Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Souhlas! Jen mne mrzí, že ty Patrioty zase dostanou s velikým zpožděním!:-)

0 0
možnosti
Foto

Skvělé, Ukrajina teď před nálety spolehlivě ubrání jedno město. Které si vybere?

0 0
možnosti
VT

Jsem si vědom všech úskalí v rozhodování, ale víceméně ještě jsem "ochoten", ale nerad, vzít na vědomí válku Putina s Ukrajinou na "linii dotyku", co mi však nejde do hlavy, je přihlížení všech dalekonosnému ostřelování bombardování civilních energetických a ekonomických cílů na Ukrajině... Patrioty dobrý:-), ale poněkud pozdě, a co s dělostřeleckou palbou ?? A jak dlouho ještě ?? Snad to nedopadne nakonec tak, jak řekl W.Churchil, "...nechtěli jsme ostudu ani válku, a máme ostudu i válku..." !!![>-]

2 0
možnosti
DR

To je sice dobré, nicméně chybí mi tam další věci jako třeba především rakety s dlouhým dostřelem do Himarsů anebo bitevní letouny A-10 či starší stíhačky F-16 které už američané vyřadili, takže je stejně nepotřebují.

I u toho Patriotu bych zatím nejásal. Jednak výcvik obsluhy bude trvat několik měsíců, takže jeho nasazení připadá v úvahu tak někdy na jaře a jednak si musíme uvědomit, že se jedná o dodávku pouze jedné baterie a ta sama asi ztěžka ochrání celou Ukrajinu.

0 0
možnosti

Tak zrovna A-10 se moc neosvedcily proti cilum s rozumnou protileteckou obranou. Asi by hodne bodly v prvni fazi valky, ale ted uz ne

0 0
možnosti
Foto

Spojené státy ve 20. století 2x vytáhly Evropu ze strašlivého průseru, který vznikl uvnitř jí. Mohly se na všechno krásně vykašlat. Kolik Američanů padlo na evropských frontách? Jak by dopadlo tažení wehrmacht na východ, pokud by SSSR nedostávala masivní materiální podporu?

Paradoxně stejný přístup - materiální podpora USA - je nyní poskytována zemi, kterou napadl bývalý spojenec proti nacismu. A je to dobře, režim v Rusku se nacismu podobá den od dne více. Je třeba jej zastavit, porazit a Rusko konečně ponížit porážkou, aby se zbavilo svého imperiálního pocitu, že bude hraničit s tím, s kým si zamane. Pokud to stihne, protože si myslím stále více, že jsme svědky dějinné epochy zániku jedné říše.

8 0
možnosti
DR

"Jak by dopadlo tažení wehrmacht na východ, pokud by SSSR nedostávala masivní materiální podporu?"

Dopadlo by stejně neslavně, jako se ve skutečnosti stalo. Pouze by možná trvalo o něco déle.

5 1
možnosti
Foto

Podle všeho dostanou také od Izraele protiraketový komplex umožňující likvidovat ruské drony a rakety.

3 0
možnosti
PN

P70e51t48r 85N64e15d26v76ě75d

21. 12. 2022 21:06

To byla doba...ale lepší později, než vůbec. Třeba se však zaškolovali a když už to s nimi umí...

Ještě jim dodat nějaké rachejtle, které to rusákům rozmlátí dříve, než to vůbec vypustí

1 0
možnosti
JG

J13i26ř82í 43G60r11o38h

21. 12. 2022 20:22

USA dodají UA zatím jen jednu baterii systému Patriot, což je málo. Pokud ještě UA obsluhy neprošly výcvikem tak nasazení je nejdříve za 3-4 měsíce. Pro obranu super systém, přehledový radar může sledovat až 100 cílů a baterie najednou střílí na 9 cílů. Bude zajímavé jak si poradí s ruskými Iskandery.

2 0
možnosti

R^To je dobrá zpráva. Putin si nejspíš usmyslel, že Ukrajinu nakonec pokoří jen za pomoci raket a dronů, což by ruská veřejnost akceptovala určitě raději, než další mobilizaci a další zabité, či zraněné vojáky. Účinná obrana proti těmto zbraním mu udělá čáru přes rozpočet. Írán by měl zaplatit za to, že dodávkami svých dronů podporuje agresívní ruské tažení proti Ukrajině.

13 0
možnosti

Ach jo. Ignorace toho, ze Rusove ted utoci hodne po zemi. Sledujte zpravy nez neco napisete

0 2
možnosti
MV

Amerika si jen mastí kapsu a zachraňuje sama sebe aby nezkrachovala.

1 19
možnosti
JZ

J50a62n 84Z46i78e63g68l53e31r

21. 12. 2022 19:56

Vojenskou pomocí Ukrajině. ;-D Tak to určitě.

10 0
možnosti
  • Počet článků 3334
  • Celková karma 24,86
  • Průměrná čtenost 1804x
Jsem publicista, žiji v Českých Budějovicích, mám rád historii i jižní Čechy. Jsem rád za rody vladařů z Rožmberka a knížat Schwarzenberských, které mají zásluhu na zvelebení této půvabné krajiny.

Kontakt: jan.ziegler@seznam.cz