Putinovské Rusko snese srovnání s nacistickým Německem

Upřesním, s Německem v roce 1938 určitě ano. Podle ankety v článku na iDNES.cz si to dokonce myslí 91% hlasujících čtenářů. Každopádně Putin a Hitler mají k sobě blízko.

Více než 19 000 hlasujících čtenářů odpovědělo na anketní otázku, snese současné Rusko srovnání s nacistickým Německem, ano. Opak si myslí necelé dva tisíce hlasujících. To je hodně výstižné.

V roce 1938 Adolf Hitler vykřikoval cosi, že je třeba chránit německé soukmenovce v Sudetech proti českému teroru. Nyní Putin vyřvává cosi o tom, že Rusko musí bránit své krajany na Ukrajině. Čili v tomto ohledu srovnání obstojí. Oba dva podpořili své lži vymyšlenými argumenty, v německém tisku se tenkrát neustále psalo o obětech českého teroru v Sudetech, například o tom, jak české tanky najížděly do bezbranných německých žen a dětí, ruská média mu nyní zdatně sekundují nesmysly typu, že divadlo v Mariupolu si Ukrajinci vyhodili do povětří sami.

Hitler zastrašoval všechny kolem sebe, že je zničí, Putin dělá to samé. Nacistické Německo bylo totalitním státem, Rusko je za putinské éry rovněž totalitním státem. Abych nebyl nespravedlivý, tak budeme srovnávat Německo v roce 1938, kdy ještě neprovozovalo naplno svoji vyhlazovací národnostní politiku. Nicméně koncentrační tábory v něm existovaly. Lágry jsou ovšem i v putinovském Rusku. Obě země mají společné také běžné používaní mučení v rámci vyšetřování trestných činů.

Nutno říci, že v roce 1938 Německo nepůsobilo tak hrůzostrašně jako Sovětský svaz. Krvavý Stalinův rudý režim měl v té době už na svědomí záměrné vyvolaný hladomor a miliony zavražděných lidí. Proti němu byl Hitler tenkrát ještě břídil. Pravda, později to dohnal. A jsme u toho! Nacistické Německo svůj teror stupňovalo a vedlo to k masovému vyhlazování Židů a dalších národů.

Je velmi pravděpodobné, že i brutalita Kremlu dále poroste. Koneckonců už to dokazují cílené útoky ruské armády proti ukrajinským civilistům. Svobodní Rusové ve svém prohlášení toto barbarství odsoudili a upozornili na několik případů. „Otřesnou fotografii zveřejnil nedávno New York Times. Jsou na ní čtyři zabití lidé, matka s dvěma malými dětmi a mladý muž, kteří se stali oběťmi ruské minometné palby. Existuje také záznam z bezpečnostní kamery, kdy nedaleko křižovatky u Makaribu v Kyjevské oblasti rozstřílelo ruské BVP osobní auto, v němž jeli dva staří lidé, kteří byli na místě mrtvi. V obou případech nebyl široko daleko jediný ukrajinský voják.“ Jako lži se tedy ukazují ruská tvrzení, že ruští vojáci neútočí na civilisty, a že Ukrajinci zneužívají civilistů jako živých štítů. 

Takže obavy, že ruské násilnictví poroste, jsou zcela na místě. Jako aktuální se proto i po letech jeví výrok britského prvního lorda admirality neboli ministra námořnictví Alfreda Duffa Coopera z října 1938. Ten po přijetí mnichovského diktátu rezignoval na svůj post se slovy: „Čekal jsem rozkaz k boji, obávám se, že je to jediná řeč, které pan Hitler rozumí.“ 

Mírové síly přinesou válku s NATO, říká Kreml. Nevyloučil užití jaderné zbraně - iDNES.cz

Svobodní Rusové odsuzují barbarské ruské útoky na ukrajinské civilisty včetně žen a dětí – Forum24

Autor: Jan Ziegler | čtvrtek 24.3.2022 11:35 | karma článku: 29,18 | přečteno: 582x