USA dodají Ukrajině systémy Patriot, díky Ameriko

Je to super skvělá novinka! Ukrajinci dostanou systém, který jim pomůže účinně čelit ruským raketám cíleně mířeným na civilní objekty včetně nemocnic. Amerika tak jako za II. světové války zachraňuje Evropu před zločinci.

Systém Patriot je ve svém oboru špičkou. Jak uvedla ve zprávě ČTK, jeho výhodou je značná univerzalita. Slouží k ochraně před taktickými balistickými střelami, raketami s plochou dráhou letu a také před letadly. Jeho součástí jsou výkonné radary s dosahem kolem 150 kilometrů. Jednalo by se o nejúčinnější obranný zbraňový systém dlouhého dosahu zaslaný na Ukrajinu a podle amerických představitelů, na které se odkazuje CNN, také pomůže zabezpečit vzdušný prostor zemí NATO ve východní Evropě.

Ukrajinci žádali už delší dobu o systémy Patriot kvůli barbarskému ruskému ostřelování svých měst a kritické infrastruktury, které má za cíl zlomit jejich vůli k odporu proti ruským agresorům. Nyní však bude mít Kyjev účinný nástroj, jak této zákeřnosti čelit.

Prezident Volodymyr Zelenskyj je na cestě do Spjených států amerických, kde se má sejít se svým americkým protějškem Joe Bidenem. Ten ve středu zveřejní další americkou vojenskou pomoc Ukrajině za téměř dvě miliardy dolarů a právě do ní budou s největší pravděpodobností zahrnuty již zmíněné Patrioty.

To je vynikající zpráva. Především se jedná o důkaz toho, že Američané nepolevují v pomoci napadené Ukrajině a nevyplnili se tak naděje některých stoupenců Putina, že po republikánském ovládnutí Sněmovny reprezentantů dojde k omezení či dokonce zastavení pomoci Ukrajině. Nic takového se nekoná a to je moc dobře. Za II. světové války Američané svými masivními zbrojními dodávkami spojencům včetně Sovětského svazu zachránili Evropu před Hitlerem. Nyní svým enormním vyzbrojováním Ukrajiny zachraňují evropskou civilizaci před šíleným Putinem a za to jim patří velké poděkování. Díky Ameriko.

Biden při návštěvě Zelenského oznámí další pomoc, včetně systému Patriot (ceskenoviny.cz)

Autor: Jan Ziegler | středa 21.12.2022 18:28 | karma článku: 33,23 | přečteno: 1328x