znovu sklízíme plody dřívějšího nicnedělání politické garnitury v účinném boji proti nelegálnímu dovozu a distribuci alkoholu. Nynější "bojovníci" za očistu trhu s pančovaným alkoholem už jen řeší příčiny liknavosti dřívějích politiků, kteří ani omylem neměli snahu tento organizovaný zločin zarazit.

16.9.2012 v 13:52 | Karma: 16,61 | Přečteno: 822x | Diskuse| Ostatní

Jiří Zuch

Může lidmi zvolený president vyčistit politický chlév?

Je vůbec možné v našich zakalených politických vodách dosáhnout nějaké pozitivní změny, třeba dobrou volbou presidenta? Nebo budeme pořád jen koukat, jako telata vedená na porážku, až nás věčné experimenty našich vládních diletantů přivedou ke kolapsu? Kolapsu ekonomického,politického a sociálního, v mravním už několik let jsme.

8.3.2012 v 18:51 | Karma: 9,82 | Přečteno: 613x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Kdo vlastně protěžuje cikány?

Ať to vezmu z jaké strany chci, je mi záhadou, kde je ústavou , nebo zákonem ukotvena ochrana, nebo dokonce privilegia pro jedno jediné etnikum v ČR.

8.1.2012 v 13:52 | Karma: 41,06 | Přečteno: 2849x | Diskuse| Společnost

Jiří Zuch

Práce Kim Čong-ila jsme si vážili, kondolovala KSČM do KLDR

Symbolicky, v den státního pohřbu prvního a zároveň posledního "lidového" presidenta Václava Havla, se ukazuje, že jeho celoživotní boj s touto zločineckou ideologií musí mít své následovníky. Schvalování, či dokonce glorifikace korejského vraha vlastního národa českými komunisty je něco, z čeho jde hrůza!

23.12.2011 v 18:16 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1731x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Drulák úd má, "reprezentanti" mozek ne !

Konečně je to tady! Naši kluci jsou na EURU 2012. Sláva, kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop. Já, a myslím si,že i mnoho fanoušků jsou určitě Češi, ale neskáčou. Protože rozumí fotbalu, a ten, v současné době, hrajeme neuvěřitelně nudný, až tragický.

18.11.2011 v 7:22 | Karma: 47,17 | Přečteno: 13073x | Diskuse| Sport
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Mluvit se bude o jednotě i Ukrajině. Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu

15. května 2024  22:42

Ruský prezident Vladimir Putin přiletěl do Číny na státní návštěvu. Sejde se mimo jiné se svým...

Básník, sekuriťák, sympatizant opozice. Kdo je podezřelý z útoku na Fica

15. května 2024  17:45,  aktualizováno  22:34

Navrhl jsem smrti, abychom si potykali, a ona... se rozplakala. Tak začíná jedna z básní 71letého...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik