Trocnovské slavnosti nabízejí pestrý program

Historický hasičský zásah, ukázky středověkých soubojů, vystoupení bluegrassové skupiny SEM TAM a další zajímavý program jsou připraveny pro návštěvníky letošních Trocnovských slavností.

Ty se konají v sobotu 24. září v areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova od 13 do 18 hodin. Na příchozí čekají také komentované prohlídky výstavní expozice věnované slavnému husitskému válečníkovi s okolím a keramická dílna ateliéru Nazaret. Připraven bude i zábavně vzdělávací program pro děti. Vzhledem k tomu, že Žižkův památník je otevřený pouze do konce září, bude to jedna z posledních příležitostí k jeho návštěvě v tomto roce.  

Ilustrační foto

V rámci trocnovského odpoledne se bude konat i vyhlášení vítězů soutěže o meč Markvarta z Pořešína. „Je to soutěž v návštěvnosti pěti turistických destinací na územní jižních Čech. Lidé na každé z nich mohli vhodit vyplněný formulářík do boxu a nyní proběhne slosování o ceny, kterých je pět. Mezi nimi je kromě zmíněného meče, cenné historické repliky, například i soudek žumberského piva,“ upřesnila mluvčí Jihočeského muzea Hana Švejkarová.

Z důvodu opravy železničních přejezdů doporučují pořadatelé příjezd do areálu Památníku Jana Žižky z Trocnova od Českých Budějovic směrem přes Ostrolovský Újezd. Ze směru od Borovan pak  lze použít jeden z právě opravovaných železničních přejezdů směrem na Ostrolovský Újezd, který bude pro tuto akci mimořádně dočasně otevřen.

Trocnovské slavnosti pořádají Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích a Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska. Vstupné je zdarma.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jan Ziegler | úterý 20.9.2016 15:56 | karma článku: 15,95 | přečteno: 425x