Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J80a65n 40K29o16z42á39k

13. 12. 2022 23:15

S těmi omezenci bych byl opatrnější. Za české stříbro lze považovat cokoli, co vytvořil Občan tohoto státu a nemusí mi to patřit, natož abych z toho měl nějaký osobní zisk. Omezenci se spokojí s tím, že vůbec nic nechápou, že pane Zieglere?

2 1
možnosti

R^ Dík!

Od Listopadu nás komunisti strašili, že naše majetky se ocitnou v rukou Němců. Jaké je dnes naše překvapení, když zjišťujeme, že naše majetky zmizely v rukou Rusáků!

0 0
možnosti
JK

J40a34n 86K75o32z30á38k

13. 12. 2022 23:18

Které majetky zmizely v rukou Rusáků? Třeba Škodovka?

0 0
možnosti
JK

To nemá nic společného s komunstickým myšlením. Např. čokoládovny Orion převzala Nestlé a kvalita šla dolů. To mi nikdo nevymluví.

1 0
možnosti

A kdopak to Nestlé dal za úplatek? Překabátěný, že? :-)

0 0
možnosti
PV

Ale tady bylo dost firem bylo úmyslně zlikvidovano aby neměl západ konkurenci české sklářství patřilo mezi nejveci na světě s tedka je likvidovano. Navíc já si pod pojmem rodině stříbro nemyslím že by mne to patrilo ale že mužem být z ten podnik být hrdý za výrobky a jak se chová ke svým zaměstnancům spravedlivé se a nima rozdělí o zisk

2 2
možnosti
JL

Pane Wagnere. Mluvite o sklarstvi jako o zlate, ktere se vytratilo. Jenze vase osobnost nemela asi moznost se podivat za ty ceske kopecky. Dam priklad, ktery i mne poucil o moznostech jinych i v tomto remesle.

V Sedone, v krasne krajine uprostred Arizony, kde obcane se ukladaji jako duchodci, je maly obchod s sklarskymi vyrobky z celeho sveta. Vse oznacene zememi vyroby. I to ceske tam meli v hojnosti. To "Mozer" sklo vymikalo tvary, ktere soutezily s tvary z cinskych sklaren a take australskych, kanadskych (vlastnene ceskym sklarem) a dalsimi sklarnami ze zemi, od ktery jste ani neslysel.

Pisi zde o konkurenci v tomto oboru. Pisi zde o sile tech sklaru v zemich, ktere kdysi kupovaly to ceske sklo. Pisi to o tech fenomenalnich vyrobcich jinych sklaru, ale take o skle pro denni potrebu. Svet se nezastavil. Kristal se moc nekupuje i pres prekrasne brouseni. Obsahuje olovo a to je dnes znamo. Pro ukazku se toho moc neproda.

Chtel jsem jen podotknout ten problem na sklarich jako problem v mnoha jinych odvetvi. Umeni PRODAT je tou nejvetsi zbrani na vitezstvi ceskeho vyrobku.

0 0
možnosti
JK

Stát má vlastnit jen takový majetek, který potřebuje k výkonu státní správy. Stát nemá podnikat, jednak to neumí a křiví to tržní prostředí.

Národní stříbro je právě to, že stát umí vytvořit prostředí, ve kterém vznikají a prosperují světoznámé firmy. Firmy se chlubí státem, stát firmami a prospěch mají všichni, jak zaměstnanci tak i potažmo všichni občané. Takto ideální stav samozřejmě není možný, protože vše je v pohybu a stát reaguje vždy pozdě. Ovšem občas, někde na planetě se na čas konstatace sejde a tak můžete uskutečnit svůj "americký sen". Proč se jen tohle slovní spojení vžilo? ;-)

4 0
možnosti
Foto

J55i60ř68í 13K25i54n82d36l

13. 12. 2022 11:12

Jak se vytváří příjemné prostředí ve kterém vznikají světoznamé firmy.

0 1
možnosti
JZ

Mně jde hlavně o výroky typu už nám tady nic nepatří, jako by nám někdy něco patřilo. Mne tedy nepatřilo nic. :-)

3 0
možnosti

J84a90k97u88b 48Š29o48l17c

13. 12. 2022 9:46

Vy neplatíte daně, neodvádíte zdravotní pojištění? Je spousta obecního, státního majetku, který patří i vám. Stát jsme my.

3 1
možnosti
Foto

Někteří omezenci opomenuli, že lze národním stříbrem označit i schopnost myšlení i konání, a to i rukama i hlavami mnohých Čechů. Jak historicky, tak i nyní. Pindání a ignorance na blogu ovšem do toho započítat nelze:-P

5 0
možnosti

J25a41k17u59b 67Š57o98l85c

13. 12. 2022 8:32

Pojem "národní stříbro" nijak nesouvisí se socialismem. "Národní stříbro" mají i ve Francii, USA, všude na světě, kde mají být na co hrdi. Jako jsme hrdí na naše sportovce , tak jsme hrdí i na naše vynálezce, podnikatele, ač třeba nemáme ani na jednom žádný podíl. Nijak si jejich úspěchy nepřivlastňujeme, prostě jsme jenom rádi, že mají úspěch.

A je logické, že máme raději firmy, jejichž majitel má vztah k našemu regionu, naší zemi, než někdo, kdo se za dva roky sbalí a firmu odstěhuje do Rumunska.

8 0
možnosti
SB

Jenže bych rád věděl jak se budete dívat na to, až to bude kupovat nikoli někdo ze Západu, nýbrž Čína.

Třeba Čína nyní skupuje i evropské námořní přístavy. Přitom princip je stejný: Má na to prachy? Ano, má. Tak to skupuje.

1 1
možnosti
Foto

A to by mě zajímalo, jak na tom jsou s názorem na Americký Colt. :-P

4 1
možnosti
HH

No jelikož byla firma asi 6 let v bankrotu, tak mají radost, že někdo alespoň koupil značku:)

5 0
možnosti