Žádná národní stříbra neexistují milí omezenci

Přivlastňovat si něco, co mi nepatří, a na čem nemám nejmenší zásluhu, je to nejodpornější komunistické myšlení, jaké existuje. Především komunisté a SPD však k němu mají velmi blízko.

Přečetl jsem si mimořádnou přílohu Reflexu Tradice a Inovace, která se věnuje historii a současností úspěšných českých firem. A utvrdilo mě to v jednom, nesnáším ty omezené jedince, kteří tady pořád omílají cosi o tom, jak už nám nepatří naše národní stříbra. Tím myslí firmy, které jim nikdy nepatřili a na jejichž prosperitě nemají nejmenší podíl.

To je tak odporné komunistické čecháčkovské uvažování, už nám tady v naší zemi nic nepatří. Tou jsou zakořeněné hloupé levičácké představy o jakémsi všelidovém vlastnictví, kdy všechno má patřit všem. Nikoliv nemá. Levičácké zlodějny nejsou měřítkem.

Každá úspěšná česká firma má nějakého svého schopného zakladatele. Škoda Plzeň Emila Škodu. Škoda Mladá Boleslav Václavy Laurina a Klementa. Pilsner Urquell právovárečné plzeňské měšťany a bavorského sládka Josefa Grolla, který v roce 1842 uvařil první várku světově proslulého piva. Budvar založili pro změnu v roce 1895 českobudějovičtí akcionáři české národnosti. Tatra Kopřivnice pak vznikla v roce 1850, kdy ji založil sedlář Ignác Šustala.

A mnoho dalších vynikajících podnikatelských osobností stojí za slávou českých firem. K nim patří Tomáš Baťa, František Křižík, Emil Kolben, Josef Sousedík, Antonín Petrof a německá rodina Becherů z Karlových Varů s proslulým bylinným likérem.

Díky příznivým zákonům Habsburské monarchie se mohly zhruba od poloviny 19. století rozvíjet slavné české firmy a české podnikatelské prostředí. Ano, hospodářský rozmach českých zemí nastal už za Rakouska-Uherska. A stojí za ním konkrétní schopní úspěšní lidé. To, že levičáci a především komunisté je v letech 1945 a 1945 o jejich majetky okradli, na celé záležitosti nic nemění. Avšak hlásat tady cosi o národních stříbrech, je těžké chucpe. Je to výraz slabosti, a neschopnosti a také pohrdání slušným lidským chováním a právem, protože se dotyční hlásí k něčemu, na čem nemají nejmenší zásluhu, co jim nepatří a navíc tak podporují rudé lupičství. Většinou je to parketa komunistů, tomiookamurovské SPD a dalších podobných dezolátů. 

A ještě jedno důležité upozornění. O vlastnictví rozhodují vlastníci, nikdo jiný a nikoliv nějaké samozvané pouliční výbory.

Autor: Jan Ziegler | pondělí 12.12.2022 19:19 | karma článku: 29,93 | přečteno: 899x