Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Drulák úd má, "reprezentanti" mozek ne !

Konečně je to tady! Naši kluci jsou na EURU 2012. Sláva, kdo neskáče není Čech, hop, hop, hop. Já, a myslím si,že i mnoho fanoušků jsou určitě Češi, ale neskáčou. Protože rozumí fotbalu, a ten, v současné době, hrajeme neuvěřitelně nudný, až tragický.

Došlo na má slova, která jsem zde prezentoval v blogu po zápase z Litvou, a to, že pokud se nám povede postoupit přes "věhlasná" mužstva z baráže, nic se v našem zakonzervovaném fotbale pozitivního nestane, ba naopak.

Podotýkám předem, hlavně pro ty fanoušky, jenž jsou se vším, co se točí kolem fotbalové reprezentace spokojeni, ba někteří nadšeni, že jsem kovaný Čech, že mám skutečně radost z toho, že naši hráči budou na EURU, ale to je tak vše.

Za to nemám radost z toho, jakou hru předvádí, jak se vůbec chovají, jak se hráči vyjadřují jízlivě ke svým oprávněným kritikům, jak debilně se chovají, a to se raději, v souvislosti s tím vším, nezmiňuji o vedení, jak mužstva, tak i svazu.

Přitom u reprezentace bych očekával, že i v mimosportovní rovině, tzn. mediální, propagační i reklamní, budou na nějaké, aspoň PRŮMĚRNÉ úrovni. NEJSOU!

Pominu li, že i mezi hráči repre najdeme velmi inteligetní kluky, zajímá mě a možná i mnohé fanoušky, proč se inteligentně nechovají, proč si nezachovají nadhled a pokoru nad a před všemi, co je kritizují, proč musíme poslouchat v médiích jen nějaké íqáče, jak jsme jim, jako fanoušci strašně ubližovali, kritici jsou u nich lidé bez "čuráka" a novináři, slovy krále fotbalových managerů Horníka," mrdky mediální ".

Možná mám zvrácené myšlení, ale místo toho, aby se hráči a vedení zamysleli nad tím, jestli nemůžou mít jejich kritici v něčem pravdu kopou kolem sebe jako malé děti, když se naštvou.

Osobně si myslím, že pokud by mě kritizoval člověk, který fotbal hrál několik let výborně i za repre, asi bych se zamyslel, jestli nemůže mít pravdu. Přiznávám, že bych asi volil mírnější výrazyvo než pan Drulák, zato odpověď našich exotů v čele s vigantickým miláčkem davu byla vskutku reprezentační !

Milí hrdinové našeho fotbalu, je rozdíl, kdo vás kritizuje. Jestli je to Franta z Řeporyjí od půllitru, nebo bývalí reprezentanti a hráči, ale pohrdat byste neměli ani jedním!

Můžete je mít i u zadku, dle vašich výlevů, ale vzpomeňte si na to, až budou mít jednou u zadku fandové vás. Už teď jste svou hrou a prezentací  celého týmu, v rozhodujícím utkání celé kvalifikace, " dostali " do ochozů na Letné celých 12 tisíc fandů z celé republiky, nepočítaje v to družinu z Montenegra.

Jen tak dál hoši.

Je mi úplně jedno, že hoši po vyhrané baráži slavili, jak slavili, kdo hrál někdy fotbal, tak ví, že vítězství se slaví stejně mohutně v okresním přeboru, tak i v reprezentaci. Tam i tam se najdou bezmozci, kteří to táhnou někam až za hranici, v přeboru si toho nikdo nevšimne, v repre je to průser, tím větší, čím víc lidí urazíte.

Vadí mi ale míra neprofesionality vedení mužstva, hráčů vystupujících v médiích a o to méně prohlášení ještě nezvoleného předsedy svazu o jakési amnestii pro mužstvo. Tak to bude s Peltou reprezentační sestavička, to se máme na co těšit.

Kdo bude z řad kritiků příště v popěvcích našich hrdinů? Pí.a Vízek, nebo třeba kun.a Panenka, nebo někdy třeba zmr. Honza Berger?

Nedovedu si představit, co by se asi odehrálo třeba v Německu, kdyby hrálo mužstvo takhle tragicky, mužstvo by kritizovali bývalí internacionálové, třeba Klinsmann a hráči by z něj veřejně, bez omluvy, udělali úd v lidovém popěvku.

Mužstvo dokázalo přes všechna úskalí prolést na závěrečný turnaj EURO 2012. Za to mu patří obdiv, ale jen za tento výsledkový úspěch. Vše ostatní okolo, včetně předváděné hry, jednoho krásného dne pošle všechny zůčastněné z této parodie zvané "česká fotbalová reprezentace " tam, kam posílá všechny nespokojence a kritiky vigantický osobák.

Jinak není pravda, že by kritici a nespokojenci mužstvu nepřáli úspěch, právě naopak, že nejsou se současným stavem u reprezentace spokojeni a kritizují jej , to myslí s naší reprezentací do budoucna jediní dobře.

Opravdoví znalci a fanoušci již několik měsíců pláčou nad tím, co předvádí hráči na hřišti i mimo něj, nebýt rychlé " záplaty" v repre díře z hráčů Plzně, na které se dá dívat, nikdy by se ani na EURO Bílkovi boys nepodívali.

Co nás čeká na EURU 2012 ?

P.S.  Jinak mimo to, admin mi včera smáznul tento článek při doslovné citaci pokřiku našich hochů. Prý jsem použil vulgárního výrazu, symbolicky, v den výročí "sametu ", tady máme klasickou cenzuru, jako za komanče, s tím rozdílem, že dnes může dělat cenzora i příslušník národnostní menšiny, třeba vietnamec. V tom vidím jediný pokrok...

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Zuch | pátek 18.11.2011 7:22 | karma článku: 47,17 | přečteno: 13073x
  • Další články autora

Jiří Zuch

Otravy z chlastu i politiky

Znovu sklízíme plody dřívějšího nicnedělání politické garnitury v účinném boji proti nelegálnímu dovozu a distribuci alkoholu. Nynější "bojovníci" za očistu trhu s pančovaným alkoholem už jen řeší příčiny liknavosti dřívějích politiků, kteří ani omylem neměli snahu tento organizovaný zločin zarazit.

16.9.2012 v 13:52 | Karma: 16,61 | Přečteno: 822x | Diskuse| Ostatní

Jiří Zuch

Holešovská výzva? Díky aspoň za ní!

Můžeme mít k deklarovaným požadavkům z Holešovské výzvy výtek kolik chceme, ale buďme rádi aspoň za to, že někdo měl odvahu, vytrvalost a odhodlání uvést tuto občanskou aktivitu na světlo boží.

26.3.2012 v 12:46 | Karma: 21,36 | Přečteno: 877x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Může lidmi zvolený president vyčistit politický chlév?

Je vůbec možné v našich zakalených politických vodách dosáhnout nějaké pozitivní změny, třeba dobrou volbou presidenta? Nebo budeme pořád jen koukat, jako telata vedená na porážku, až nás věčné experimenty našich vládních diletantů přivedou ke kolapsu? Kolapsu ekonomického,politického a sociálního, v mravním už několik let jsme.

8.3.2012 v 18:51 | Karma: 9,82 | Přečteno: 613x | Diskuse| Politika

Jiří Zuch

Kdo vlastně protěžuje cikány?

Ať to vezmu z jaké strany chci, je mi záhadou, kde je ústavou , nebo zákonem ukotvena ochrana, nebo dokonce privilegia pro jedno jediné etnikum v ČR.

8.1.2012 v 13:52 | Karma: 41,06 | Přečteno: 2849x | Diskuse| Společnost

Jiří Zuch

Práce Kim Čong-ila jsme si vážili, kondolovala KSČM do KLDR

Symbolicky, v den státního pohřbu prvního a zároveň posledního "lidového" presidenta Václava Havla, se ukazuje, že jeho celoživotní boj s touto zločineckou ideologií musí mít své následovníky. Schvalování, či dokonce glorifikace korejského vraha vlastního národa českými komunisty je něco, z čeho jde hrůza!

23.12.2011 v 18:16 | Karma: 34,05 | Přečteno: 1731x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

ANALÝZA: Smutný Den nezávislosti Izraele. Ve válce, opuštěn a rozhlodáván zevnitř

15. května 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v Izraeli „Měli bychom to oslavit. Určitě půjdu na hřbitov s kyticí květin a každému padlému dám na hrob...

Česká stopa zatčených oligarchů vede nejspíš k luxusním bytům v Praze

15. května 2024

Premium Ukrajina by mohla poprvé usilovat o zablokování nemovitostí, které její občan vlastní v Praze. Jak...

„Podívejte, vychází Země!“ Fotografie z Apolla 8 změnila lidstvu pohled na svět

15. května 2024

Seriál Země jako nádherné a životem překypující umělecké dílo uprostřed nicoty. Přesně tak zachytili naši...

Kočka, Rittig a další. Projekt mapuje, kdo ukrývá peníze v dubajských bytech

14. května 2024  22:46

Mezinárodní investigativní projekt Dubai Unlocked zmapoval, jak se dubajské nemovitosti staly...

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2446x
Jsem obyčejný český chlap,kterého zajímá skoro všechno a chce se s tím s někým podělit.

Seznam rubrik